Conopida cu ulei
Conopida se pune la fiert si se acopera vasul.
Dupa ce fierbe, se scurge apa si se pune in farfurii.
Peste acestea se toarna ulei cald si se adauga si sare dupa gust.
Pofta buna! ...
Omleta rustica
Curatati cartofii de coaja, spalati-i, stergeti-i si taiati-i in rondele cu grosimea de 3 - 4mm. Treceti-i de cateva ori prin faina, pana cand sunt pe amandoua partile bine infainati. Ungeti o tigaie rotunda cu ulei si tapetati–o cu rondelele de ...
MIC DEJUN COPIOS
Se alege o tigaie de marime potrivita(functie de nr. de persoane); pentru o persoana:1/2rosie taiata in felii mai groase, 1/2 ceapa uscata ,taiata la fel,1 bucata champignon in acelasi mod feliata; toate legumele se vor cali 3-5 minute intr-o ...
Chiftelute de peste
Fierbeti cartofii in coaja, curatati-i de coaja si pisati-i. Curatati fileul de peste de eventualele oscioare ramase de la transare. Prajiti-l in uleiul de masline cate 4-5 minute pe fiecare parte, la foc potrivit, impreuna cu ceapa tocata marunt si ...
Sandvisuri cu cascaval si nuci
Se incalzeste cuptorul si in acest timp feliile de paine se ung cu putin unt. Peste acestea se pun felii subtiri de cascaval.
Se presara miez de nuca si se baga la cuptor pana cand cascavalul se topeste.
Sunt foarte bune calde. ...
Ciuperci cu unt picat
Curatati painea de coaja si taiati miezul in cubulete cu latura de 1cm. Puneti-le intr-o tava si rumeniti-le pe toate partile, in cuptorul incins. Trebuie sa fie aurii si crocante. Amestecati untul cu usturoiul pisat, sare si piper, dupa gust. ...
Clatite de ou
Oul se bate ca pentru o omleta si se toarna ca o clatita in tigaia in care s-a incins uleiul. Cand e gata se unge clatita cu branza topita, se pune ketchup si apoi se pun restul de ingrediente. Dupa ce este gata se ruleaza ca o clatita.
Este ...
Cartofi cu oua si smantana la cuptor
Cartofii se pun la fiert cu putina sare si patrunjel. Dupa ce s-au fiert se lasa la racit. Se fierb 5 oua si se taie in bucati. Se rade si cascavalul.
Se unge o tava cu ulei, se taie cartofii rondele, se adauga ouale taiate bucatele peste ...
SNITZEL DE DOVLECEL
Dovlecelul se taie feliute subtiri. Se bat ouale se pune putina apa sau lapte si se pune faina ,sare si piper se face o compozitie mai groas ,decat cea de clatite si se pune cate o felie de dovlecel .Intr-o tigaie se pune ulei si se lasa la incins ...
Salata cu orez
Rosiile se taie felii. Orezul se fierbe si se amesteca cu rosiile, cu ardeii grasi taiati fideluta si ceapa taiata rondele.
Se amesteca putin ulei, cu otet si sare si apoi se adauga peste compozitia pregatita in prealabil.
Pe deasupra se ...
Crochete de cartofi
Fierbeti cartofii, pasati-i si amestecati-i cu 2 galbenusuri, cascavalul ras, sare si piper. Formati din amestec crochete, treceti-le prin faina, ou batut si pesmet si prajiti-le in ulei incins. (Emilia Dinescu - }itesti, Valea Stanii, Arges) ...
Cosulete de rosii cu vinete
Rosiile se spala, apoi se taie capacelele fiecareia. Se scoate apoi cu lingurita continutul din fiecare rosie si se pun cu gura in jos sa se scurga bine. Vinetele se coc si se prepara salata cu maioneza. Se umple fiecare rosie cu salata. Ceapa rosie ...
Crochete cu sunca si ciuperci
Dati carnea, sunca, ciupercile si ceapa prin masina de tocat. Pasta obtinuta trebuie sa fie cat mai fina, eventual, puteti s-o treceti de 2- 3 ori prin masina. Adaugati in compozitie 3 oua, ierburile, usturoiul pisat, sare si piper. Omogenizati cat ...
Biscuiti cu parmesan
Se ancalzeste cuptorul pe 190 grade C. In doua tavii se pune hartie de copt.
Se amesteca otetul sau zeama de lamaie cu laptele si se lasa deoparte pentru 7 minute.Antr-un bol se amesteca: faina, malaiul, praful de copt, bicarbonatul.
Untul trebuie ...
Pasta din cascaval
Galbenusurile de oua se amesteca cu lapte, jumatate din cascavalul ras si jumatate din cantitatea de faina. Se fierbe la bain marin si se amesteca pana incepe sa se ingroase.
Se ia de pe foc si se pune si restul de ingrediente. Se adauga sare ...
Mufin sarat
Aluatul: se amesteca galbenusurile cu sare, faina, sana si praful de copt.
Separat se bat albusurile spuma. Se amesteca usor in aluatul obtinut, de consistenta smantanii.
Se adauga cascavalul, salamul, carnea taiate cubulete amestecand usor.
Se ...
Conopida cu sunca
Conopida se fierbe in apa cu vegeta. Cand e gata se adauga in apa care fierbe cartofii curatati si taiati exact cum procedati pentru piure.
Cand sunt gata se strecoara legumele si se adauga sunca taiata marunt, smantana, 2 catei de usturoi ...
Spuma de cartofi cu ciuperci
Ingrediente:
600 gr cartofi
500 gr ciuperci champignon
50 gr unt
25 gr parmezan
6 rosiore picante
4 galbenusuri
2 catei usturoi
marar
sare
piper
50 gr cascaval sau emmental
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la ...
Crochete din paste
Fierbeti pastele in apa cu sare, scurgeti-le de apa si tocati-le marunt. Amestecati-le cu sunca tocata, cascavalul ras, chimenul, 3 oua batute, sare si piper, dupa gust. Formati din compozitia bine omogenizata crochete alungite, treceti-le prin ou ...
Crema de branza
Branza se pune intr-un vas si se sfarma un pic cu furculita, apoi se adauga smantana si se amesteca pana devine o pasta. Apoi se pune ceapa (poate fi folosita si ceapa verde)taiata marunt,sarea si mararul tocat si el la randul lui. Este usor de ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-156