SiteDeBucate » Aperitive

Retete Aperitive cu busuioc

Batoane umplute cu ciuperci
Se spala ciupercile si se pun la fiert impreuna cu sarea,apoi se strecoara si se taie marunt.Se fierb cartofii si se piseaza ca pentru piure.Apoi se curata si se zdrobeste usturoiul. Se iau batoanele si se taie in bucati de 5-6 cm lungime,se extrage miezul care se inmoie in apa apoi se stoarce bine. ...
Antreuri cu sunca
Se taie cubuletele de sunca si cascaval ,iar caizarul se taie felii.Rosia se curata de pielita si de seminte se taie marunt. ...
 Tartine cu jambon Tartine cu jambon
Am asezat feliile de paine in tava si le-am dat putin la cuptor. Intre timp am preparat sosul, maruntind bine la robot rosiile decojite, usturoiul si ardeiul taiate bucati si restul ingredientelor. Am uns fiecare felie cu o lingura din sos si am ...
 Ratatouille Ratatouille
1. Pregatirea legumelor Se taie vinetele in jumatate pe lungime. Se asaza pe tocator, cu partea taiata in jos. Se sectioneaza inca o data pe lungime, apoi pe latime in bucatele de 1,5 cm grosime. Cu ajutorul unui cutit pentru curatarea legumelor se ...
 Quiche cu ton Quiche cu ton
se bat ouale, se adauga parmezanul, smantana, busuiocul si la urma concentratul de rosii, sare,piper, se omogenizeaza bine. intr-o tava unsa bine cu ulei se toarna jumatate din cantitatea de oua batute, se  pune si tonul scurs bine si peste el ...
 Cuburi de quiche de pui Cuburi de quiche de pui
Batem ouale bine, adaugam smantana, cascavalul, concentratul de rosii diluat, ceapa, sarea, piperul, busuiocul si amestecam bine. Intr-o tava unsa bine, punem jumatate din compozitie (1). Presaram carnea de pui fiarta si maruntita(2) si ...
 Legume de vara la cuptor Legume de vara la cuptor
Am pus toate legumele la copt, inclusiv ceapa si usturoiul. Pe masura ce s-au copt le-am curatat de pielite si samburi, apoi le-am taiat fasii. Rosiile le-am taiat in doua, ceapa rondele si usturoiul l-am strivit cu tot cu foi. Am aranjat legumele ...
 Placinta cu ficat de pui Placinta cu ficat de pui
Se curata ceapa si se caleste in ulei, cand devine aurie se adauga si carnea tocata. Se lasa pana carnea capata o culoare de putin prajit. Separat se prajesc ficateii de pui in ulei si cu putin apa( eu i-am taiat in sferturi). Cand sunt gata se ...
 CIUPERCUTE PANE CU SOS CIUPERCUTE PANE CU SOS
  Se curata ciupersile de coaja, se spala bine si se pun la apa clocotita. Se lasa pana se inmoaie un pic apoi se scot, se sareaza si se lasa la racit.   Se bat ouale impreuna cu sare si chilli, dupa gust. In alte doua farfurii separat ...
 Tarta cu file de ansoa, rosii uscate si brinzica de casa Tarta cu file de ansoa, rosii uscate si brinzica de casa
Am amestecat toate aceste ingrediente, cu mixerul, timp de un minut. Am așezat apoi amestecul final în 5 mici vase rotunde, unse ușor în prealabil cu ulei de masline. Le-am bagat la cuptor la 180 de grade pentru 15 minute. Cînd ...
 TARTINE DELICIOASE TARTINE DELICIOASE
ungem feliile de paine cu unt , asezam cascavalul ( aproximativ 1.5 cm grosime) , feliile de rosii , dupa gust sare, piper si busuioc . Se introduc in cuptorul incins pentru 5 minute. ...
 Cartofi crocanti , aromati si picanti Cartofi crocanti , aromati si picanti
Cartofii se curata de ceaja se spala si se taie pe de-a lundul.  Intr-un bol se amesteca malaiul(~ 2 mani) cu curry 2 lingurite cu varf,boia dulce cat sa coloreze cartofii, si restul de condimnte am pus la ochi.....idea e sa fie un joc de arome. ...
 Cartofi gratinati Cartofi gratinati
Cartofii i-am fiert  in coaja(dar nu trebuie ff fierti ca apoi sa nu se faramiteze),i-am scurs,i-am lasat sa se raceasca putin,i-am curatat  si i-am  taiat rondele. Am amestecat smantana cu ouale,iar cascavalul l-am dat pe razatoarea ...
 Clatite aperitiv Clatite aperitiv
Clatite: Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala,sa iasa o compozitie ca o smantana.Se adauga galbenusurile,uleiul si se mixeaza bine.La sfarsit,incorporam si albusurile batute spuma cu 1 lingurita de sare. Umplutura: Legumele tocate ...
 Cartofi copti cu ceapa si kefir Cartofi copti cu ceapa si kefir
Se spala si se curata cartofi (se pot lasa si in coaja dupa preferinte) , se taie sferturi si se ung cu ulei, se preasara sare,piper si amestecul de ierburi, se pun intro tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu 30 minute. Se ...
 Rulada de pui cu carne tocata Rulada de pui cu carne tocata
Jumatate din pieptul de pui il tocam impreuna cu morcov, usturoi, ou, sare, piper si busuioc. Cealalta jumatate o feliem, iar fiecare felie o batem cu ciocanul de snitele. Saram si piperam dupa gust. Compozitia de carne tocata o repartizam pe feliile ...
 Dovlecei umpluti cu carne Dovlecei umpluti cu carne
Se toaca ceapa si ustroiul,se pun la calit în ceva ulei de masline.Cînd ceapa e putin transparenta,se adauga carnea tocata.Se amesteca în timp ce se prajeste. Cînd carnea e rumena,adaugati rosiile,frunzele de busuioc si ...
 Platou asortat cu pastrama de casa Platou asortat cu pastrama de casa
Se alege si se cumpara carne ( muschi de la picior sau de pe spate) de calitate buna de porc, vitel, piept de gaina sau de curcan. Toate bucatile de carne sa fie cam de aceeasi greutate si  de forma lunguiata, pe masura ...
 Bruschete cu rosii Bruschete cu rosii
Tai feliile de paine in 2 pe diagonala. Le pui la prajit in prajitor sau le bagi la cuptor cam 10 minute. Dai rosiile pe razatoarea mare, amesteci cu busuioc, sare, piper si putin patrunjel tocat foarte marunt. Pui pe paine cand e calda inca. ...
 Chec a la grec cu masline si feta Chec a la grec cu masline si feta
      Preparare : taiem marunt maslinele si branza feta, eu am folosit masline negre in ulei de masline si am luat branza feta facuta in Grecia  :)  daca o sa gustati vreodata o sa vedeti de ce prefer reteta originala de ...
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Aperitive cu busuioc
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z