Aperitiv
Eu am taiat painea sub forma de stelute (cu o forma speciala), am taiat branza topita, castravetele si ardeiul, apoi cu o scobitoare am prins salamul, branza topita, ardeiul, castravetele si maslina. Se fac foarte rapid, si sunt de efect. ...
Salata de conopida
Se rupe conopida buchetele, si se fierbe, pana se inmoaie. In timp ce fierbe, se face o maioneza, cu un galbenus fiert (pe care eu il dau pe razatoare) si unul crud. E mai buna asa decat doar cu galbenus crud, are un gust mai intens. Nu trebuie ...
Clatite cu mac si ficatei, la cuptor
Se coc 8 clatite, din aluatul clasic de clatite, in care pe pune mac (nu mai scriu reteta, am pus aici deja 2 retete pentru aluat :D). Se taie ceapa marunt, si se pune la calit in putin ulei. Se adauga ficateii de pui, si dupa ...
Pizzette frantuzesti super-rapide
intinde cu sucitorul putin aluatul chiar pe folia pe care e asezat si taie-l in patrate de 10x10 cm; taie feliute salamul, ardeii sau gogosarii,ceapa rosie iar ouale fierte tari taie-le bucati potrivit de mari; condimenteaza pasta de rosii dupa gust ...
Dovlecei crocanti
Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem bastonase subtiri de 1-1.5 cm si presaram cu sare. Ii lasam vreo 10-15 minute, sa iasa apa din ei. Intre timp amestecam pesmetul cu fulgii de porumb macinati si cu telemeaua rasa. Iaurtul se combina cu uleiul ...
Rosii umplute cu costita si cascaval
se taie un capac fiecarei rosii,dar nu complet se scoate miezul cu o lingurita costita se taie cubulete mici se caleste impreuna cu usturoiul intr-o tigaie adaugam apoi miezul rosiilor,tocat bine lasam 5minute cand s-a racit compozitia din tigaie se ...
Dovlecei crocanti
Dovleceii se spala, se curata si se taie bastonase, pe lung. Se presara cu sare si se lasa 15 minute sa iasa apa din ei, apoi se sterg cu hartie absorbanta. Iaurtul se amesteca cu uleiul si mararul, apoi dovleceii se inmoaie in acest amestec. ...
Biscuiti cu unt si parmezan
Se framanta aluatul si se lasa la dospit, dupa care se intinde o foaie subtire, se unge cu unt si se ruleaza. Se lasa 10 minute dupa care se intinde din nou. Se decupeaza forme care se ung apoi cu galbenus de ou si se presara cu parmezan ras. Se coc ...
Salata de vinete
Vinetele se spala, se sterg cu un prosop si se inteapa din loc in loc cu furculita. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc aproximativ o ora. Se lasa apoi sa se raceasca si se decojesc. Mie nu imi plac facute la robot, imi place sa mai gasesc ...
Omleta cu mazare si porumb
Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga porumbul si mazarea, apoi ouale. Se amesteca din cand in cand, iar la final se adauga branza taiata cubulete si se condimenteaza. ...
Placinta cu varza acra si cartofi
Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Cartofii se fierb, se dau pe razatoare, se sareaza si se calesc in putin ulei cu ceapa data si ea pe razatoare. Varza acra se caleste in putin ulei si se condimenteaza cu piper.Se intinde aluatul in tava si ...
CHOCOLATE CHIP COOKIES
Se amesteca untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul pana ce capata o consistenta cremoasa apoi se adauga oul si esenta de vanilie. ...
Quesadilla cu unt de arahide
Se unge fiecare foie de tortilla cu unt de arahide. Se pune una intr-o tigaie, peste care se pune marul, decojit si feliat subtire (sau dat pe razatoare), apoi un pic de scortisoara. Se acopera cu cea de-a doua foaie de tortilla, se preseaza ...
Tarta cu file de ansoa, rosii uscate si brinzica de casa
Am amestecat toate aceste ingrediente, cu mixerul, timp de un minut. Am așezat apoi amestecul final în 5 mici vase rotunde, unse ușor în prealabil cu ulei de masline. Le-am bagat la cuptor la 180 de grade pentru 15 minute. Cînd ...
Bulgarasi din cartofi cu branza
Cartofii ii fierbem in coaja in apa cu sare. Dupa ce-au fiert ii curatam si ii pasam. Adaugam untul, telemeaua si cascavalul rase, oul si patrunjelul. Potrivim gustul de sare si piper. Intr-un vas separat amestecam susanul cu pesmetul, in care vom ...
Mini-tarte cu telemea si ceapa verde
Se framanta un aluat din faina, unt, ou, sare si rozmarin. Se intinde o foaie si se decupeaza. Peste fiecare cerc de aluat se aseaza 2 felii subtiri de cartof si telemea rasa amestecata cu ceapa verde. Se coc 30 de minute la 180C. ...
Humus
Se lasa nautul la inmuiat de seara pana dimineata. Se schimba apa si se pune la fiert in apa cu sare aproximativ o ora. Dupa ce este fiert, se scurge, se adauga cateii de usturoi, zeama de lamaie, 1/2 ceasca de ulei de masline, o ceasca de apa, sare ...
Cartofi Acordeon
Se curata cartofii si se pun in apa rece, asta pentru a nu se innegri cartofii. Se taie feliute cat mai subtiri muschiuletul. Se ia cartoful si se taie felii dar nu pana la capat, bagati cutitul cam 3/4 in cartof, astfel incat sa ramana intreg ...
Tortilla chips de casa
Pasul 1: Intr-un vas adanc se amesteca fainile cu sarea, se pune untul si se adauga putina apa si amestecam. Se tot adauga apa, pana aluatul va fi ca cel de paste/taitei. Apoi se rup bilute de aluat, se pun pe masa pudrata cu faina si se intind bine ...
Acordeoane
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii, dar nu de tot, pana jos. Se aseaza pe o folie de aluminiu suficient de mare sa se poate impacheta apoi cartoful in ea. Printre feliile de cartof se aseaza alternativ, o feliuta de sunca sau ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-156