SiteDeBucate » Preparate din legume

Retete Preparate din legume cu patrunjel

Rulouri de vinete si dovlecei
Poate nu stiati dar vinetele sunt printre putinele legume care isi pastreaza calitatile chiar daca sunt gatite termic.Vinetele au o valoare calorica redusa de aceea se pot consuma ori de cate ori dorim. Este de preferat sa folosim vinete proaspete cumparate direct de la producator. Va propun o reteta care imbina gustul de vinete cu cel de dovlecel. ...
Rosii umplute
Stiati ce rosia este un fruct si nu o leguma ?si chiar cel mai popular fruct din lume.Rosiile sunt bogate in vitaminele A si C si fibre, si sunt fara colesterol. In sezonul rosiilor aceasta reteta este foarte potrivita pentru zilele calduroase deoarece se poate servi atat calda cat si rece. ...
Ghiveci de legume
Toate legumele contopite intr-o singura mancare, ce poate fi mai bun si mai sanatos ? Aceasta reteta pot sa zic ca este de sezon dar daca sunteti o buna gospodina si ati pus conserve pe iarna , atunci o puteti face in orice sezon. ...
cartofi trasi in ulei
se fierb cartofii curatati si taiati cubulete mai marisoare in apa cu un pic de sare,Intr-o tigaie se topeste untul nu la flacara f mare,si se adauga bucatile de cartofi racoriti, ...
salata cu maioneza de cartofi
fierbi cartofii in coaja, iar in alt vas pui la fiert morcovii curatati. Dupa ce au fiert cartofii, ii cureti, opresti 2 pt maioneza , pe ceilalti ii tai in cubulete, iar morcovii ii tai rondele. ...
supa cu taitei
Cureti morcovul,il tai bucati si-l pui la fiert in apa cu sare. Dupa 10 min ,cand apa clocoteste, pui gogosarii taiati si taieteii si lasi sa fiarba. ...
Ardei Umpluti cu Verdeata
Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in ulei . Se adauga orezul, impreuna cu ciupercile, taiate marunt, se acopera cu apa si se lasa la fiert. La sfirsit, se adauga rosiile taiate marunt. ...
Ardei copti cu sos
Ardeii mai grasi se coc si apoi se curata. Dupa ce s-au curatat, se taie in felii si se asaza in strat subtire in vasul uns cu unt. ...
Mancare de gulii
Se curata guliile de coaja se taie sub forma de taitei mai grosi, se oparesc, se scurg bine si se calesc in uleiul bine incins.Se adauga faina . ...
Piure de ciuperci
Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape, se taie felioare subtiri si se se calesc impreuna cu ceapa tocata marunt in uleiul bine incins. ...
 Aperitiv cu vinete si dovlecei Aperitiv cu vinete si dovlecei
Se curata de coaja si se taie felii vanata si dovlecelul. Se sareaza si se lasa sa stea aprox. 30 de min, dupa care se prajesc in putin ulei si se lasa sa se scurga pe un servetel. Morcovul se taie betisoare si se fierbe in putina apa cu sare pana se ...
 Vinete umplute gratinate Vinete umplute gratinate
Se taie vinetele pe lung in jumatate. Se scoate miezul (eu l-am scos mai repede cu lingura speciala de inghetata). Se pregateste umplutura: se taie cubulete mici mircovul, telina, ceapa si ciupercile(cuburi mai mari) dar si miezul de vanata si ...
 Flori de dovlecel umplute Flori de dovlecel umplute
Se culeg florile de dovlecei cu grija sa nu strivim petalele, se spala florile si apoi se indeparteaza cu grija pistilul.Se face un amestec de brazna rasa cu dovlecel ras si cu usturoi si patrunjel tocat.Se umplu florile cu acest amestec si se ...
 Ceapa umpluta Ceapa umpluta
Se curata cepele de coaja la fel si cartofii.Cepele se pun in apa la fiert impreuna cu 1 cartof cca 15 minute.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca.Cand s-au racit se taie un capacel intr-o parte astfel sa poata fii asezate in tava si cu o ...
 Vinete umplute cu ciuperci Vinete umplute cu ciuperci
Vinata o taiem in doua si o scobim.Asa scobite le oparim putin. Miezul il taiem cubulete si il prajim alaturi de ceapa, ardei si ciuperci. Dupa ce le calim un pic le acoperim cu apa si lasam sa fiarba pana scade apa. La final adaugam patrunjelul si ...
 Sote de morcovi cu unt si usturoi Sote de morcovi cu unt si usturoi
Morcovii curatati si taiati in 2 sau 3 bucati se presara cu zahar si se aseaza in sita pentru gatit la abur. Sita se pune intr-o cratita cu putina apa  la foc mic,cu capac. Se incearca cu furculita,nu trebuie sa fie prea moi. Se scot din ...
 Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava
Ceapa se taie marunt si se soteaza in putin ulei de masline. Se adauga apoi ardeiul taiat marunt si bucatile de morcov. Se lasa cam 10 minute pana cand legumele se inmoaie. Adaugam si putina boia de ardei dulce. Ciupercile se taie si ele marunt(in 6 ...
 Tocanita de ceapa Tocanita de ceapa
ceapa se curata, se spala, se taie pestisori. Intro cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa, rosiile taiate felii subtiri, ardeiul taiat bucatele (se curata de samburi). Se fierbe tocana la foc mic, se potriveste de sare si piper, cand ceapa ...
 Vinete umplute cu orez nedecortificat Vinete umplute cu orez nedecortificat
Orezul se fierbe in apa 15 minute dupa instructiunile de pe ambalaj.Se scurge de apa si se lasa sub capac. Vinetele se curata de coaja fasii cu un cutit special de curatat cartofi/legume.Se taie in 2 pe lungime si se scobesc de miez cu ajutorul unei ...
 Ciulama de ciuperci Ciulama de ciuperci
Se curata si se spala legumele si ciupercile.Se toca marunt totul si apoi se pun la incins intr-o tigaie 2 linguri ulei.Se pun la calit ciupercile, ceapa si usturoiul impreuna.Cand s-au inmuiat bine se adauga vinul alb.Se lasa sa se evapore si sa se ...
1-1011-15
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Preparate din legume cu patrunjel
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z