Branza cu legume la cuptor
Rosia se opareste timp de 1 minut in apa fierbinte si se curata de coaja. Se taie cubulete.
Ardeiul se taie in felii,la fel branza si cascavalul.
Intr-un vas termorezistent se pun jumatate din cantitatea de rosie. Se presara pe deasupra jumatate ...
Paine cu sunca si cascaval
Un aperitiv rapid pentru orice moment al zilei.
Se topeste untul, se lasa putin la racit si se amesteca bine cu ceapa taiata felii, usturoi taiat marunt, sunca taiata felii, cascaval ras, marar si smantana.
Amestecul obtinut se pune pe felii de ...
Gustarele cu usturoi
Usturoiul se curata si se toaca marunt. Untul se incinge intr-o tigaie, se pune usturoiul si se lasa sa se caleasca.
Feliile de paine prajita se ung cu untul usturoiat si se servesc imediat.
Pofta buna! ...
Ciuperci cu mozzarella
Ciupercile se curata, li se scot cotoarele si se taie cubulete.
Se indeparteaza si lamelele maronii din palariuta ciupercilor.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, apoi se adauga si cotoarele, se condimenteaza si se lasa la ...
Pasta de branza
Branza se face bucatele. Mararul si ceapa se taie marunt si se adauga peste branza.
Se pune smantana si restul de condimente.
Se amesteca bine si se orneaza cu marar. ...
Tarta cu orez si dovlecei
Alegeti, spalati si fierbeti „al dente” orezul in apa sarata. Puneti putin ulei intr-o tigaie si caliti ceapa taiata marunt si usturoiul curatat, intreg. Adaugati dovleceii rasi pe razatoarea mare. Tineti vasul pe foc potrivit, amestecand din ...
URZICI CHINEZESTI
Se alege inima frageda de la urzici proaspete (cam 200g). Se piseaza bine, bine cu pisalogul de usturoi.
Separat se piseaza 3 catei de usturoi +2 fire de usturoi verde+2 fire ceapa verde, patrunjel.
Se amesteca toate si se freaca cu 2 linguri ulei ...
Omleta cu sos picant
Faceti o omleta bine prajita din ouale batute cu laptele si cu cascavalul ras fin. Lasati omleta la racit putin si apoi scoateti-o pe un platou, rulati-o si taiati-o in fasii. Puneti in tigaie doua linguri ulei, adaugati rosiile in bulion, taiate cat ...
Omleta cu ceapa si spaghete
Spaghetele se fierb si se scurg. Ceapa se taie in feliute si usturoiul se toaca marunt.
Ouale se bat, iar peste ele se pune putina sare si piper.
Uleiul se incinge intr-o tigaie mare si se caleste ceapa impreuna cu usturoiul si apoi se adauga ...
Terina de pui cu nuci
1. Amestecati intr-un castron cate o jumatate din cubuletele de pui, feliile de carne si ficatei. Adaugati la acestea ouale, ceapa tocata, coniacul, supa de pui/vinul, ardeiul iute taiat marunt, fara
seminte, condimentele pisate marunt si atata ...
ciuperci umplute cu fasole batuta
punem fasolea la foc dupa primul clocot se arunca prima apa se adauga apa calda si se continua fierberea adaugandu-se morcovul si o ceapa, sare.Intre timp curatam ciupercile le scoatem codita le spalam le lasam la scurs pe un servet,dopa care punem o ...
Salata thailandeza
Tonul se taie in bucati mici. Este recomandat sa fie foarte proaspat. Maruntit se pune intr-un bol si se pune peste coriandru.
Se pregateste un sos din coaja de lamaie, suc de lamaie, ghimbir curatat, ulei de masline, seminte de susan si 2 linguri ...
Rosii umplute cu branza
Azi ma gandeam sa va prezint un aperitiv excelent pentru aceasta perioada a anului. Nu este doar delicios ci si deosebit de rapid!
Rosiile se spala, li se taie capacul, se scobesc cu lingura si se scurg de zeama. Mararul se taie marunt. Salata ...
Chifetele economice la cuptor
Amestecati carnea tocata cu morcovii dati pe razatoare, ceapa, usturoiul, verdeata, tocate cat mai marunt si painea inmuiatasi stoarsa bine. Adaugati si ouale, potriviti de sare si piper si omogenizati bine amestecul. Formati cu palmele umezite in ...
Rulouri de bacon cu prune afumate
Puneti prunele pentru 1 ora in apa rece, ca sa se rehidrateze, apoi scurgeti-le bine de apa. Puneti pe fiecare felie de bacon cate o pruna afumata, rulati si prindeti cu scobirori. Puneti rulourile astfel pregatite intr-o tava intinsa, pe hartie ...
Sendvisuri calde
Aprinzi focul la cuptor. Tai sunca si cascavalul in felii subtiri. Speli si toci marunt patrunjelul. Bati ouale cu verdeata si sare dupa gust.Ungi o tava mare cu 1 lingura margarina. Asezi feliile de paine, pe care intinzi un strat subtire de ...
Pasta de branza cu ridichi
Cureti si speli legumele. Razi fin ridichile si le presari cu putina sare, iar ceapa o tai marunt.Freci branza dulce cu smantana si uleiul, apoi incorporezi pe rand ridichile stoarse si chimenul.Scoti samburii maslinelor si le tai in fasii. intinzi ...
Sendvis cu branza si legume
Cureti
si speli verdeata si ceapa. Le lasi sa se scurga, apoi le toci marunt.
Pasezi printr-o sita branza de burduf si branza dulce. Amesteci
branzeturile pasate cu verdeata, ceapa, margarina cu smantana, sare si
piper dupa gust. Vei obtine o ...
Guacamole cu rosii
Oparesti rosiile timp de 3 minute. Le scoti la scurs, apoi le decojesti. Cureti si tai solzisori ceapa.Tai cele doua avocado in jumatati si le indepartezi samburii. Tai jumatatile in sferturi, apoi fasii transversale, pe care le scoti din coaja ...
Rulouri cu sunca si cascaval
Mixezi intr-un castron faina cu ouale, sarea, laptele si apa minerala. Lasi aluatul sa se odihneasca timp de 10 minute.Intre timp, desfaci salata in frunze. Speli si lasi la scurs rosioarele si salata.Ungi o tigaie cu diametrul de 26 cm cu ajutorul ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-156