Inghetata de ciocolata
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga cacao si se omogenizeaza. Se toarna laptele rece putin cate putin, apoi se pune pe aragaz la foc mic. Se fierbe pana incepe sa se ingroase, amestecand continuu. Se ...
Prajitura cu cirese
Batem spuma untul impreuna cu zaharul ,apoi adaugam cate un galbenus amestecand energic dupa fiecare ,incorporam crema de branza (sa fie mai lichida ,eu am pus un strop de lapte in ea ) apoi praful de copt, faina ,albusurile batute spuma si esenta de ...
Fursecuri cu menta
Intr--un bol se amesteca margarina RAMA cu zaharul, pana devine o crema ,apoi adaugam oul si esenta de vanilie si amestecam bine. Separat amestecam faina cu bicarbonatul si praful de sare, pe care o adaugam peste compozitia de margarina RAMA si, ...
Desert 'ELA'
Se sfarama biscuitii separat cei albi de cei negri. Se sparg nucile si se scoate miezul care se sfarama usor. Se topeste ciocolata alba la bain marie cu 4 linguri de lapte si o lingurita de unt. Amestecam biscuitii albi cu ciocolata alba topita la ...
Crema de zahar ars
Se caramelizeaza 150 g zahar in vasul in care urmeaza sa preparam desertul. Cand s-a caramelizat bine, se tapeteaza si peretii cratitei pana la jumatate. Se lasa la racit. Se pune laptele la fiert cu restul de zahar. Se separa ouale. Se bat ...
Strudel fraged cu cirese
Intr-un bol amestecam bine drojdia cu zaharul apoi adaugam laptele, oul, esenta, sarea, 50g unt topit si faina. Framantam bine aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald, fara curenti de aer rece. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il ...
Tort cu branza
Blatul: mixul cu un ou si 100 g. unt se framanta rapid cu mana pana se obtine o pasta compacta, pe care o intindem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, formand si o bordura de 3 cm. inaltime. Umplutura: intr-un ...
Happy cake
Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina 4 forme de chec (eu am folosit 2 forme de inimioara si 2 de ursuleti). Intr-un vas, se bate untul cu cele doua tipuri de zahar.Albusurile se bat separat cu un praf de sare.Se ...
Prajitura cu cocos si cirese
Se amesteca bine faina ,zaharul,praful de copt,nuca de cocos ,laptele de soia si uleiul se mixeaza bine, apoi se pune intr-o tava unsa si tapetata Ciresele se spala bine se scot coditele si daca aveti chef scoateti samburi(eu nu i-am scos) apoi ...
Double Chocolate Cake
Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o fome dorita de tort. Pentru blatul cu ciocolata amaruie, se pune untul cu cele 3 feluri de zahar, ciocolata si mierea la topit la bain-marie apoi se lasa sa se raceasca 5 ...
Chocolate-chip Muffins
Se incalzeste cuptorul la 180⁰C. Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga ouale si esenta de rom apoi se mixeaza.Se incoporeaza apoi laptele.Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt si sarea apoi se incorporeaza in amestecul cu ...
Coffechoco Muffins
Se incalzeste cuptorul la 180⁰C. Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga ouale si se mixeaza.Se incoporeaza apoi liciorul.Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara apoi se incorporeaza in amestecul cu unt. Se ...
Muffins colorate
Se incalzeste cuptorul la 180⁰C. Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga ouale si esenta de vanilie apoi se mixeaza.Se incoporeaza apoi laptele.Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt, sarea si se incorporeaza in amestecul cu ...
Prajitura cu fructe si cacao-post
Se amesteca bine faina,zaharul,uleiul ,praful de copt si apa minerala se mixeaza bine cu robotul. Se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata ,se ia putin din compozitie si se amesteca cu 2 linguri de cacao,care apoi se pune din loc in loc peste ...
Prajitura cu capsuni
Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit si racit si mixand continuu urmeaza iaurtul amestecat cu gemul de capsuni. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu bicarbonatul. ...
Prajitura in trei culori
5 albusuri se bat cu 10 linguri de zahar tos pana se obtine bezeaua. Se adauga 5 linguri de ulei si praful de copt stins in zeama de lamaie, apoi se pun 6 linguri de faina amestacand usor. Se imparte compozitia in doua. In prima se pun lamaia ...
Rulouri cu crema
Se bat bine ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul, laptele, esenta, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina cat cuprinde, pentru a iesi un aluat potrivit de moale. Se framanta bine. Intindem ...
Chec rapid cu mere
Se curata si se taie merele bucatele. Se pune intr-un vas mare faina cu zaharul, sare, vanilie, scortisoara si se amesteca. Praful de copt se pune intr-o lingura peste care se stoarce, putina lamaie, dupa care turnati-o in compozitie. Adaugati ...
Eclere cu crema de vanilie si aroma de fructe de padure
aluatul: Intr-o cratita se pune la fiert apa impreuna cu uleiul. cand da in clocot,se trage cratita de pe foc,se toarna toata faina deodata si se amesteca repede pana cand aluatul se dezlipeste de vas. se lasa apoi sa se racoreasca. cand e aproape ...
Prajitura "Negressa "
Intr-un vas se toarna dulceata, zaharul, un pic de sare si totul se mixeaza . Treptat se toarna apa calduta, iar pe urma adaugam uleiul . Totul se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena. Faina se cerne si se amesteca cu cacaoa. Se adauga ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-333