Inima de vita cu legume picante
Lasam la macerat in frigider pentru macar 2 ore bucatile de inima de vita cu un sos facut dintr-o lingura de soya, 50 ml vin, cateii de usturoi tocati marunt, lingura de verdeata taiata marunt , sare, piper, condimente dupa gust . Intre timp ...
Varza cu cabanos la cuptor
Se curata varza de foila exterioare si se scoate cotorul cu un cutit.Se toaca varza si se freaca intre palme cu sare mare.Se lasa deoparte sa-si lase zeama care apoi se scurge.Se pune o cratita pe foc cu putin ulei si se caleste varza noastra ...
Rulouri cu piept de curcan
Se condimenteaza bine cu sare si piper pieptul de curcan (se poate si cu piept de pui ,in schimb eu prefer mai bine cel de curcan) apoi se pune cate o feliuta de sunca si cate una de cascaval,iar la un capat se pun cate 1 feliuta ardei rosu si una ...
Tocanita de vitelus
Carnea taiata bucati se pune la calit impreuna cu morcovul si ceapa taiata marunt. Se lasa sa fiarba in sucul propriu, la foc mic. Se fierbe acoperit pana ce scade sucul. Adaugam rosiile si ardeii tocate cubulete . Se pune si putina supa, daca nu ...
Gulas din carne de manzat
Se toaca ceapa si se caleste in ulei pana se inmoaie. Se adauga carnea de manzat taiata cubulete si se lasa sa se rumenesc, cat sa-si schimbe culoarea. Presarati carnea cu putina sare si piper. Adaugam boiaua si stingem cu 2 cani de apa/supa. ...
Hamburger facut in casa
Reteta pentru sosul de rosii aici Mai intai curata carnea de tendoane. Toac-o cu ce ai la indemana. In putin ulei inmoaie ceapa. Amesteca in carne ceapa, corindru, chimen, parmezan, ou, niste sare. Eu fac toata operatia asta cu mana, ca sa se ...
Snitele din piept de pui
Dezosam pieptul de pui,apoi il taiem fasii.Se bate cu ciocanul de snitele doar pe o parte pentru a nu`l subtia prea tare.Dupa ce am batut carnea se sareaza.Separat intr`un castron se sparg cele 2 oua,se adauga piper si delicat si se amesteca ...
Pui Stroganoff
Ceapa o tocam si-o calim intr-o lingura de unt,aprox. 10minute Pieptul de pui il taiem cubulete si-l frigem in untul topit.Adaugam sare si piper. Amestecam vinul cu pasta de tomate si mustarul si le adaugam peste ceapa. Punem si pieptul de ...
Varza umpluta
Se spala varzuca bine si se scoate cu grija cu un cutit cotorul.Se stropeste cu putin ulei si se da cu sare mare si piper negruSe toaca marunt kaizerul, usturoiul, ardeiul rosu, morcovul si ciuperca si se calesc usor in tigaie.Apoi se umple ...
Aripioare la cuptor cu legume
Spalam si stergem aripioarele, le frecam cu sare si pe punem la marinat in sosul facut din apa+vin+ulei+soia si verdeata si le lasam la rece o ora. Dupa aceea le asezam intr-un vas termorezistet si turnam sosul peste ele, asezonam cu piper, ...
Tocanita de cartofi cu costita de miel
Se caleste ceapa in putin ulei,pasta de ardei si sare , cand e calita, se pune carnea spalata in prealabil,si se lasa sa fiarba ,intre timp curatam cartofii ,ii spalam si ii taiem in cubulete mai mari sau mai mici ,dupa plac. Cand e aproape fiarta ...
Rulada din muschi de porc
Carnea se amesteca cu oul,ceapa tocata marunt,sosul de hrean,pesmetul,busuiocul tocat fin si se asezoneaza cu sare si piper.Se framanta bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Muschiuletul de porc se curata bine de ...
Rulada de cartofi cu carne
Cartofii se spala si se fierb cu coaja in apa cu o lingurita de sare. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se prajesc in ulei. Se adauga carnea tocata , se amesteca bine apoi se adauga pasta de rosii , sarea, piperul, patrunjelul si cimbrul. Se lasa ...
Chiftelute cu sos alb si mazare
Se ameteca bine carnea cu cartofii razuti si storsi, apoi se pune oul ,sare,piper,usturoi pisat.Se fac chiftelute mici si se prajesc in ulei Sosul: Se pune uleiul intr-o tigaie sa se infierbinte bine apoi se pune faina si se caleste putin dupa care ...
Pui la cuptor
Puiul, dupa ce a fost curatat si spalat se condimenteaza cu sare, piper, oregano si pe dinauntru si pe dinafara ,se stropeste cu cateva picaturi de ulei de masline, se pune intr-o tava in care am pus o cana cu apa si se da la cuptor. Din cand in cand ...
Tocanita de ardei copti si scarita afumata
Pt inceput vom praji putin scarita, dupa care o scoatem si calim cepele tocate marunt. Dupa ce am calit cepele, adaugam bulionul si lasam putin, apoi punem faina in putin lapte si facem un amestec ca la clatite, ca sa nu iasa cocoloase si o punem ...
Ciulama cu pipote si ciuperci
Punem pipotele la fiert, dupa ce le spumam adaugam o ceapa taiata in jumatate, 2-3 morcovi, telina si pastarnacul. Punem capacul si lasam sa fiarba. Separat punem la fiert ciupercile. Dupa ce au fiert le taiem bucati mici. Taiem o ceapa cuburi, o ...
Mix de legume uscate cu carne
Se taie carnea cubulete si se pune sa se caleasca intr-o cratita cu ulei. Cand s-a patruns carnea,se adauga ceapa tocata marunt si se calesc impreuna pana se inmoaie si ceapa apoi se toarna supa de legume si se adauga pasta de tomate,foile de ...
Vinete umplute
Se taie vinetele in bucati ,apoi se curata de miez.Miezul se zdrobeste bine cu badicora si se caleste cu ceapa tocata marunt si ardeiul. Pieptul de pui se taie bucatele mici sau se toaca si se caleste si el in putin ulei,apoi se lasa sa fiarba cu ...
Medalion de porc cu ciuperci
Intr-o tigaie mai mare punem cele 2 linguri de ulei la incins si punem apoi bucatile de carne de porc condimentate in prealabil cu sare si piper si se lasam sa se rumeneasca putin pe ambele parti pret de cateva minute. Dupa aceea le scoatem la ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-187