SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa

Retete Dulciuri si prajituri de casa

 Placinta aromata Placinta aromata
1.Framanti un aluat mai tare din apa,ulei,sare si faina.Daca mai este nevoie mai adaugi putina faina.2.Dai merele pe razatoarea mare si le calesti cateva minute cu zaharul,nuca sfaramata si scortisoara,dupa care le lasi la racit.3.Intinzi din aluat ...
 Cozonac Rosenkrantz Cozonac Rosenkrantz
Aluatul l-am facut la masina de paine……………………..deci “am aruncat” toate ingredientele(laptele in care s-a dizolvat zaharul,ouale, aromele,sarea,faina,drojdia) in galetusa masinii de paine.Am lasat la framantat conform programului ...
 Clatite cu dulceata Clatite cu dulceata
Incorporez faina, oul, laptele, esenta, uleiul, apa minerala. Omogenizez pana obtin o compozitie de consisistenta unei smantani groase. Las 10 minute sa se odihneasca. Incing tigaia unsa cu ulei, torn cate un polonic din compozitie, las sa se ...
 Tarta sfaramicioasa cu crema Tarta sfaramicioasa cu crema
Blatul:Se cerne si se amesteca faina, cacao si praful de copt. Separat, untul se freaca cu zaharul foarte repede pentru a nu topi untul, se adauga oul, iar la sfarsit amestecul de faina. Veti obtine o coca moale, putin sfaramicioasa.Ungeti si ...
 Ciocolata de casa cu nuci si arahide Ciocolata de casa cu nuci si arahide
Am vazut articolul Ciocolata de casa si ni s-a facut o pofta, mama-mama. Mi-am adus aminte de reteta mea de pe vremuri, cand nu se gaseau bomboane de pom (saloane) si imi deschideam “fabrica de bomboane de ciocolata”. Aveam comenzi de la colegii ...
 Tarta cu blat pandispan, fructe asortate si alune Tarta cu blat pandispan, fructe asortate si alune
Preparati aluatul de pandispan: separati albusurile de galbenusuri, frecati galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati faina si praful de copt stins cu o lingurita de otet sau zeama de lamaie si albusurile batute spuma tare, amestecand de jos in sus cu ...
 Rulada cu crema de ciocolata Rulada cu crema de ciocolata
Pt blat:-amestecam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul;-adaugam ulei putin cate putinSeparat amestecam faina cu amidonul si praful de copt,si le adaugam in compozitia de oua;Ungem si tapetam o tava de cuptor cu ulei si faina,adaugam ...
 Fondant de ciocolata Fondant de ciocolata
Pentru cei carora le place ciocolata, o noua reteta din Turul Frantei. Copiii mei mi-au spus ca au mancat ceva asemanator, la Londra.Puneti la incins cuptorul la 210 grade Celsius. Intre timp, puneti ciocolata amaruie, rupta cubulete, in bain marie ...
 Omleta cu bezea Omleta cu bezea
O noua reteta din Turul Frantei, din zona Bordeaux, care mi-a placut, dar am schimbat-o foarte putin, pentru ca nu iesea cum trebuie, ouale cu zahar se lipeau de tigaie si nu reuseam sa o scot intreaga.Spargeti ouale intr-un castron, dar pastrati 3 ...
 Paine cu banane Paine cu banane
1.Mixezi bine untul cu zaharul.2.Adaugi ouale unul cate unul,mestecand bine dupa fiecare,apoi restul ingredientelor si omogenizezi compozitia.3.Intr`o tava de chec sau cozonac,unsa cu ulei (unt) si tapetata cu faina,torni compozitia.Dai tava la ...
 Crema de zahar ars Crema de zahar ars
Puneti 200 g zahar intr-o craticioara mai inaltuta (18-20 cm diametru) si caramelizati-l pe flacara mica a aragazului, amestecand incontinuu cu o furculita pana devine auriu spre roscat, nu il ardeti prea tare pentru ca devine amar.Luati craticioara ...
 Fursecuri cu alune Fursecuri cu alune
Omogenizez untul cu zaharul,adaug coniacul,faina,alunele macinate, zaharul vanilat si coaja de lamaie.Las aluatul la frigider o ora, apoi intind o foaie de 5 mm grosime, decupez fursecuri.Le coc in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt, le coc in ...
 Mere in aluat, cu ciocolata Mere in aluat, cu ciocolata
Spalati curatati de coaja merele, scoateti cotoarele si taiati-le felii de 10 mm grosime, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze.Puneti feliile de mere la oparit intr-un vas cu aburi (sau in 300 ml apa clocotita) pentru 2-3 minute, ...
 Placinta cu gutui Placinta cu gutui
Aluatul:Se pun toate ingredientele intr-un vas, se framanta bine aluatul, eventual se pune putin ulei in palma, pentru a se modela mai usor. Se pune in frigider la rece, cel putin pana se pregateste umplutura.Gutuile se curata si se taie cubulete, se ...
