Omleta cu branza de capra
Baconul se taie marunt si se pune la prajit in putin ulei, se adauga ouale batute, se amesteca 2-3 minute si se adauga mazarea si patrunjelul tocat marunt, se mai las cateva minute. Se ia de pe foc si se pune intr-o tava rotunda, deasupra se pun ...
Placintele cu legume
Cartofii se curata, se taie cubulete, se pun la fiert in apa cu putina sare, pentru 20 minute. Se scurg si se paseaza bine cu furculita, pana se formeaza un piure. Morcovul si dovlecelul se taie cubulete mici si se pun la fiert pentru 10 minute, in ...
Chiftelute parfumate cu pui si dovlecel
Pieptul de pui se taie fasii subtiri sau cubulete foarte mici, dovlecelul se curata si se da pe razatoarea mare. Se pun intr-un bol, se adauga oul batut, 3 linguri faina, coriandru si ghimbir, sare si piper. Se amesteca toate bine, se da la frigider ...
Ciuperci cu bacon
Baconul se taie felii subtiri. Ciupercile se spala, se scoate codita, se sareaza si pipereaza. Se infasoara in felii de bacon si se fixeaza cu o scobitoare. Se prajesc in tigaie, fara ulei, 3-4 minute pe fiecare parte, sau se pun intr-o tava la ...
Chiftele de peste
Painea se pune la inmuiat in lapte, se scurge bine in maini. Pestele se taie bucatele mici, se paseaza usor cu blanderul sau se da prin masina de tocat, se adauga painea inmuiata, oul batut, sare, piper, paprika si patrunjelul tocat fin. Se amesteca ...
Chiftelute de primavara
Cartofii si morcovii se pun la fiert, in coaja, pentru 20 minute, legumele nu trebuie sa fie prea moi. Se scurg, se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-un bol, se adauga ceapa, usturoiul, verdeata, tocate marunt. Se adauga faina, sare, ...
Ciuperci umplute cu jambon
Ciupercile se spala, se scot piciorusele. Palarioarele se aseaza pe o tava acoperita cu folie de aluminiu, se adauga cateva picaturi de ulei in fiecare bucata. Tava a se da la cuptor pentru 10 minute, la 220°C. Piciorusele ramase se taie marunt, se ...
oua umplute cu pasta de sunca
Se fierb ouale tari.Sunca presata, taiata fin, se amesteca cu untul, care a fost inmuiat, fara sa fie topit, si frecat pana a devenit o pasta spumoasa. Se adauga si galbenusele, patrunjelul tocat fin, sare, piper.In fiecare albus se va pune pasta de ...
Cascaval pane surpriza
Incorporez: oul,cartoful,faina sare, piper dupa gust.Trec feliile de cascaval prin aceasta compozitie,apoi le prajesc in ulei incins. Scot pe servet de hartie. Servim caldute,cu masline sau legume proaspete. ...
Snitele de soia si branza
1.Fierbi snitelele conform instructiunilor de pe punga,adaugand condimentele dorite(sare,piper,secretul gustului etc.).Le scurgi bine pe un prosopel de bucatarie.2.Dai fiecare snitel prin faina si prin ou batut,la fel procedezi si cu feliile de ...
Bile colorate
Mixezi branza cu untul, uleiul,piperul si sarea. Lasi compozitia la frigider pentru 1/2ora.Modelezi bile pe care le treci prin : marar tocat fin, gogosar taiat marunt si prin mac. Asezi pe platou dupa imaginatie.Se poate folsi alta verdeta sau alte ...
Tartine vesele
Mixez branza de vaci, adaug maioneza, ridichea data pe razatoare amestecata cu uleiul de masline,sare, piper dupa gust. Ung felii de paine proaspata sau prajita cu pasta obtinuta. Ornez dupa imaginatie, presar cu ridiche data pe razatoare. ...
Pachetele din frunze de vita pentru aperitiv
Pe fiecare frunza de vita se aseaza cate o felie de branza,o felie de cascaval si se impaturesc,impacheteaza bine formandu-se pachetele.In cazul in care fruzele sunt mai micute,mai subtiri se pot folosi chiar doua...Pachetele unse bine cu ulei de ...
Clatite cu branza
Pentru umplutura putem folosi branza sarata (telemea), feta, branza de vaci proaspata, etc.Preparati un aluat ca o smantana mai subtire din ouale intregi, faina, sare, 2-3 linguri ulei si apa intr-un blender sau amestecati ingredientele intr-un ...
Omleta cu urda
Amestecam urda cu cascavalul si asezonam. Facem o omleta din cele 4 oua pe care o rasturnam pe o folie . Intindem pe suprafata ei urda cu cascaval, apoi repartizam pe randuri legumele.Ajutandu-ne de folie, rulam omleta cat mai strans, o impachetam si ...
Tort aperitiv
Si pentru ca tot mi-au picat clatitele gata facute in mana era mai mare pacatul sa ratez o asa economie de timp, ca de mult vreau eu sa fac un tortulet aperitiv. Si uite ca s-a ivit ocazia.Se curata si se spala legumele. Se pastreaza pentru decor un ...
Vinete pane cu urda si ardei gras
Spalam vanata si o taiem in rondele de 6-8mm grosime, le asezam pe un servet absorbant, le pudram cu sare si le lasam deoparte.Urda, o amestecam cu smantana, cu ardeiul tocat marunt, sare si putin piper.Rondelele de vanata, le stergem de zeama lasata ...
Cartofi copti umpluti cu branza
Spalam cartofii bine,apoi ii asezam in tava si ii bagam la cuptor la 180gC la copt .Dupa ce sunt gata,ii scoatem,ii lasam sa se raceasca 2-3 minute,apoi ii taiem in doua pe lungime si cu ajutorul unei lingurite scoatem trei sferturi din miez.Se ...
Cartofi frantuzesti
Se curata cartofii de coaja fiind noi si se fierb nu prea tare, iar ouale se fierb 15 minute, dupa care se pun in apa rece si se decojesc. Intr-un vas termorezistent se pune pe fundul lui un strat format din doi cartofi taiati felii, peste care se ...
Cocorada si pita de pe valea Salautei
Aluatul:Se face o maia din drojdie,apa,zahar si putina faina si se toarna peste faina in care a fost adaugata sare.Cand maiaua a crescut se framanta cu apa minerala adaugata treptat(se framanta cam 45-50 min)si o lasam la dospit.Umplutura:Branza ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-156