Pui Stroganoff
|ncalziti 1 lingura ulei intr-o tigaie mai mare. Adaugati ceapa si caliti-o la foc potrivit, timp de 8 minute. Adaugati ardeiul gras, ciupercile taiate in feliute, sare si piper, dupa plac. }ineti vasul pe foc potrivit, pana cand scade apa lasata de ...
Crochete din peste
Se spala bine pestele si se curata de oase. Separat se caleste ceapa tocata in ulei, pana devine sticloasa; se adauga sunca tocata, se amesteca cu faina si se stinge cu lapte.
Se adauga apoi si pestele tocat marunt si se condimenteaza. Din ...
Budinca de sunca si bere
Curatati, spalati si taiati in rondele ceapa si prazul. Caliti-le in unt 3 minute, apoi adaugati in vas berea. Lasati sa fiarba la foc mic. Sarati, piperati. Taiati sunca in fasii. Bateti intr-un castron ouale, adaugati smantana, cimbrul taiat ...
Gaina in sos de ceapa
Curatati gaina de tuleie, parliti-o la flacara, spalati-o si scurgeti-o de apa. Taiati-o in bucatele, presarati-le cu sare si piper, apoi tavaliti-le prin faina. Taiati julienne ceapa curatata si spalata. Ardeii grasi, curatati de cotoare si seminte, ...
Berbecut cu spanac si caju
Caju-ul se prajeste in ulei de masline. Berbecutul se prajeste, separat, in ulei de masline, 4-5 minute, la foc mare. Spanacul se toaca, se caleste 2 minute in putin ulei de masline, apoi se amesteca cu putina smantana, usturoi taiat marunt, piper, ...
Pui cu smantana
Puiul se portioneaza, se pune o lingura de ulei peste acesta, condimente si apoi se introduce in cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Ceapa si cartofii se taie in cubulete mici si se prajesc pe jumatate. Se pun peste puiul din cuptor.
Se ...
Specialitate marocana din pui
Pieptul de pui se portioneaza si se pune intr-o cratita. Se toaca ceapa, rosiile si ardeii marunt. Se arunca toate zarzavaturile peste pui. Se pun frunzele de telina, chimenul, stafidele si maslinele peste pui, iar apoi se toarna pasta de rosii ...
Infuzia de ceapa
Se lasa vasul acoperit 10 minute, apoi se strecoara si se beau cate doua cani pe zi(dimineata si seara)
Pentru tratarea bronsitelor si a astmului bronsic. ...
Peste cu susan
Pestele se taie in fasii subtiri si scurte, se da cu sare, piper si se da deoparte.
Se amesteca pesmetul cu susanul, sarea si piperul.
Bucatile de peste se dau prin ou batut, apoi prin amestec de pesmet si susan.
Se prajesc intr-o tigaie ...
Berbecut cu sos de prune
Amestecati ingredientele pentru bait si turnati-l apoi peste carnea de berbecut taiata in cubulete. Tineti carnea cu bait la rece, timp de 24 - 48 ore. Trageti carnea la tigaie, la foc puternic, timp de 1 minut. Turnati peste ea sosul de prune, zeama ...
Rata cu castraveti
Curatati rata de tuleie, parliti-o la flacara, apoi spalati-o si taiati-o in bucati. Puneti bucatile de carne intr-o cratita, impreuna cu untura, 1 cana apa fierbinte, ceapa si telina curatate, spalate si tocate marunt. Acoperiti cu capac si puneti ...
Ficatei cu ceapa
Ficateii sunt excelenti indiferent de momentul pregatirii lor. Ce parere aveti de niste ficatei cu ceapa?
Ceapa se taie in felii si se pune la calit in putin ulei. Se pune piper si frunze de dafin (dupa preferinte).
Dupa ce se inmoaie ceapa, ...
Rulada de muschi cu ciuperci
Muschiul de porc se imparte pe jumatate fara a se taia si se bate bine cu ciocanul de snitele pe ambele parti pana se subtieaza.
Ciupercile se spala bine. Ardeiul gras se taie felii subtiri, iar patrunjelul se toaca fin. Se unge carnea cu ulei, se ...
Pilaf cu prune uscate
Curatati prunele de samburi spalati-le si puneti-le la inabusit in ulei impreuna cu 100ml apa. Cand prunele incep sa se umfle, adaugati orezul, spalat in 2-3 ape, zaharul, apa ramasa si lasati sa dea in cateva clocote.
Puneti apoi vasul in ...
Rulouri de curcan
Curatati pieptul de curcan de pielite, spalati-l si taiati-l in felii de 1 cm grosime, bateti-le cu ciocanul de snitele pentru a se intinde si a se subtia, dupa care presarati-le cu sare si piper pe ambele parti. Curatati ciupercile, spalati-le si ...
Ficatei de pui cu mere
Curatati si spalati ficateii, dati-i prin faina, apoi prajiti-i in ulei, la foc mic, pana se rumenesc
bine pe toate partile.
Separat, prajiti slanina taiata in feliute si dupa 5-6 minute adaugati ceapa taiata julienne. Dupa 3-4 minute adaugati ...
cartofi cu orez
Se curata cartofii si se taie felii rotunde,se aseaza in tava de la aragaz,apoi se presara orezul spalat,se pun ciupercile calite in prealabil,ceapa taiata cuburi,apoi inca un rand de cartofi ,uleiul si se adaoga apa ca sa cuprinda toate ...
File de cod cu cascaval
Fileurile de cod se spala, se taie in bucati si se bat putin cu ciocanul de snitele. Se pune sare si piper peste bucatile de cod.
Ouale se amesteca bine cu faina si se adauga cascavalul dat prin razatoare.
Se incinge uleiul si fiecare bucata de ...
Cartofi umpluti
Cartofii se spala, se pun in apa cu sare, se fierb, se curata de coaja, se taie in doua si se scoate miezul.
Branza se rade. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Oul se spala sub jet de apa rece. Branza se amesteca cu ou, sare, boia, ...
Cartofi cu ciuperci
Ciupercile se spala bine si se toaca marunt. Se calesc in putin ulei si se adauga ceapa tocata.
Se adauga sare, faina, verdeata, nucsoara si putina zeama de lamaie.
Cartofii se curata de coaja si se taie in 2. Se scobesc si se umplu cu ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-187