Mini pizza
am framantat un aluat din ingredientele date pe care l-am lasat la dospit timp de o ora intre timp am taiat cubulete sunca si salamul, am scos samburii maslinelor si am amestecat si cu restul ingredientelor am intins o foaie din aluat(de fapt doua,pt ...
Pateu cu ficat
ficatul se curata de pelite se spala si se tine intr-un bait format din lapte si miere . se fierbe ficatul cu 2 foi de dafin . ceapa se taie si se caleste putin in unt . se zdrobeste cu furculita ,se amesteca ficatul cu ceapa ,smantana , ...
Legume aromate la cuptor
Se incalzeste cuptorul la 180⁰C. Intr-un vas, se amesteca uleiul de masline cimbru, bioa de ardei dulce, miere, sare si piper si 50 ml sherry. Se pun legumele intr-un castron si se toarna peste ele amestecul cu condimenete apoi se amesteca bine.Se ...
Pate de mazare si ceapa verde
Se pune intr-o cratita aprox. o cana cu apa la fiert.Se adauga ceapa si mazarea si se lasa sa fiarba 10 minute.Dupa ce legumele au fiert, se scurg si se trec ptrintr-un jet de apa rece apoi pun intr-un vas.Se adauga restul ingredientelor si se ...
Dovleac copt cu sferturi de ceapa
Se incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Intr-un vas termorezistent se pun cubuletele de dovleac, se imprastie printre acestea sferturi de ceapa si se stropesc legumele cu uleiul de masline si mierea. Se presara totul cu tarhon maruntit si se asezoneaza cu ...
Musaca aperitiv vegetarian
Dovleceii se spala bine si se taie rondele potrivite fara a-i curata.Se presara cu un praf de sare si se lasa cam 30 min. in strecuratoare.Se scurg bine si se tamponeaza usor cu un servetel de hartie. Se rumenesc in putin ulei de masline. Rosiile ...
Hai sa mancam ROMANESTE: Scovergi din Lunca Dunarii
Poate mi se trage de la nou aparuta serie a minunatelor bucate romanesti culese de R.A.R. Sau de la faptul ca de 3 saptamani stau la tara. Nu stiu. Dar pentru sambata trecuta n-am vrut nici ceva Italian, nici Chinezesc, nici Indian. Am vrut sa am o ...
Crema de cascaval cu rosii
Incingi cuptorul la 200 de grade, ungi cu unt 6 boluri mici si razi cascavalul in bucati mai mari. Bati bine intr-un castron ouale intregi cu galbenusurile, adaugi amidonul si smantana (sau frisca nebatuta) si, la urma, cascavalul ras (din care pui 2 ...
Clatite - aperitiv
Se amesteca toate ingredientele. Se prajesc clatitele, mai groase, mai subtiri, cum doriti.Umplutura o pregatiti asa: topiti untul, cu gorgonzolla, la foc mic, pina se incorporeaza bine unul cu altul, se adaua smantana, se amesteca bine, se ia de pe ...
Aperitiv din dovlecel
Se taie fisii subtiri dovlecelul si se prajeste la foc moderat pana devine un pic rumanapoi se pune sa se scurga de uleise prajeste rosiataiata rondelepana i-si schimba culoarea .Punem dovlecelul pe o scandura si il presaram cu sare dupa gust, dar nu ...
Crema de branza cu dovleac
O felie de paine cu creama de branza cu dovleac constituie un mic dejun excelent, dulce si sarat in acelasi timp. Apoi, este de sezon. Toamna e anotimpul dovlecilor si putem face si altceva cu ei in afara de supa si placinta.
Combinati toate ...
1