Jeleu de vin
Se fierbe vinul cu zaharul si vanilia.
Dupa ce da cateva clocote se da la o parte si se adauga gelatina dizolvata in cateva linguri de apa calda.
Se strecoara totul prin sita deasa, se toarna in forma si se pune la gheata. Se scoate din ...
Parfait cu alune
Se fierbe un sirop pregatit din apa si zahar. Se separa albusurile de galbenusuri. Se toarna siropul obtinut peste galbenusurile batute.
Se bat in continuare galbenusurile cu siropul, pana cand se raceste amestecul.
Se adauga lichiorul, ...
Chec fara ou
Amestecati intr-un castron faina, zaharul, sarea, coaja de lamaie rasa. Adaugati apoi, putin cate putin, apa combinata cu uleiul si omogenizati bine compozitia obtinuta. Turnati-o intr-o tava de chec mai mare sau in doua mai mici, unse cu margarina ...
Dovleac la cuptor
Se taie in bucatele, se amesteca bine ingredientele si se pun intr-o tava.
Se baga la cuptor timp de o jumatate de ora.
Pofta buna! ...
Cozonac traditional
Ingrediente
1 kg faina
o cana de zahar
o cana de lapte
5 oua
un cubulet de drojdie
cacao
coaja de lamaie
...
Gogosele cu mere
Curatati merele si dati-le pe razatoarea mare, apoi adaugati zaharul. Bateti ouale cu un praf de sare si adaugati faina, incat sa rezulte o coca potrivita, dupa care amestecati-o cu merele stoarse de zeama. Incingeti uleiul si puneti cu lingura din ...
PLACINTA CU GUTUI
Intr-un lighenaș se pune;laptele,zaharul,uleiul,apa,praf de copt,oțetul(zaharul se poate inlocui cu zaharina lichida si laptele cu apa minerala)se amesteca bine si se adauga faina, se framinta 10 minute un aluat potrivit ,elastic dar nu moale.Se ...
Desert cu pere si frisca
Curatati perele de coaja, pastrand codita. Puneti-le intr-o tava, impreuna cu vinul si 120g zahar. Radeti deasupra coaja de portocala. Puneti tava la cuptor si coaceti perele timp de 10 - 15 minute, la foc potrivit. Perele trebuie sa se inmoaie, dar ...
Tort Iepurasul Diplomat
Eu am vrut sa fac un tort mare de 2 kg si am folosit multa frisca. Pregatim piscoturile mai intai. Le taiem bucatele cu cutitul. Le aranjam in forma de tort cu pereti detasabili pe fundul formei. Punem gelatina la inmuiat cu 200 ml apa intr-o cratita ...
Inghetata de mure
Se pun toate ingredientele intr-un robot si se mixeaza.
Se poate servi imediat sau o puteti pune si la congelator sa fie mai racoritoare.Poate fi considerata un shake. De asemenea, o puteti incerca si cu iaurt pentru ca iese la fel de ...
PRAJITURA CU VISINE
Ingrediente:
280g margarina rama(sau unt)
280g zahar
280g faina
6 oua
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
un praf de sare
1kg visine proaspete fara samburi
2 linguri zahar ...
Placinta cu nuci si struguri
1.Amestecati intr-un castron faina,zaharul si sarea.
2.Adaugati untul rece, taiat in cubulete. Folositi un mixer pentru a amesteca ingredientele.
3.Bateti,separat, oul cu apa si otetul si apoi turnati amestecul in castronul cu faina. ...
Coronite cu nuca
Frecati untul cu zaharul, romul, coaja de lamaie si sarea, pana obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati pe rand galbenusurile si, la urma, faina, treptat, amestecand bine pentru omogenizare. Puneti aluatul obtinut la rece pentru o jumatate de ora. ...
Prajitura cu nuci si cafea
1. Bateti albusurile spuma. Cand aceasta se tine bine
de tel, adaugati, pe rand, cate 1 lingura zahar, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.
2. In spuma adaugati, treptat, faina si nucile, amestecand prin rasturnare.
3. Din compozitia ...
Friganele cu stafide
Fierbeti laptele cu scortisoara, apoi lasati-l la racit. Frecati ouale cu zaharul si zaharul vanilat si adaugati laptele rece. Adaugati stafidele scurse de rom, sarea, bicarbonatul si atata faina cata este necesara pentru a obtine o compozitie putin ...
Caise umplute cu orez
Se aleg caisele coapte, se desfac in doua si se aseaza pe o farfurie.
Se umplu cu orezul fiert indulcit cu zahar si aromatizat cu coaja de lamaie.
Se decoreaza cu zmeura. ...
Tort de mere special
Ingrediente :
-10-12 mere mari (cat sa acopere fundul cratitei in care se prepara tortul)
-100 gr. de unt sau margarina
-6-8 oua (depinde de cat de mare e cratita)
-6-8 linguri zahar
-5-6 linguri faina
-2-3 linguri nuca macinata (pentru ...
Salam de biscuiti
Ingrediente: 1kg biscuti populari, 5-6 cuburi de rahat colorat, 600g zahar, 300 mL apa, 2 linguri cacao, 200g unt, esenta de rom.
...
TIRAMISU
Freci intr-un vas galbenusurile cu zaharul pana se umfla putin compozitia si devine spumoasa,apoi adaugi mascarponele.Adaugi albusul batut spuma si lichiorul si amesteci pana se omogenizeaza.
Apoi pui intr-o tava un strat subtire de crema,inmoi ...
Pere cu mascarpone
Mascarpone se amesteca bine cu patrunjel, piper, sare.
Perele se curata de coaja si se taie in jumatati, scotand si samburii.
Perele se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu nuci maruntite. Mascarpone se pune in mijlocul perelor.
Perele ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-333