SiteDeBucate » Preparate din legume

Retete Preparate din legume

 Mancare de mazare cu galuste Mancare de mazare cu galuste
Toci marunt ceapa, o calesti in ulei1-2 minute, adaugi morcovul taiat rondele sau dat pe razatoare(fiecare dupa preferinta) si mazarea boabe. Stingi cu apa si 2-3 linguri de pasta de rosii sau bulion si lasi sa fiarba 15 minute. Condimentezi dupa ...
 CORABIOARE DE DOVLECEI CORABIOARE DE DOVLECEI
Se taie doveleceii in 2 pe lungime si se scoate miezul cu o lingura(cu atentie sa nu se rupa).Se fierb in supa timp de 5 minute.Se lasa la scurs si racit,timp de 15 min.Se toaca ceapa marunt,sunca se toaca cubulete,rosia decojita se toaca si ea tot ...
 Ratatouille. Ratatouille.
Intr-o tigaie mare de calesc vinetele si dovleceii taiati cubulete,cand sunt gata se lasa la scurs pe hartie absorbanta.Separat se caleste cepa cu rosiile peste care se adauga condimentele si 1 frunza de dafin.Se lasa sa fiarba pana se inmoaie ...
 MACARICA DE CARTOFI CU MAZARE MACARICA DE CARTOFI CU MAZARE
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi, iar morcovii se curata si se taie rondele si se pun impreuna cu mazarea la fiert in baie de aburi. Intre timp se prepara sosul din cele 2 cepe taiate marunt care se calesc in ulei incins si rosiile in ...
 TOCANITA DE CIUPERCI TOCANITA DE CIUPERCI
Ciupercile se curata, se spala si se taie feliute. Intr-o cratita se pune uleiul, se adauga ceapa uscata, taiata pestisori si ceapa verde taiata inele si se calesc la foc mic; se pune boiaua de ardei si piperul apoi cipercile. Se adauga apa cat sa le ...
 MANCARE DE FASOLE MANCARE DE FASOLE
Dupa ce am spalat fasolea bine,am pus-o la fiert in apa cu putina sare.Se fierbe si din cand in cand se aduna spuma(daca face spuma). Dupa ce a fiert bine se adauga ceapa,morcovul si ardeiul taiate maruntel. Cand este aproape gata se adauga ...
 CARTOFI CU CAS LA CUPTOR CARTOFI CU CAS LA CUPTOR
Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in coaja. Intre timp se prepara branza, astfel: cele 2 oua se bat bine cu putina sare, se adauga casul, smantana, sarea(daca mai este necesar) si mararul si se amesteca pana devine o compozitie ...
 CIUPERCI CU USTUROI CIUPERCI CU USTUROI
Dupa ce am taiat ciupercile si usturoiul marunt,se pun la calit in putin ulei.Cand aproape sunt gata se adauga delicat si vinul alb.Se mai lasa 2 minute si se ia de pe foc,sunt gata. (sa nu taiati ciupercile destul de marunt pt ca la prajit se strang ...
 Ciuperci cu garnitura de cartofi copti Ciuperci cu garnitura de cartofi copti
Se stoarce apa de pe ciuperci. Se taie cat mai marunt usturoiul, ceapa si ardeiul. Se razaleste morcovul prin razatoarea mica. Se amesteca ciupercile cu usturoi, ceapa, morcov, ardei, sos de rosii si ulei, se adauga sare si piper, dupa care se calesc ...
 Dovlecei cu cas la cuptor Dovlecei cu cas la cuptor
Dovleceii se taie rondele subtiri. Se aseaza straturi in vasul yena, se adauga apa, uleiul, se sareaza si se pun la cuptor la foc tare. Dupa 15 minute scoatem vasul si intoarcem cu o paleta dovleceii pe cealalta parte. Casul se taie cuburi de ...
 Tocanita de ciuperci Tocanita de ciuperci
Ceapa, ardeiul si rosiile se curata, se taie mmarunt si se pun la calit in ulei, pina devin sticloase.Se adauga ciupercile (conservate sau din cutie) si patrunjelul verde tocat. Se pot pune si 2 catei de usturoi, taiati marunt. Potrivim gustul de ...
 mancare de varza mancare de varza
Se da varza prin razatoarea mare si se sareaza dupa gust. Apoi se caleste in ulei adaugandu-se apa din cand in cand. Se pune cimbru si piper, iar la urma pasta de tomate. ...
 Piftele cu spanac si cartofi Piftele cu spanac si cartofi
Razi cartofii pe razatoarea mica si ii amesteci cu celelalte ingrediente.Formezi piftele pe care le treci prin ou si pesmet si le prajesti in ulei.Spanacul il vei pune crud, tocat marunt. Daca ai, il poti inlocui cu frunze tinere de sfecla rosie. ...
