SiteDeBucate » Aperitive

Retete Aperitive cu vin

Tartine slovace
Feliile paine se stropesc cu vin rosu.Ficatul si slanina se taie in cuburi cat mai mici, se amesteca cu pesmetul,ouale,sarea si boiaua. ...
 OUA UMPLUTE FRIPTE OUA UMPLUTE FRIPTE
1.Ouale fierte se taie in doua  pe orizontala ,iar galbenusurile se zdrobesc cu furculita.Se amesteca cu usturoiul zdrobit, cu sare, piper,cu patrunjelul fin tocat si cu o lingura de apa.Cu aceasta compozitie se umplu ouale. 2.Se incinge untul ...
 Ratatouille Ratatouille
1. Pregatirea legumelor Se taie vinetele in jumatate pe lungime. Se asaza pe tocator, cu partea taiata in jos. Se sectioneaza inca o data pe lungime, apoi pe latime in bucatele de 1,5 cm grosime. Cu ajutorul unui cutit pentru curatarea legumelor se ...
Rulada de pui cu ardei copt
Jumatate din pieptul de pui il taiem felii,pe care le batem cu ciocanul de snitele.Presaram cu sare,piper si cimbru. Cealalta jumatate o mixam impreuna cu ceapa,morcovul,verdeata si oul. Ardeii ii punem la copt,apoi ii curatam de cotoare. Peste ...
 Pateu din ficatei de pui Pateu din ficatei de pui
Intr-o tigaie punem margarina RAMA sa se topeasca, punem ceapa taiata marunt sa se caleasca in margarina RAMA, adaugam si usturoiul pe care il pisam fin. ...
 Pate de ficat de pui Pate de ficat de pui
Ficateii se pun la inabusit in putin ulei, stins cu apa, impreuna cu ceapa si usturoiul, acoperiti cu un capac, circa 10 minute. Eu opresc mereu cam un sfert de ceapa si 2 catei usturoi, pe care le pun crude la sfarsit cand mixez totul, pentru a ...
 Pachetele de primavara Pachetele de primavara
Intr-o tigaie tip woc,se pune la incins 2-3 linguri de ulei,apoi se pune la calit carnea de pui sau sunca, pana este gata carnea. Se adauga morcovii, varza,prazul,usturoiul,ciupercile si ardeii taiati fideluta, piperul si sosul de soia, se fierbe ...
 Risotto cu legume Risotto cu legume
 Preparare: pregatim legumele spalandu-le, curatam ceapa si tocam cubulete fine de tot atat ceapa cat si dovlecelul si ardeiul rosu si tija de telina. Separat intr-un vas pregatim supa de legume , adaugand cateva legume proaspete si radacinoase( ...
 Ursulet de orez Spicy Ursulet de orez Spicy
Se umple o canuta cu orez alb, se spala bine in 3 ape.Se fierbe in apa cu putina sare.Spre sfarsit adaugam 2 linguri de ulei de masline.Se lasa pana devine lipicios ca sa-l putem modela.Lasam sa se raceasca bine apoi facem mingiute,una mare si 4 mai ...
 Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon
Unge cu 1 lingurita ulei de masline 3 vase a cate 100 ml si aseaza la baza acestora cate o foaie de copt rotunda. Taie sparanghelul in bucatele si pune-l intr-un blender. Adauga in blender 100 gr mazare si paseaza legumele pana se obtine un piure ...
 Pulpe de pui umplute cu carnaciori si invelite in bacon Pulpe de pui umplute cu carnaciori si invelite in bacon
 Pulpele se spala, se indeparteaza pielita si se bat putin cu ciocanul. Se prepara urmatorul sos: Usturoiul zdrobit se amesteca cu sarea, piperul, cimbrul, boiaua, zaharul, o lingura de ulei si circa 40 ml de vin. Cu jumatate din acest sos se ...
 Risotto galben (cu sofran) Risotto galben (cu sofran)
Mai intai pune intr-o ceasca cam 5 linguri de apa calduta peste sofran. Amesteca si lasa sa se dizolve. Incalzeste supa. Intr-o tigaie incapatoare topeste untul. Da focul mic, adauga ceapa si maduva si lasa  sa se inmoaie cam 5-7 minute. Da ...
 Camembert aromat la cuptor Camembert aromat la cuptor
Incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Scoate branza din cutie si inlatura folia cu care este impaturita.Aseaza branza inapoi in cutia sa.Inteapa branza cu furculita, de cateva ori, apoi stropeste-o cu vin alb.Presara deasupra thym si boabe de piper.Inchide ...
 Fondue din branza cu grisine crocante Fondue din branza cu grisine crocante
Intr-o cratita incalzeste vinul pe foc potrivit apoi adauga branzeturile si amesteca pana la omogenizare. Toarna amestecul intr-un vas si serveste-l cu grisine. ...
 Ciuperci umplute Ciuperci umplute
Se curata si se spala ciupercile.Coditele se toaca marunt.La fel si rosiile,ceapa si pieptul de pui. Se pune pieptul de pui la calit intr-o cratita.Se adauga ceapa tocata marunt.Cand s-a rumenit se adauga rosiile si coditele.Se sareaza si se ...
 Saratele Saratele
Se dizolva drojdia in vin,se adauga apoi sarea,margarina RAMA si faina.Se framanta bine.Se intinde o foaie subtire si se dau forma saratelelor.Se presara dupa preferinta,chimen,susan sau mac,apasand usor cu mana ca sa intre in aluat. Se ia fiecare ...
 Garnitura de morcovi caramelizati in vin Garnitura de morcovi caramelizati in vin
Se curata morcovii ,apoi se taie fasii subtiri sau rondele si se calesc in ulei , se pune sare si piper si 4-5 linguri de apa rece si se lasa sa scada bine apa 6-7 minute,apoi se pune zaharul si se amesteca bine sa se caramelizeze putin dupa care se ...
 Ficatei de pasare in corset-retata lui Vlad Ficatei de pasare in corset-retata lui Vlad
Se pregatesc ficateii ,marul se taie feliute Se ia o bucata de bacon se pune 1 ficatel de pui apoi o frunza de salvie si o feliuta de mar dupa care se ruleaza si se stange bine cu o scobitoare Se pun ficateii impachetati in corset intr-o tava unsa(eu ...
 Risotto cu fenicul si conopida Risotto cu fenicul si conopida
Topeste untul intr-o tigaie, apoi caleste ceapa si usturoiul.Adauga condopida si feniculul ras si caleste-le 2-3 minute. Adauga orezul si prajeste-l putin, amestecandu-l pentru a fi acoperit cu unt.Toarna in tigaie vinul alb si lasa-l pana cand ...
 Risotto cu sparanghel Risotto cu sparanghel
1. Fierbe cele 5 fire de sparanghel, impreuna cu cozile mai groase care nu se folosesc la mancare in cca 600 ml apa, cam 10 minute. Strecoara zeama, arunca cozile si taie firele folositoare in bucatele potrivite. 2. Incalzeste supa. Amestec-o cu ...
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Aperitive cu vin
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z