Macrou marinat
Se pun feliile de macrou date cu sare si piper intr-un vas uns in prealabil cu ulei. Pe deasupra se pune o ceapa taiata solzisori, boabe de piper si boabe de mustar. Lamaia se taie in felii si se pune tot pe deasupra impreuna cu foile de ...
Ciulama de pui cu smantana
Ingrediente:
1 kg carne pui
1 morcov
2 cepe
1 lingura faina
1 pahar smantana
ulei
sare
piper
dafin
patrunjel
Rumeniti carnea in putin ulei, dupa care stingeti cu apa si lasati la fiert impreuna cu o frunzulita de dafin.
Intre timp, ...
Berbecut turcesc
Caliti ceapa si ardeiul, taiate julienne, in unt, apoi adaugati carnea taiata in cubulete si continuati calirea. Cand carnea s-a rumenit uniform, adaugati rosiile taiate in cubulete, usturoiul tocat marunt, verdeata sarea si piperul. ...
Pui cu bere
Pulpele de pui se spala si se pun intr-un vas. Se pune sare, piper si se toarna desupra o sticla de bere neagra.
Se adauga cateva de stafide si se baga la cuptor. Cu sosul format din bere se mai stropesc putin pulpele.
Se scoate cand berea a ...
Muschi impletit
Se taie in cate 3 fiecare bucata de muschi.
Ceapa si usturoiul se spala bine si se impletesc ca o cosita, potrivind o fasie de muschi de porc cu una de vitel si doua de verdeata.
Se leaga bine la capete, se bat bine, se adauga condimente si se ...
Tocana din ardei gras
Ardeii grasi se coc si se curata de coaja, se indeparteza cotoarele si semintele.
Ceapa se prajeste impreuna cu morcovii taiati marunt.
Dupa ce se prajesc se pun ardeii si putin patrunjel.
Se lasa la fiert si se mai pun si doua linguri de ...
Chiftelute din legume
Cartofii se fierb in apa cu sare si se curata de coaja. Morcovii si telina se curata, se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Ouale se spala sub jet de apa rece. ...
Mixt grill cu mujdei
Se spala carnea, se scurge de apa, se sterge cu un servetel de bucatarie, se unge cu mustar si se pune intr-un castron.
Se toarna peste ea aproximativ 50 ml ulei si se presara cu boia, cimbru, sare si piper. Se amesteca bine.
Se pune carnea ...
ficat a la Lore
intr-o tigaie se pune la incins uleiul de masline,se adauga ficatul taiat fasii,se asezoneaza cu piper;
Cand e aproape gata se pun ciupercile taiate cubulete,se adauga sarea,gorgonzola taiata cubulete si 4-5 boabe de piper sea amesteca bine ...
Miel marocan
Carnea de miel taiata in cubulete se caleste intr-o tigaie de teflon.
Se presara scortisoara si boia pe deasupra si se lasa inca 2-3 minute pentru a intra aromele in carne.
Se pun rosiile, maslinele taiate in felii, usturoiul si patrunjelul. ...
Ostropel de pui
Puiul se taie in bucati, se adauga condimente si se inabuse putin in ulei.
Se pune ceapa si se mai lasa la prajit 10 minute, se pune o lingurita de zeama de lamaie si apoi se aduaga si faina. Se amesteca bine.
Se toarna vinul si restul de ...
Salata poloneza
Legumele se spala bine apoi se dau prin razatoarea mica.
La fel se procedeaza si cu merele. Legumele se pot combina cu maioneza atat inainte, cat si dupa ce s-au pus pe platou. Asta in cazul in care nu tineti post.
Legumele se aseaza in ...
Conopida cu rosii
Conopida se fierbe si se rupe in bucatele. Se incinge putin ulei si dupa ce s-a scurs se caleste putin.
Rosiile se curata de coaja, se taie marunt si se adauga si ele peste ceapa. Se pune sare dupa gust si patrunjel maruntit. Peste aceasta ...
Sarmalute in foi de varza
INGRENDIENTE: 300 g carne de porc, 200 g carne de vita (sau 500 g carne de porc), 100 g orez, 150 g untura sau ulei, 200 g ceapa, 50 g bulion, 300 g rosii, 2 capatani de varza murata, piper, 1 fir cimbru, 1 foaie dafin.
MOD DE PREPARARE: Carnea ...
Cotlete de berbecut cu sos de usturoi verde
Curatati carnea de pielite, spalati-o, scurgeti-o de apa si taiati-o in felii de circa 2 cm grosime. Presarati feliile de carne cu sare si piper si ungeti-le cu ulei. Puneti-le pe un gratar incins si frigeti-le la foc iute cate 4-5 minute pe fiecare ...
Pastravi la cuptor
Pastravii curatati de intestine se condimenteaza si se lasa la rece o ora.
Intr-o tava se pune folie de aluminiu si se aseaza pastravii, cateva felii de lamaie si morcovi taiati felii mai subtiri.
Se acopera tot cu folie de aluminiu si se tine ...
peste umplut cu orez
Crap umplut cu orez
Categoria din care face parte reteta culinara:friptura gratar. Este specifica bucatariei: internationala
Descrierea retetei: Recomand aceasta mancare de crap umplut cu orez oricui ii place pestele, intrucat este deosebit de ...
Sufleu de carne de porc
Ingrediente
3 oua
400 g carne de porc
o lingura si jumatate de unt
o lingurita de gris
3 morcovi
cimbru
marar
...
Escalop de porc
Bateti carnea cu ciocanul de snitele, presarati-o cu sare si piper, apoi prajitio cate 2-3 minute pe fiecare parte, in uleiul incins. Adaugati supa si lasati carnea sa fiarba la foc mic 15-20 de minute, puneti maslinele, boiaua, usturoiul, foaia de ...
Crap la cuptor
Se curata pestele, se spala, se condimenteaza si se pune in tava in care se afla deja ulei.
Ardeii se taie fasii si se umple pestele cu ei si se pun si pe langa el.
Ceapa se taie "pestisori" si se pune numai pe langa peste.
Lamaia se taie ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-187