SiteDeBucate » Preparate din legume

Retete Preparate din legume cu smantana

Sparanghel cu sos la cuptor
Sparanghelul este o delicatesa si trebuie servit cu ceva simplu, care sa-l puna in valoare, Retetele pe baza de sparanghel sunt asadar rafinate, pentru a pune in valoare gustul unic al legumei. Se foloseste proaspat cules. ...
sufleu de cartofi cu cascaval
Acest sufleu se pregateste fara sos alb. Piureul de cartofi se amesteca cu smantana, sare si branza rasa. Se formeaza apoi un preparat din lapte, faina si 75 g unt, gros ca o ciulama, care se amesteca cu galbenusurile, piureul de cartofi, sare, piper si sunca taiata marunt. ...
Chec de ciuperci si verdeata
Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu putina apa, pana se inmoaie si se evapora apa. Se potrivesc de sare si piper. Se lasa sa se raceasca. ...
Mancare de gulii
Se curata guliile de coaja se taie sub forma de taitei mai grosi, se oparesc, se scurg bine si se calesc in uleiul bine incins.Se adauga faina . ...
Gulii cu smantana
Se curata guliile , se spala, se taie cubulete si se pun la inabusit in unt incins. ...
Piure de ciuperci
Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape, se taie felioare subtiri si se se calesc impreuna cu ceapa tocata marunt in uleiul bine incins. ...
Piure de conopida
Se curata, se spala si se fierbe conopida.Se inmoaie franzela in lapte si se trece prin masina de tocat/blender impreuna cu buchetele de conopida fiarta. ...
 Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava
Ceapa se taie marunt si se soteaza in putin ulei de masline. Se adauga apoi ardeiul taiat marunt si bucatile de morcov. Se lasa cam 10 minute pana cand legumele se inmoaie. Adaugam si putina boia de ardei dulce. Ciupercile se taie si ele marunt(in 6 ...
 Ciulama de ciuperci Ciulama de ciuperci
Se curata si se spala legumele si ciupercile.Se toca marunt totul si apoi se pun la incins intr-o tigaie 2 linguri ulei.Se pun la calit ciupercile, ceapa si usturoiul impreuna.Cand s-au inmuiat bine se adauga vinul alb.Se lasa sa se evapore si sa se ...
 Tocanita de dovlecel Tocanita de dovlecel
Legumele se taie marunt. Intai se pune la calit ceapa si pe urma dovlecelul si ardeiul.Le calim foarte putin, adaugam apa si vegeta si lasam sa fiarba pana ce dovlecelul fierbe bine de tot. Cand e fiert facem o ingrosala din faina si lapte si punem ...
 Cartofi frantuzesti Cartofi frantuzesti
Punem cartofii la fiert cu coaja in apa cu sare.Ii decojim,punem un strat de cartofi taiati cubulete,cateva bucati de kaizer,1 ou taiat felii si peste vegeta.Se pune inca un strat din fiecare si tot asa pana se termina toate.Pe deasupra smantana si ...
 Tocanita de galbiori cu smantana Tocanita de galbiori cu smantana
Galbiorii se spala bine in apa rece, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Nu se fierb foarte mult, doar cateva minute, apoi se scurg de apa. Intr-un vas separat calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand s-au imnuiat adaugam galbiorii fierti si mai ...
 Budinca de conopida Budinca de conopida
se pune conopida la fiert cu putina sare (daca doriti ca  sa fie conopida mai alba puteti pune 100ml lapte in apa in care fierbe ) intre timp pregatim crema pentru budinca astfel: batem bine ouale ca la omleta ,adaugam branza care a fost data pe ...
 Papricas de hribi Papricas de hribi
Hribele se spala si se taie felioare(noi de preferam mai mici pentru mancarica asta). Se pun la prajit intr-oi cratita cu putin ulei,se amesteca si se lasa pana cand scade toata apa lasata.Se pune putina boia,sare si vegeta,cateva felioare de carnati ...
 Conopida la cuptor Conopida la cuptor
cureti conopida si o lasi pt 15 minute in apa cu putina sare apoi o desfaci in buchetele si o pui la fiert in apa usor sarata.o fierbi pe jumatate apoi o pui sa se scurga bine. amesteci telemeaua zdrobita cu smantana,ouale,sare si piper dupa gust. ...
 Vinete gratinate cu cascaval Vinete gratinate cu cascaval
Taiem vinetele felii rotunde, fara a le curata de coaja si le punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte, le scurgem de apa. Ceapa,ardeiul si kaizerul ,taiate cubulete, le-am calit putin. Dupa ce s-au scurs de apa vinetele, pregatim un vas care ...
 Musaca din vinete ( varianta mea) Musaca din vinete ( varianta mea)
Vinetele se curata de coaja ( optional,cine vrea le poate lasa cu coaja) se feliaza si se prajesc in ulei pe ambele parti -ceapa se taie marunt si se caleste si ea in 2-3 lg de ulei iar cand a devenit sticloasa se adauga carnea tocata si rosia ...
 Ardei copti cu smantana Ardei copti cu smantana
-Ardeii se coc...eu i-am copt in cuptor...apoi se curata si se taie fasii potrivite. -Se toaca ceapa iar morcovul se da pe razatoare, apoi se calesc in putin ulei. -Dupa ce s-au calit indeajuns, se adauga amestecul de smantana si faina (daca mai e ...
 Sufleu cu conopida si piure de cartofi Sufleu cu conopida si piure de cartofi
Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se pun la fiert. Din ei se prepara un piure, cu lapte si unt si sare dupa gust. Conopida se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare aproximativ 5 minute. Se scurge de apa si apoi se adauga untul. Se ...
 Ciuperci in sos alb Ciuperci in sos alb
Se spala ciupercile si se calesc intr-o jumatate de lingura de unt; Separat se prepara un sos alb dintr-o jumatate de lingura de unt+ o lingura de faina stinse in zeama de carne ( osul de piept de pui se fierbe separat); Apoi am turnat sosul peste ...
Filtreaza retetele
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Preparate din legume cu smantana
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z