Strudel cu fructe de padure
Se pune faina bine cernuta intr- un bol mai mare si se framanta cu untul topitul si apa calda, in care s-a dizolvat sarea, pana se obtine un aluat catifelat si potrivit de moale (daca este nevoie se mai adauga apa calda). ...
Prajitura Pistruiata
Se bat bine albusele cu zaharul pus in ploaie, pana ce zaharul nu se mai simte; urmeaza rand pe rand galbenusele, faina si cacaua. Se toarna compozita intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina ...
Prajitura cu bezea
Ai la dispozitie cateva minute ? Haide impreuna, sa le folosim pentru a prepara un desert delicios si apetisant, ce va fi cu siguranta foarte apreciat atat de cei mici cat si de cei mari! ...
Chec cu dovlecel
Un deliciu in aceasta perioada a anului, dovlecelul poate fi preparat in mult mai multe feluri decat ne- am obisnuit in traditionala bucatarie romaneasca : dovleac copt. De aici vine urmatoarea sugestie pentru voi gospodinele : ...
Prajitura cu dovlecel si nuci
Intr- un bol de sticla sau intr- un castron mai mare, frecati ouale cu 2 cesti( ceasca trebuie sa fie aceeasi la toate ingredientele) zahar pus in ploaie, pana la topirea lui completa. ...
Prajitura pufoasa cu caise
Este vremea caiselor si inca nu ai gatit nici un desert cu aceste apetisante fructe? parca- ti si aud raspunsul : nu am avut reteta! Da , si pentru ca te cred, iti ofer eu una !
...
Prajitura cu visine
Ne- am cam saturat de prajiturile cu creme, fine si cat mai dulci?
Da, pai atunci hai sa pregatim in numai cateva minute, o prajitura pufoasa cu gust dulce- acrisor,intr-un cuvant o prajitura \"racoritoare\", numai buna in acest sezon cald. ...
Prajitura cu crema de nuca
Aceasta prajitura este cu adevarat delicioasa si nu este foarte greu de pregatit, asta daca va place sa coaceti foi pe fundul tavii! ...
Prajitura cu nuca de cocos
Amestecam toate ingredientele foarte bine si obtinem un aluat moale; il impartim in doua parti egale si intindem doua foi.
...
Prajitura glazurata cu nuci
Albusele se bat cu putina sare de lamaie pana ce divin spuma tare, apoi turnam in ploaie zaharul, putin cate putin ; se incorporeaza praful de copt, nuca macinata, faina si cacaua ...
Papanasi cu branza
Se spala oualele , se sterg de apa si se separa albusele de galbenuse.
Intr-un bol mai mare se framanta bine branza, se adauga galbenusele, praful de copt stins cu zeama de lamaie sau otet, coaja rasa de la lamaie si esenta de vanilie. ...
Tarta cu pere
Dintre toate fructele, perele au cele mai multe arome, fiind pana la momentul actual aproapre trei mii de soiuri ; ai inteles ca din asa gama larga ai de unde alege soiul care sa ti fie pe plac pentru delicioasa si apetisanta tarta pe care ti o recomand !
...
Tiramisu
Frisca lichida impreuna cu intaritorul de frisca , albusurile si branza mascarpone se bat spuma tare, separat fiecare.
...
Baclava
Intr-adevar, un preparat cu specific turcesc, dar baclavaua nu rasfata la masa doar sultanul, ci daca vrem si pe noi, cei care avem curiozitatea sa pregatim acest desert dulce! ...
Mousse de ciocolata
Orice masa trebuie sa se incheie fastuos cu un desert de inalta clasa !
Spuma de ciocolata usoara si delicioasa , face parte cu siguranta din aceasta inalta clasa si daca nu ai descoperit- o pana acum, am sa te ajut eu ! ...
Waffe cu vanilie
Excelente pentru micul dejun, waffele cu vanilie sunt minunate alaturi de un pahar de lapte sau in combinatie cu dulceata sau fructe proaspete. ...
Prajitura cu gem de caise
Se freacă untul cu zahărul şi oul , se daugă mierea topită , laptele şi bicarbonatul. Compoziţia se încălzeşte puţin , apoi se încorporează făina. Se obţine o cocă moale care se dă la rece 2-3 ore , apoi se coc 4 foi (se presară cu făină pentru a nu se lipi foaia. ...
Patrate de ciocolata
Se freaca ouale cu zaharul, cacao si unt pana ce compozitia devine spumoasa. Se adauga praful de copt dizolvat in lapte dupa care se coace la foc potrivit 10 min intr-o tava unsa si tapetata cu faina. ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-333