Vitel sote cu vin alb
Rasolul se taie in felii groase de 1 cm, se condimenteaza, se ung feliile bine cu ulei de masline si se lasa cateva ore la rece. Se topeste untul intr-o tigaie(sau ulei pentru cei ce tin diete) si se pun feliile de vitel la incins. Se intorc cu grija ...
pulpa de porc in foi de varza acra
pulpa de porc se spala . cu ajutorul cutitului se fac intepaturi adinci in care se introduce carnatul, ardeiul rosu usturoiul si coditele de ceapa din loc in loc . se condimenteaza pulpa cu sare , piper , rozmarin si se prajeste in tigaia cu putin ...
Curry de casa cu orez basmati si curcan
Am cautat destul de mult pe net È™i pe forumuri pîna am gasit o reÈ›eta care sa cuprinda cât mai mult din esenÈ›a bucatariei indiene (fiindca varietatea tipurilor de curry în India e nebanuita de catre europeni È™i variaza foarte ...
Piept de pui cu sos curry si legume
Preparare: Intr-o tigaie mare punem la incins uleiul si adaugam apoi pieptul de pui taiat cubulete si legumele taiate. Adaugam putina sare si piper proaspat macinat peste legume si le lasam sa se faca la foc mic acoperite cu un capac, pret de ...
Berbecut la protap
Se indeasa prin carnita berbecutului usturoi si slanina, se sareaza si se lasa animalul in bait cu piperul boabe, frunzele de dafin, ceapa ulei, ceva litri de vin rosu (de casa am avut noi), si apa sa-l acopere. Se lasa asa peste noapte. ...
Pulpe de pui la capac
Pulpele se taie in doua si se condimenteaza, iar pe sub piele se baga feliute de usturoi. Se ia o olicica, se pune apa in ea cam trei sferturi, apoi se aseaza capacul ei cu urechea in jos. Se pune in capac putin ulei si se aseaza pulpele. Se da oala ...
Cartofi gratinati cu piept de pui
Cartofii se curata si se taie felii potrivit de groase. Pieptul de pui taiat cubulete se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei si ghimbir. Intru-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de felii de cartof, saram si piperam dupa ...
Chiftelute cu sos alb de cascaval
Pieptul de pui se toaca mare, impreuna cu cascaval, ou si condimente. Cu mainile umede se formeaza chiftelutele, pe care le punem intr-o tava cu putin ulei incins. Se da tava la cuptorul incins la foc mediu spre mare si se lasa 5 minute. Se intorc ...
Beef Bourguignon
Taie carnea cuburi si amestec-o cu legumele intr-un castron. Pune vinul si brandy. Pune castronul acoperit cu folie alimentara la frigider si lasa peste noapte. A doua zi scoate carnea din marinata (pe care nu o arunci!) si usuc-o bine cu servete ...
Ciuperci umplute
Ciupercile se curata si se spala, se desprind coditele. Carnea de pui se taie cuburi mici, coditele ciupercilor la fel, ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, la fel si kaizerul. Cascavalul se rade si verdeata se toaca fin. Intr-o tigaie de ...
Tocanita ardeleneasca cu ciuperci si carnati
ceapa se curata si se taie cuburi . ciupercile se spala si se taie felii . carnatii si carnea se portioneaza . se prajeste usor carnatii si carnea in ulei , se adauga ceapa ,apoi ciupercile . se presara faina alba , se amesteca usor , 1 minut ...
Kebab indian cu fasole rosie si orez
Reteta Pentru Garam Masala o gasiti aici Reteta pentru garnitura de orez o gasiti aici Eu am facut kebabul din pui. Amesteca carnea tocata cu oul batut si celelalte ingrediente. Pune cat pesmet trebuie ca sa iasa o pasta mai densa (sa nu cada ...
Tocanita de vitel
Preparare: spalam carnea si o stergem bine apoi cu un servet de hartie absorbant. Intr-un vas punem la incins cele 2 linguri de ulei si apoi adaugam ceapa, morcovii, ardeiul si telina si lasam la foc mic pret de cateva ...
Creier pana© cu cartofi tiganesti
Preparare: pregatim creierul curatandu-l bine de membrana si clatindu-l in mai multe jeturi blande de apa rece. Creierul in punem cu o spatula in apa clocotta si il lasam fix 2 minute, este o reteta de preparare care ...
Mazare cu inimi si pipote de pui
Am pus la fiert organele si le-am lasat circa 30 min! Intr-o tigaie am calit putin ceapa taiata marunt, morcovul ras si ardeiul taiat cubulete. Am adaugat jumate cana apa si mazarea si le-am lasat sub capac 15-20. Am pastrat o cana de supa de la ...
Muschi de porc marinat la gratar
Se face o pasta amestecand mustarul cu untul moale. Se amesteca pentru a se incorpora bine. Apoi se pune cimbrul, oregano, pudra de chili si sare, dupa gust. Cu sosul acesta vom unge carnea. Muschiul de porc se taie felii si ...
Cerb cu legume
legumele se curata si se spala . carnea de cerb se tine 30 min in apa rece sa se traga sangele din ea. cu un cutit ascutit se inteapa carnea si se impaneaza cu morcov , slanina afumata si usturoi . intr-o cratita puneti untura iar cand e ...
Iepure cu masline si ciuperci
Am inabusit carnea portionata in ulei si vin rosu, piper.Cand a fost bine facuta am adaugat ciupercutele intregi apoi maslinele oparite,am pus bulion ,maghiran,boia dulce si foi de dafin si am bagat la cuptor (sa se lege sosul cu o lingurita de faina ...
Pulpe de pui inabusite cu ciuperci
Preparare: punem pulpele de pui la inabusit intr-o tigaie cu uleiul, condimentele enumerate mai sus si 200 ml de apa si le lasam la foc mic acoperite timp de 10-15 minute intoarcandu-le din cand in cand. Adaugam apoi peste ele ceapa si ...
Iepure la cuptor cu sos de bere
Preparare : pregatim bucatile de carne de iepure le condimentam cu sare, piper, putina boia si ierburi aromate ( eu am folosit rozmarin si 2 frunze de salvie maruntite fin ) si le ungem cu ulei de masline si le lasam la frigider pentru o ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-187