 Spanac ardelenesc Spanac ardelenesc
Alegi spanacul, il speli si-l fierbi in apa clocotita cu sare, dupa care il strecori. Pui untura sa se topeasca, adaugi orezul si-l stingi cu 2 cesti apa clocotita. Lasi sa fiarba. Tai spanacul si-l calesti in untura. Adaugi faina desfacuta cu 2 ...
 Ou in smantana Ou in smantana
Intr-un vas pui smantana si in ea spargi ouale cu atentie ca sa ramana intregi.Presari sare numai pe albus si le dai la cuptor, la foc potrivit, pana la coagularea albusurilor. E bun cu mamaliga si marar fin tocat. ...
 Supa-crema de salata Supa-crema de salata
Speli salata, o fierbi in supa si apoi o treci prin sita. Faci un sos alb din faina si lapte, cu supa de zarzavat. Lasi acest sos sa fiarba si apoi il torni peste piureul de salata si-l mai lasi intr-un clocot. ...
 cartofi prajiti cartofi prajiti
cartofii se curata se spala,se taie pai si se pun la zvantat pe un servetel.intre timp se incinge uleiul si se pun cartofii la prajit.cand sunt prajiti pe o parte se intorc si pe cealalta.se servesc ca si garnitura sau simpli. ...
 Loboda cu cas la cuptor Loboda cu cas la cuptor
Oparesti loboda si o amesteci cu casul trecut prin razatoare, ceapa tocata marunt,mararul tocat fin,painea inmuiata in lapte si presata, faina si sarea.Le amesteci pan obtii o pasta.Ungi cu margarina din belsug orice fel de vas care intra la cuptor ...
 Budinca de castraveti Budinca de castraveti
Cureti castravetii si ceapa si le tai foarte fin.Le calesti pe foc mic,amestecand din cand in cand si, la final,maresti focul ca sa se evapore apa.Apoi le strivesti cu furculita.Inmoi miezul de paine in lapte cald si il maruntesti de asemenea cu ...
 varza taraneasca varza taraneasca
Varza se taie julien, ardei rondele, rosile rondele,Cimbrul, sarea, piperul, boiaua de ardei iute, uleiul, dafinul se pun intr-o cratita, totul se pune la fiert pe plita se amesteca din cind in cind sa nu se prinda.Este gata cind a scazut zeama si ...
1-1011-2021-3031-4041-43
Filtreaza retetele
Ingredient:
dafin (51) ou (49) ceapa verde (48)
zahar (47) pui (43) conopida (43)
telemea (42) vegeta (41) telina (39)
spanac (39) fasole verde (38) lamaie (38)
suc de rosii (35) vin (32) busuioc (30)
otet (28) verdeata (28) margarina (28)
praz (26) ardei iute (26) sunca (22)
vin alb (21) oregano (20) porc (19)
rozmarin (18) fasole boabe (16) porumb (16)
nucsoara (16) iaurt (16) parmezan (15)
carne tocata (12) curry (12) pastarnac (12)
vita (12) costita afumata (12) untura (11)
chimen (11) malai (10) nuca (10)
piept de pui (10) branza de vaci (9) bacon (9)
carnati (9) maioneza (9) mustar (9)
piper boabe (8) broccoli (8) ketchup (8)
gulii (8) carne de porc (8) mozzarella (8)
branza topita (8) paste (7) gris (7)
gogosar (7) castraveti (6) scortisoara (6)
slanina (6) feta (6) peste (6)
menta (5) ardei kapia (5) stevie (5)
salam (5) pasta tomate (5) menta (5)
mere (5) franzela (5) tarhon (4)
ridichi (4) vin rosu (4) salvie (4)
castraveti murati (4) leustean (4) sos de soia (4)
kaiser (4) maghiran (4) coriandru (4)
hrean (3) fenicul (3) apa minerala (3)
amidon (3) carne de vita (3) ghimbir (3)
salata verde (3) cafea (3) taietei (3)
aluat (3) ienibahar (3) ficat (2)
miere (2) foi de placinta (2) telemea de oaie (2)
bicarbonat (2) struguri (2) sunca presata (2)
cuisoare (2) macris (2) sardele (2)
susan (2) stafide (2) sofran (2)
zahar pudra (2) praf de copt (2) gaina (1)
portocale (1) loboda (1) mac (1)
migdale (1) sfecla rosie (1) pere (1)
aripioare de pui (1) ton (1) drojdie uscata (1)
vanat (1) zahar vanilat (1) foi lasagna (1)
parizer (1) suc de lamaie (1) pulpe de pui (1)
ceapa ciorii (1) fidea (1) ementaler (1)
gorgonzola (1) cotlet de porc (1) mozarella (1)
galbenus (1) patrunjel radacina (1) sparanghel (1)
supa instant (1) coacaze (1) supa de pui (1)
suc de lamaie (1) andive (1)
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Preparate din legume - Pagina 30
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z