Rulouri de vinete
Se taie colturile vinetelor si se curata de coaja.Taiem vinetele in lungime de marimea de 2 mm cca.Le presaram cu sare si le lasam cam 1 ora sa lase apa si le uscam cu un servetel absorbant.Se aseaza faina intr-o farfurie intinsa,oul se bate intr-un ...
Quiche cu spanac
Se framanta un aluat din toate ingredientele.Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute.Se spala spanacul se opareste, se scurge de apa si se taie marunt.Se condimenteaza cu sare si piper.Intr-un bol se adauga branzeturile,smantana ...
Rulada-aperitiv
Pt.blat se foloseste o tava de 33/37(eu folosesc tava de la aragaz).Albusurile de la cele 6 oua si sarea se bat bine;se pun galbenusurile;se bate in continuare,dar numai pt omogenizare.Se pune,apoi,laptele si cu o lingura de lemn se amesteca incet;se ...
Specialitate cu cascaval si pasta de branza
Puneti uleiul de masline si faina intr-o craticioara, la foc mic. Amestecati cu un tel micut cam un minut si turnati laptele amestecand energic pana se ingroasa si adaugati untul sau uleiul de palmier si telemeaua rasa. Luati imediat de pe foc si ...
Cascaval pane Doina
Se taie cascavalul in baghete mai grosute, de 12-15 mm.Preparati un aluat, putin mai gros decat cel de clatite, din oua si faina si condimentati-l cu curry, paprika, piper.Puneti uleiul la incins, apoi dati baghetele de cascaval prin aluat si ...
Cascaval pane
Cascavalul se taie in felii intre 5mm-1cm.Feliile de cascaval se ung cu putin ulei pe ambele parti,se dau prin amestecul de faina si pesmet,apoi prin oul batut cu piper si cimbru,din nou prin amestecul de faina si pesmet,dupa care se prajesc in ulei ...
Papa de urda
Slanina o taiem cubulete si o prajim .Dupa ce s-a rumenitadaugam cozile de usturoi taiate marunt le mai prajim cateva secunde.Adaugam urda maruntita prajim putin si o punem deoparte.Intr-un ceaun punem apa ,cand fiebe punem o parte de faina de ...
Placinta cu spanac si branza de oaie
Aluatul:Dizolvi drojdia intr-o cescuta de apa,o lingurita de zahar si o lingura de faina.Dupa ce a dospit maiaua o adaugi peste faina.Framanti aluatul adaugand treptat uleiul,apa calduta,un praf de sare,oul si cand se deslipeste il lasi la ...
Stelute cu pasta de branza
Mixez branza cu celelalte ingrediente pana obtin o pasta omogena, fina.Adaug verdeata.Sfecla curatata,o feliez si decupez stelute cu o forma de fursec. Cu ajutrul unui posh modelez floricele din pasta de branza pe stelutele din sfecla.Daca doresc, ...
Dovleac copt pentru aperitiv sau garnitura
Feliile sau rondelele de dovleac se aseaza in tava ,se condimenteaza dupa gust.Se introduce tava la cuptor sau la grill,iar cand incep sa se rumeneasca se aseaza pe fiecare bucata de dovleac felii de cascaval si se reintroduce tava la cuptor(grill) ...
Placinta cu branza si marar
Coca:galbenususrile se bat cu sare si smintina, apoi se adauga peste faina si se framinta un aluat foarte elastic, care se imparte in doua. Se intinde prima foaie, se pune 1/4 din grasimea amestecata cu faina, pt a adrera mai bine, si se intinde ...
Chec aperitiv
Cascavalul se amesteca cu faina praful de copt si sunca.Galbenusurilele amestecate cu smantana,se incorporeaza cu celealte ingrediente, se condimenteaza. Albusuilele se bat spuma si se adauga la sfarsit. Se lasa cateva linguri de albus care se adauga ...
Puricei de mamaliga Tradaro
Mamaliga se taie cubulete.Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat, piper, chili.Tava se unge cu margarina Rama.In tava se pune compozitia si se presara frunzele de busuioc.Se introduce tava in cuptor la foc potrivit 20 ...
Rulada cu crema de branza
Facem un sos bechamel din unt,faina,lapte,astfel:topim untul la foc mic:adaugam toata faina si amestecam sa nu se formeze cocoloase:apoi adaugam laptele rece treptat si amestecam:o lasam pe foc sa se lege bine pana arata asa:o dam la o parte si ...
Clatite cu branza (aperitiv sau desert)
Preparati aluatul de clatite astfel: puneti faina intr-un castron, ouale, putina sare, 3 linguri de ulei, si incepeti sa incorporati apa, amestecand cu un tel in forma de para. (se poate prepara si in blender sau cu mixerul) Incorporati apa, ...
Tort de clatite cu branza
Preparati aluatul de clatite astfel: puneti faina intr-un castron, 3 oua plus un albus (pastrati un galbenus pentru crema de branza), putina sare, 3 linguri de ulei, si incepeti sa incorporati apa, amestecand cu un tel in forma de para. (se poate ...
Crochete cu cas si sunca
Nu am pus cantitățile necesare pentru ca nu le știu cu exactitate în grame.Eu gătesc în general după ochi asa ca îmi cer scuze pentru cei ce pun totul la gramaj. Cașcavalul și cartofii fierți trebuie sa fie în cantități egale. Se dau pe ...
Crema de branza (Liptai)
Aperitiv sau gustare, crema Liptai se preteaza atat la sandwitch-uri cat si ca umplutura pentru rosii, ardei, oua, diferite platouri, etc.Puneti intr-un vas de blender branza, smantana, uleiul, ketchup, boia, sare si piper, apoi mixati totul 10-15 ...
Ciuperci umplute
Ciupercile se spala bine si li se rup coditele pe care le taiem cubulete marunte. Peste capacele de ciuperci presaram putina sare si le lasam separat pana cand le vom umple. Ceapa taiata maruntel se pune la prajit in 2 linguri de ulei incins. Cand ...
Crema de iaurt si smantana
Se amesteca iaurtul cu smantana intr-un vas pana se omogenizeaza bine,apoi se punecompozitia intr-un tifon sau o plasa deasa,se leaga cu o sfoara si se lasa la scurs pana a doua zi.Se deface tifonul,crema astfel obtinuta se poate folosii ca atare sau ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-156