Pui dulce-acrisor cu legume si ananas
9 linguri ketchup
4 linguri otet de vin alb
4 linguri zahar brun
4 catei de usturoi, zdrobiti
400 gr piept de pui, fara piele si os, taiat cuburi
6 fire de ceapa verde, tocate
2 ardei grasi rosii, curatati de samburi si taiati cubulete
1 ...
Rinichi cu sos de mustar si piper verde
Puneti in tigaie uleiul de masline si rinichii taiati julienne. Cand rinchii s-au facut, puneti 1 lingurita miere care caramelizeaza rinichii, dupa care adaugati ambele feluri de smantana, mustarul si piperul verde. Cand smantana si mustarul s-au ...
Pilaf cu ficatei de pui
Spalati orezul si puneti jumatate din cantitate intr-o cratita. Puneti deasupra ceapa tocata marunt, apoi ficatul spalat si deasupra orezul ramas. Amestecati in alt vas apa, smantana, uleiul si sucul de roșii,apoi turnati compozitia rezultata peste ...
Cartofi cu pasta de rosii
Cartofii se curata de coaja si se taie in cubulete. Se fierb in apa cu putina sare. Dupa ce fierb se prajesc in ulei.
Cand sunt gata se dau cu putina boia, sare. Se servesc cu pasta de rosii, maioneza si usturoi.
Sunt putin cam grei la stomac ...
Pui milanez
Pieptul de pui se spala si se cresteaza pe diagonala pentru a crea un buzunar.
Rosile se taie rondele si in fiecare buzunar se pune o felie de mozarella, feliute de rosie, busuioc si piper.
Se unge pieptul de pui cu putin ulei si se da prin ...
Chiftelute cu sos marinat
Ceapa se curata si se toaca marunt. Se caleste in putin ulei. Painea se inmoaie in apa si se amesteca bine cu carnea tocata, cu ceapa, verdeata taiata marunt,oul batut, sare si piper.
Se fac chiftele, se dau prin faina si se prajesc in ulei ...
Tortelini cu branza
Tortelini se fierbe in apa cu putina sare aproximativ 15 minute.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se calesc feliile de rosii.
Peste tortelini se pun rosiile, branza rasa, usturoi taiat marunt si busuioc.
Sper sa va placa! ...
Pui exotic
Stafidele se pun la inmuiat in coniac cu cateva ore inainte de a pregati puiul.
Portocala se curata cu grija sa nu aiba pielite si se taie in bucatele. Se curata morcovii, telina si se taie in fasii. Usturoiul se curata si se ...
Salata de iarna cu piept de pui
1)Curatati de coaja 2 lamai.
2)Desfaceti lamaile in bucati si taiati-le in cubulete.
3)Stoarceti lamaia ramasa, puneti sucul intr-un castron. Bateti sucul de lamaie cu uleiul, pana cand se obtine o compozitie omogena.
4)Taiati pieptul de pui ...
Rulouri din piept de pui cu garnitura de cartofi taranesti
Pieptul de pui dezosat se taie fasii mai late si bate usor cu ciocanul de snitele. Ficateii, opariti in prealabil, se taie pe jumatate. Se unge pieptul de pui cu condimente speciale, se pune in mijloc cate o bucatica de ficat si se ruleaza. Se prinde ...
Pulpe de pui cu galuste
Taiati carnea in bucatele, presarati-o cu sare, piper si cimbru si prajiti-o in ulei, pana cand se rumeneste bine pe toate partile. Amestecati intr-un castron faina cu ouale, 2 linguri ulei si 50ml apa calduta. Omogenizati bine amestecul, apoi luati ...
Gaina cu pilaf picant
Curatati gaina, parliti-o la flacara, spalati-o, taiati-o in bucati potrivite si puneti-o la fiert in 3 l apa si 1 lingurita rasa cu sare. Dupa 30 de minute puneti ceapa si morcovul intregi, dar curatate si spalate. Cand carnea este bine fiarta, ...
Vrabioara de vitel cu ciuperci
Curatati vrabioara de pielite si tendoane, spalati-o si presarati-o cu piper. Puneti carnea intr-o tava mare, adanca, impreuna cu ceapa si morcovii, curatate, spalate si tocate marunt. Adaugati untul topit,pasta de tomate, supa, rosiile taiate in ...
Piept de vitel cu fasole verde
Spalati pieptul de vitel, taiati-l in bucati potrivite si rumeniti-l in unt circa 10 minute, impreuna cu ceapa, tocata marunt. Adaugati supa de vita si lasati sa fiarba la foc mic, circa 90 de minute. Puneti fasolea verde, sucul de roșii si faina ...
Macaroane cu branza
Branza telemea se spala si da prin razatoare.
Macaroanele se rup si se introduc in apã clocotita cu sare. Dupa ce se fierb, se strecoara, se trec prin jet de apa rece si se scurg.
Macaroanele se introduc intr-un vas cu ulei incins, se ...
Salau la gratar
Se amesteca intr-un bol mierea cu vinul, mustarul, uleiul, sare si piper.
Se amesteca bine sosul obtinut si se unge cu el fileurile de salau pe o parte. Se pun pe gratarul incins si se frig 5 minute, apoi se ung partea de deasupra si se intorc. ...
Pui cu sos de smantana
Caliti puiul in unt, adaugati smantana, sare si piper, dupa gust, un pic de zahar si cateva picaturi de lamaie pentru un gust dulce-acrisor. ...
Pui in sos de ciuperci cu smantana
Carnea de pui se presara cu sare si piper,dupa gust,si se prajeste in 50gr de unt,la foc potrivit.Cand bucatile de carne sunt frumos rumenite,se scot pe un platou si se acopera ca sa se pastreze calde.In grasimea ramasa se caleste ptr 2-3 min ceapa ...
Vinete pane
Vinetele se spala si se curata de coaja. Se taie in felii groase de 3 cm.
Se presara putina sare, se dau prin faina, ou si pesmet.
Se prajesc pe ambele parti in ulei incins.
Rapid si bun! ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-187