MUSCHIULET DE PORC INVELIT IN BACON
Ingrediente:
1 muschiulet de porc
10 felii de bacon
3 linguri smantana
1/2 pahar vin alb
sare si piper dupa gust
1 lingurita boia dulce
ulei de masline pentru prajit
Pentru garnitura:
400 g cartofi
2 oua
2 linguri de faina
1 lingura ...
Chiftele de cartofi
Cartofii se curata si se dau prin razatoare. Se adauga verdeata si se amesteca foarte bine.
Se formeaza niste chiftele si se prajesc in ulei incins.
Se lasa sa se scurga si se orneaza cu oregano.
Pofta buna! ...
Pulpa de miel umpluta
Curatati carnea de pielite si tendoane, spalati-o si scurgeti-o de apa. Taiati carnea, astfel incat sa obtineti o “foaie” groasa, presarati-o cu sare si piper. Zdrobiti miezul de nuca si amestecati-l cu cascavalul dat pe razatoarea mare, oul, ...
Frigarui haiducesti
Carnea se taie in cubulete. Se da cu sare, se pune boia peste si se lasa la frigider cateva ore.
Cubuletele de carne se pun pe betisoare si se pun la fript pe gratar. Cand sunt bine patrunsi se stropesc frigaruii cu ulei si se trec prin faina de ...
Tinctura de ceapa
Se lasa 10 zile la macerat, apoi se filtreaza.Se ia cate 1 lingurita inainte de masa de pranz si seara pentru tratarea prostatitei.
Tratamentul se face doar zece zile pe luna, apoi pauza douazeci de zile. ...
Chisca ca la Moldova
INGREDIENTE:
-Mat de Chisca (intestinul gros de la porc) se gaseste in comert
-carne de porc macra 500 gr.
-1 ceasca orez
-4 ceape mari
-sare
-piper
-ulei 1 cescuta
PREPARARE:
Se taie ceapa marunt se caleste in ulei. Se adauga orezul si se ...
Brunch
Se unge cu ulei o tava dreptunghiulara (cam 20/ 30 cm). Se pun feliile de paine in tava, pentru a-i acoperi uniform fundul. Se prajeste putin sunca, se scurge de eventuala grasime, apoi, dupa ce s-a racit, se rupe in bucati si se distribuie peste ...
Salata de ton
Salata se spala si se rupe in bucati.
Ceapa verde se taie in bucatele(rondele), iar rosiile se taie in felii.
Ouale fierte se taie in cubulete mici. Tonul se scurge bine de ulei si se amesteca usor cu celelalte ingrediente.
Salata se ...
Pui sanatos
Ingrediente:
- 3 pulpe pui
- 5 cartofi
- 2 morcovi
- 1 usturoi, sare, piper
Se aseaza pulpele intr-o tava sau bol Yena, alaturi sa pun cartofii, spalati, curatati si taiati in cuburi, si morcovii spalati curatati si taiati rondele. se adauga ...
Rata marinata cu legume
Ingrediente:
1 piept de rata
250-300 ml vin spumant sec (eu folosesc Angelli Presidente)
curry, oregano, busuioc, cimbru
usturoi
1 ardei gras de dimensiuni medii
1 ceapa medie
1 morcov mic
1 cartof
ulei
piper, sare
Preparare ...
Ciuperci cu piept de porc si mamaliga
Curatati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le de apa si taiati-le in bucati mai mari. Tocati marunt ceapa si usturoiul, apoi calitile intr-o tigaie mai mare, in ulei. Dupa 2-3 minute adaugati pieptul de porc taiat fideluta si lasati sa se inabuse la ...
Sote de pui cu sos de vin
INGREDIENTE:
2 pulpe de pui
50 g unt
100 ml vin alb
100 ml apa
cimbru, patrunjel verde
sare, vegeta, piper
1 foaie de dafin
2 morcovi
PREPARARE:
Pulpele de pui se spala, se zvanta,se sareaza si se pipereaza.Se topeste untul intr-o ...
Muschiulet cu ciuperci
Feliile de muschiulet se dau cu piper, se ung cu mustar si putin ulei si se lasa la frigider 1-2 zile.
Se scurge uleiul si feliile de muschiulet se prajesc pe ambele parti cate 2 minute.
In alta tigaie, se prajesc in ulei feliile de franzela, ...
Pui cu sirop de catina
Pieptul de pui se caleste in unt, se adauga 1 lingurita miere dupa care smantana. La sfarsit, se pun sucul de catina, sucul de lamaie si sare dupa gust. Se serveste cu garnitura de........ ...
Sufleu de mazare
Mazarea se fierbe in apa cu putina sare, se scurge foarte bine si se pune apoi intr-o cratita unsa cu unt.
Intre timp se prepara un sos din faina, unt si lapte, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu albusurile batute spuma.
Dupa ce s-a ...
Rulouri de pui cu ciuperci
Taiati pieptul de pui in 8 felii. Bateti-le cu ciocanul. Pe fiecare felie de carne presarata cu condimente, puneti cate o bucata de branza topita. Rulati carnea cat mai strans. Infasurati fiecare rulou de carne in cate o felie de jambon, prindeti ...
Chiftele cu peste
Cartofii se pun la fiert dupa ce sunt curatati si taiati in felii. Se pregateste piure.
Se fierbe fasolea verde si se taie in bucatele mici.
Usturoiul si ceapa se taie si se calesc putin in ulei incins.
Se amesteca toate ingredientele pe foc ...
Gulas berlinez
Carnea se spala, se portioneaza si se da cu sare.
Ceapa se curata, se spala si se taie in felii. Carnea se inabusa in ulei cu 50 ml apa. Ceapa se inabusa si ea, se adauga carne, chimen, apa, sare si piper.
Se fierb intr-un vas care se ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-187