SiteDeBucate » Preparate din legume

Retete Preparate din legume

 Cartofi noi cu cascaval Cartofi noi cu cascaval
Cartofii spalati ii punem la fiert pentru 15’, in apa cu putina sare dupa care ii scotem in strecuratoare.Cand sau racit suficient cat sa nu ne ardem la degete, luam fiecare cartofior in parte si-l aplatizam cu o paleta, dupa care-i asezam intr-o ...
 Vinete si rosii pane Vinete si rosii pane
Vinetele,spalate,necuratate,se taie felii(rondele) de cca 1,5 cm;se presara cu putina sare si se lasa cca 20 de minute.Dupa aceea se spala si se usuca ,usor.Rosiile,spalate,necuratate,se taie felii(rondele),de cca 1 cm;pe urma se sareaza,pe ambele ...
 Ciulama de bureti cu mamaliguta Ciulama de bureti cu mamaliguta
Curatam si spalam bine de tot buretii.Ceapa curatata o taiem felii subtiri, cu coada cu tot.Maruntim si usturoiul curatat.Intr-o cratita incalzim uleiul si calim ceapa verde si usturoiul pina devin putin sticloase.Adaugam apoi buretii, sare, piper , ...
 Cartofi noi, impanati Cartofi noi, impanati
Curatam cartofii de coaja si ii crestam pe orizontala( ca pe acordeon) lasand baza intact. Taiem costita si cascavalul in feliute. In fiecare crestatura punem o felie de costita si peste ea o felie de cascaval. Asezonam cu sare, piper, boia si ...
 Piure de cartofi Piure de cartofi
Se curata cartofii de coaja si se spala.Se pregateste o oala cu apa si sare .Adaugam cartofii taiati in cuburi,cand apa incepe sa fiarba.Se lasa cca 20-30 minute.Se scurge de apa (se pastreaza un pahar cu apa in care au fiert cartofii,in cazul in ...
 Mancarica cu legume Mancarica cu legume
Se spala bine toate legumele.Ceapa se toaca marunt,prazul se desface in 2 pt a putea fi spalat bine de nisip sau pamant,se curata cei 3 catei de usturoi de coaja si se taia si acestea marunt.Se pune ,tigaia in care o sa preparam mancarea ,pe foc,cu ...
 Piureu de cartofi dulci " specific american Piureu de cartofi dulci " specific american
Se spala cartofii dulci, se usuca si se inteapa in cateva locuri cu furculita.Se incalzeste cuptorul la 195 de grade Celsius , se introduc cartofii in coaja asezati pe folie de aluminiu intr-o tava de cuptor si se lasa sa se coaca o ora.Se scot din ...
 Crema de dovlecel Crema de dovlecel
Taiem dovlecelul ,morcovul si cartofii in cubulete, ai spalam si-i punem intr-o olicica de 5 litri sub presiune (merge si normala)Adaugam rosia taiata in 4 ,acoperim cu apa .Punem sare si lasam sa fiarba.Luam spuma si punem uleiul si capacul la oala ...
 Crema de dovleac Crema de dovleac
Punem intr-o olicica(cu presiune) toate legumele curatate spalate si taiate in bucatele mici(morcovii ai taiem in bucatele mai mici decit cartofii si dovleacul deoarece fierb mai greu).pulpa o spalam taiem in doua si punem peste legume(daca doriti ...
 Fasole verde cu rosii si usturoi Fasole verde cu rosii si usturoi
Fasolea se fierbe in apa rece cu sare .Separat se inabusa ceapa taiata marunt,usturoiul si ardeiul tocat cubulete si se adauga peste fasolea fiarta.Se amesteca impreuna si se potriveste de sare si condimente.Un vas de yena se unge cu putin ulei,se ...
 Ghiveci de legume Ghiveci de legume
Se curata si se spala legumele.Ceapa se toaca julien si se pune pentru cateva minute in uleiul incins bine, se amesteca si se stinge cu apa calda. Se adauga morcovul taiat rondele, pastarnacul, telina si se lasa la inabusit pana sunt un pic patrunse, ...
 Vinete pane(specific arab) Vinete pane(specific arab)
Vinata,spalata,se curata si se taie felii,pe lung,de cca 1,5 cm grosime.Fiecarei felii i se face un "buzunar",adica se taie pe mijloc,cam pina la mijlocul feliei(vezi poza nr.2)Apoi,se pune putina sare pe feliile de vinata;se presara,putina sare si-n ...
 Conopida pane (arabeasca) Conopida pane (arabeasca)
Conopida se taie in buchetele cam de marimea unui ou mare sau ceva mai mare (rezulta cam 16 bucati)Buchetelele de conopida se spala bine, apoi se fierb asa:intr-o cratita se pune apa si sare;se pune pe foc, cind clocoteste, se pune conopida. Cind ...
