SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa

Retete Dulciuri si prajituri de casa cu ulei

 Strudel cu fructe de padure Strudel cu fructe de padure
Se pune faina bine cernuta intr- un bol mai mare si se framanta cu untul topitul si apa calda, in care s-a dizolvat sarea, pana se obtine un aluat catifelat si potrivit de moale (daca este nevoie se mai adauga apa calda). ...
Chec cu dovlecel
Un deliciu in aceasta perioada a anului, dovlecelul poate fi preparat in mult mai multe feluri decat ne- am obisnuit in traditionala bucatarie romaneasca : dovleac copt. De aici vine urmatoarea sugestie pentru voi gospodinele : ...
Prajitura cu dovlecel si nuci
Intr- un bol de sticla sau intr- un castron mai mare, frecati ouale cu 2 cesti( ceasca trebuie sa fie aceeasi la toate ingredientele) zahar pus in ploaie, pana la topirea lui completa. ...
 Prajitura pufoasa cu caise Prajitura pufoasa cu caise
Este vremea caiselor si inca nu ai gatit nici un desert cu aceste apetisante fructe? parca- ti si aud raspunsul : nu am avut reteta! Da , si pentru ca te cred, iti ofer eu una ! ...
 Papanasi cu branza Papanasi cu branza
Se spala oualele , se sterg de apa si se separa albusele de galbenuse. Intr-un bol mai mare se framanta bine branza, se adauga galbenusele, praful de copt stins cu zeama de lamaie sau otet, coaja rasa de la lamaie si esenta de vanilie. ...
Eclere
Intr-o oala de 1l se pun la fiert apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot se trage oala se pe foc, se adauga toata faina dintr-o data si se amesteca repede, trecand oala iar pe foc mic. Se amesteca de cateva ori pana se dezlipeste aluatul de pe fundul vasului. ...
Clatite la cuptor
Prajim clatitele din toate ingredientele de mai sus. amestecam branza cu zaharul, oul , estenta. umplem clatitele , le rulam. ...
Chec "Alina"
Se bat albusurile spumatare se adauga siropul de zahar cu apa fierbinte se incorporeaza galbenusurile frecate cu uleiulsi faina la urma se pun stafidele si fructele confiate impreuna cu cacaua ...
Eclere cu crema de vanilie
Aluat: pui la fiert apa cu uleiul. Cand clocoteste adaugi faina in ploaie si amesteci repede. Dupa ce s-a ingrosat o iei de pe foc si pui oualele pe rand si amestei foarte bine dupa fiecare ou in parte. ...
Smantanita
foi: amesteci faina cu bicarbonatl , adaugi zaharul, oul, smantana si framanti pana obtii un aluat eleastic. Il imparti in treei bucati din care intinzi 3 foi si coci pe fiecare cate 10 minute pe fundul tavii. ...
Prajitura delicioasa cu foi
Se amesteca ingredientele pentru foi pana cand se omogenizeaza si rezulta o coca care se imparte in 4 parti egale.Se intind patru foi care se coc pe fundul unei tavi la foc mediu timp de 10-12 minute. ...
Ecler
Se pune la fiert apa cu ulei si sare .Cand clocoteste , se adauga faina , se amesteca compozitia rezultata , iar dupa ce s-a racit se adauga treptat cele 5 oua ...
PRAJITURA MARMORATA CU CIRESE SI ALUAT SFARAMAT
Se unge tava.Pentru aluatul sfaramat se amesteca toate ingredientele. Pentru aluatul marmorat.Ouale se freaca cu sarea si zaharul . ...
budinca de macaroane cu zahar caramelizat
fierbi macaroanele in apa cu sare apoi le scurgi bine sub un jet de apa rece. pasezi branza dulce, apoi o amesteci cu 150 g zahar, 1 ou, vanilia si coaja de lamie ...
Ciocolata cu nuca
Prajesti putin miezul de nuca in cuptor, avand grija sa scuturi tava din cand in cand, ca sa intorci nuca. Dupa ce s`au racit maruntesti nucile. ...
Clatite cu branza devaci
Din faina, lapte, apă minerală, 6 oua, sare, 50 g zahar si un plic de zahar vanilat se prepara o coca ce se lasa sa se odihneasca 30 min. la rece. ...
Chec plin de caco
Bati uleiul cu zaharul,adaugi apa ,otetul,vanilia,praful de copt si bicarbonatul.Amesteci totul bine,pui faina,cacaua si sarea. ...
budinca din fulgi de ovaz si mere
Speli merele bine si le razui cu tot cu coaja. le amesteci cu fulgii,nuca si mierea.Ungi cu ulei o forma rotunda,pui compozitia si o dai la cuptor pentru 15 min. ...
Rulouri cu miere de albine
Din toate ingredientele indicate se prepara un aluat care se imparte in 4. Se intinde fiecare parte in foaie si apoi se umplu cu crema. ...
Alba ca zapada
Aluatul: Se dizolva zaharul in lapte,se adauga ouale,sarea,uleiul ,amoniacul.Se presara faina in ploaie si se imparte aluatul in 3-4 foi care se coc pe fundul unei tavi de aragaz ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-84
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Dulciuri si prajituri de casa cu ulei
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z