 Tarta cu fructe de toamna Tarta cu fructe de toamna
Fructele se spala, sa lasa la scurs, se scot samburii prunelor.Blatul se face astfel: bati albusurile cu zaharul, un praf de sare si cateva picaturi se zeama de lamaie. Adaugi zharul vanilat, galbenusurile, uleiul, faina, apa minerala, praful de ...
 COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC
1.Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina.Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut.2.Dupa ce a crescut maiaua, in paralel punem faina cernuta intr-un lighenus si adaugam laptele fierbinte putin cate ...
 Pateuri cu crema si mere (sfogliatele) Pateuri cu crema si mere (sfogliatele)
Pentru început preparam budinca după instrucțiunile de pe plic ( 1/2 l lapte, 3 linguri zahar și plicul de budinca)și o lăsăm sa se răcească .Curățăm merele de coaja, le tăiem în cubulețe mici și le punem sa fiarbă puțin în apa cu ...
 Figurine de ciocolata de casa Figurine de ciocolata de casa
Fierbem timp de10 minute un sirop din zahar,apa,otet. Incercam siropul cu picatura ca la dulceata. Adaugam untul, dam vasul de pe flacara, pana se topeste untul.Adaugam :cacao,laptele praf, alunele, stafidele dupa ce au fost tinute 5 minute in esenta ...
 Prajitura cu dovleac Prajitura cu dovleac
Se da dovleacul prin razatoare, se amesteca cu 4 linguri de zahar, 2 lingurite de scortisoara si un plic de zahar vanilat. Se macina nuca cu robotul de bucatarie.Se bat cele 4 albusuri spuma, se adauga zaharul in ploaie, apoi zaharul vanilat, ...
 Aluat pentru tarte, biscuiti, crostate Aluat pentru tarte, biscuiti, crostate
Cernem faina intr-un castron, untul din frigider, se taie cuburi, se faramiteaza cu faina, pana devine nisipos, se adauga zaharul, lamaia rasa, ouale si se framanta totul bine, se formeaza un aluat care se infasoara intr-o falie de plastic, se ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-333
Filtreaza retetele
Ingredient:
capsuni (361) bicarbonat (351) amidon (341)
visine (329) sirop (322) biscuiti (320)
nuca de cocos (301) coaja de lamaie (299) gris (260)
branza de vaci (256) caise (252) compot (248)
migdale (245) alune (242) portocale (234)
cafea (231) dulceata (229) ciocolata alba (224)
mascarpone (199) piscoturi (175) pesmet (167)
banane (159) piersici (157) cirese (153)
galbenus (136) apa minerala (136) ananas (127)
otet (124) zmeura (122) zmeura (122)
kiwi (101) drojdie uscata (94) pere (90)
suc de lamaie (88) drojdie proaspata (88) suc de lamaie (88)
mac (84) coaja de portocala (81) menta (78)
foi de placinta (78) menta (78) vin (75)
untura (75) afine (71) orez (66)
albus (65) fructe de padure (57) gutui (56)
struguri (56) cartofi (55) cuisoare (54)
peste (52) mure (45) porumb (45)
nucsoara (43) smantana dulce (43) piper (41)
vin alb (41) fistic (40) rosii (37)
cascaval (32) susan (32) lapte batut (30)
ghimbir (29) telemea (29) malai (26)
pepene galben (25) paste (24) masline (24)
aluat foietaj (24) nutella (23) coacaze (21)
ceapa (20) cognac (19) porc (15)
vin rosu (15) intaritor frisca (14) marar (14)
ulei de masline (14) patrunjel (12) fulgi de ovaz (11)
ciuperci (11) mango (10) usturoi (10)
conservant (9) morcov (9) macaroane (8)
dovlecei (8) whisky (8) fidea (7)
chimen (7) sunca (7) pui (6)
feta (6) ceapa verde (6) bulion (5)
anason (5) suc natural (5) bomboane colorate (5)
busuioc (4) taietei (4) maioneza (4)
varza (3) carne tocata (3) serbet (3)
pepene verde (3) parmezan (3) rozmarin (3)
ton (3) gaina (3) telemea de oaie (3)
suc de rosii (3) franzela (3) mazare (3)
spanac (3) cardamon (3) mozzarella (2)
salam (2) cimbru (2) vegeta (2)
verdeata (2) piept de pui (2) boia (2)
sunca presata (2) praz (2) lipii (2)
branza topita (2) ienibahar (2) broccoli (2)
ardei gras (2) slanina (1) liquor (1)
sos de caramel (1) loboda (1) parizer (1)
melci (1) sofran (1) spaghetti (1)
gogosar (1) ardei iute (1) pasta tomate (1)
ficat (1) bacon (1) hrean (1)
vinete (1) coriandru (1) ketchup (1)
sparanghel (1) kaiser (1) conopida (1)
dafin (1) fasole verde (1) stevie (1)
icre (1) fasole boabe (1)
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Dulciuri si prajituri de casa - Pagina 211
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z