 MANCARE DE VINETE CU DOVLECEI MANCARE DE VINETE CU DOVLECEI
Se spala legumele. Ceapa se curata, se taie julien si se pune la calit in uleiul incins. Cand devine sticloasa se pune putina apa si se continua fierberea. Se adauga morcovul taiat rondele. Vinetele se curata de coaja in dungi (eu am folosit de ...
 Rosii umplute cu orez Rosii umplute cu orez
Speli rosile, le scobesti si le lasi la scurs. Separat pui orezul la fiert cu putin delikat. Calesti ceapa si morcovul dupa ce le-ai dat pe razatoare. Cand orezul s-a fiert il amesteci cu ceapa si morcovul. Umpli rosiile cu compozitia facuta, le pui ...
 Orez basmatic Orez basmatic
Se pune intr-un vas cu apa rece orezul la inmuiat pentru 20 minute, apoi se scurge de apa si se pune la calit cu ceapa, uleiul si condimentele. Dupa ce se caleste cateva minute se pune 400ml apa si se acopera lasand focul potrivit spre mic. Cam dupa ...
 Ciulama de ciuperci Ciulama de ciuperci
Cartoful se pune la fiert cu putina sare.Ceapa se caleste pana devine aurie, apoi se scoate separat.In uleiul unde am calit ceapa se adauga ciupercile.Cartoful fiert si ceapa se zdrobesc cu furculita sau cu blender-ul si se adauga peste ciuperci, ...
 Platou de post Platou de post
Se caleste ceapa, se adauga orezul, Delikatul, apa (3 pahare)si se lasa la fiert.In acest timp se pun la fiert ciupercile timp de 15 minute, dupa care se calesc intregi sau se dau la cuptor pentru 10-15 minute. Se calesc si legumele (eu am pus ...
 Ciuperci champignon al dente Ciuperci champignon al dente
Se spala bine cu un buretel aspru ciupercile sub jet de apa sau intr-un castronel cu apa, dupa care se clatesc bine. Taiati-le in bucati mai mari, pentru ca vor scadea foarte mult. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun ciupercile, sarea ...
 Sote de morcovi Sote de morcovi
Se curata si se taie foarte fin morcovii feliute si/sau bastonase sau se dau pe razatoarea mare. Intr-o tigaita cu ulei se prajesc foarte usor morcovii, cand lasa putina zeama se adauga ardeiul rosu taiat foarte fin, concentratul de ciuperci sau ...
1-1011-2021-3031-4041-43
Filtreaza retetele
Ingredient:
dafin (51) ou (49) ceapa verde (48)
zahar (47) pui (43) conopida (43)
telemea (42) vegeta (41) telina (39)
spanac (39) fasole verde (38) lamaie (38)
suc de rosii (35) vin (32) busuioc (30)
margarina (28) otet (28) verdeata (28)
praz (26) ardei iute (26) sunca (22)
vin alb (21) oregano (20) porc (19)
rozmarin (18) fasole boabe (16) nucsoara (16)
porumb (16) iaurt (16) parmezan (15)
vita (12) costita afumata (12) carne tocata (12)
curry (12) pastarnac (12) chimen (11)
untura (11) malai (10) nuca (10)
piept de pui (10) maioneza (9) mustar (9)
branza de vaci (9) bacon (9) carnati (9)
branza topita (8) piper boabe (8) ketchup (8)
broccoli (8) gulii (8) carne de porc (8)
mozzarella (8) gris (7) gogosar (7)
paste (7) feta (6) peste (6)
castraveti (6) scortisoara (6) slanina (6)
pasta tomate (5) menta (5) mere (5)
franzela (5) menta (5) ardei kapia (5)
stevie (5) salam (5) kaiser (4)
maghiran (4) coriandru (4) tarhon (4)
ridichi (4) vin rosu (4) salvie (4)
castraveti murati (4) leustean (4) sos de soia (4)
ghimbir (3) salata verde (3) cafea (3)
aluat (3) taietei (3) ienibahar (3)
hrean (3) fenicul (3) apa minerala (3)
amidon (3) carne de vita (3) susan (2)
stafide (2) sofran (2) zahar pudra (2)
praf de copt (2) ficat (2) miere (2)
foi de placinta (2) telemea de oaie (2) struguri (2)
bicarbonat (2) cuisoare (2) sunca presata (2)
macris (2) sardele (2) galbenus (1)
mozarella (1) patrunjel radacina (1) sparanghel (1)
supa de pui (1) supa instant (1) coacaze (1)
suc de lamaie (1) andive (1) gaina (1)
portocale (1) loboda (1) mac (1)
migdale (1) sfecla rosie (1) aripioare de pui (1)
pere (1) drojdie uscata (1) ton (1)
vanat (1) zahar vanilat (1) parizer (1)
foi lasagna (1) suc de lamaie (1) pulpe de pui (1)
ceapa ciorii (1) fidea (1) ementaler (1)
cotlet de porc (1) gorgonzola (1)
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Preparate din legume - Pagina 25
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z