Chec cu dovlecel
Un deliciu in aceasta perioada a anului, dovlecelul poate fi preparat in mult mai multe feluri decat ne- am obisnuit in traditionala bucatarie romaneasca : dovleac copt. De aici vine urmatoarea sugestie pentru voi gospodinele : ...
Prajitura cu dovlecel si nuci
Intr- un bol de sticla sau intr- un castron mai mare, frecati ouale cu 2 cesti( ceasca trebuie sa fie aceeasi la toate ingredientele) zahar pus in ploaie, pana la topirea lui completa. ...
Baclava
Intr-adevar, un preparat cu specific turcesc, dar baclavaua nu rasfata la masa doar sultanul, ci daca vrem si pe noi, cei care avem curiozitatea sa pregatim acest desert dulce! ...
Biscuiti cu miere de albine
Mierea cu zaharul si untul se pun la topit si se lasa pe foc pana cand amestecul se desprinde de pe vas , apoi se da la o parte si se lasa la racit.Se adauga ouale intregi ...
Melcisori cu prune uscate
Se amesteca drojdia cu jumatate de cantitate de lapte ,se adauga o lingurita cu zahar si unacu faina,Se omonizeaza si se lasa sa creascala cald. ...
Lintzer cu mere
Se pregateste un aluat din faina,150 g unt moale,200 g hahar,oua,praf de copt stins cu zeama de la o lamaie si 2-3 linguri de lapte daca aluatul este prea tare. ...
Prajitura de post cu stafide si scortisoara
Se pun stafidele la inmuiat cu apa calda.Se amesteca uleiul cu apa minerala,scortisoara un praf de sare si zaharul.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si stafidele. ...
Budinca de chifle cu gem la microunde
se taie chiflele rondele. Se toarna laptele intr-un castron, se adauga zaharul vanilinat, putina miere si cele 6 galbenusuri. Se incalzeste 8 minute la 500w. ...
Orez cu fructe la microunde
Se amesteca orezul, zaharul si zaharul vanilinat. Visinele fara samburi se pun pe o tava. Amestecul de orez se toarna peste visine. ...
compot de gutui la microunde
Gutuile se curata de coaja si se taie felii si apoi se pun intr-un vas. Se presara zaharul, cuisoarele si scortisoara. Se adauga feliile de lamaie. ...
Compot de prune
Se spala si se curata de samburi prunele.Se pun la fiert intr-o oala impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se fierbe aprox.2 ore, la sfarsit se adauga scortisoara. ...
Compot de mere
Merele se curata de coaja si se tai in bucati potrivite.Se pune la foc apa cu zaharul vanilinat,zaharul tos si coaja de lamaie iar cand da in clocot se aduga merele si se lasa la fiert aprox. 1 ora. ...
compot de pere
Perele se curata de coaja si se tai in bucati potrivite.Se pune la foc apa cu zaharul vanilinat,zaharul tos si coaja de lamaie iar cand da in clocot se adauga perele si se lasa la fiert pana se inmoaie fructele. ...
Spuma de mere
Se coc merele dupa care se paseaza in blender.Piureul obtinut se amesteca cu zaharul si coaja de lamaie. ...
prajitura de post cu mere
Se amesteca merele cu zaharul si bicarbonatul si se lasa 2 ore, apoi se adauga faina pentru a obtine o compozitie consistenta , dar care sa curga cand o asezi in tava.. ...
"Gogosi" cu mere
-separam albusul de galbenus -amestecam galbenusul, zaharul,laptele, untul topit si faina -adaugam albusul batut spuma -amestecam usor de jos in sus -taiem merele rondele, le scoatem mijlocul si presaram scortisoara peste ele -trece rondelele prin ...
1-1011-2021-3031-38