SiteDeBucate » Preparate din legume

Retete Preparate din legume

 Ciuperci pleurotus pane cu sos Ciuperci pleurotus pane cu sos
Se spala bine ciupercile si se pun la fiert in vasul de fiert in aburi (sau in 700 ml apa, cu capac). Intre timp preparati un aluat ca de clatite din oua, 5 linguri de faina si condimente.Dupa ce s-au fiert ciupercile (15-20 minute) le scoateti din ...
 Conopida natur cu sos bechamel Conopida natur cu sos bechamel
Unii fug de conopida si de broccoli, mai ales copiii dar este foarte sanatoasa si este un deliciu daca stii cum s-o prepari: gratinata la cuptor, pane, prajita cu usturoi, supa crema, pasta picanta cu usturoi sau natur cu sos bechamel.Desfaceti ...
 Mamaliga cu brinza Mamaliga cu brinza
Se face o mamaliga pripita,din 400 g malai,2 l de apa si 2 lingurite de sare.Eu,amestec toate ingredientele(faina,sare si apa,incetul cu incetul,mestecind tot timpul,sa nu se formeze cocoloase),la rece,apoi,pun pe foc puternic,mestecind tot timpul ...
 Placinta cu cartofi Placinta cu cartofi
Aluatul l-am facut la masina de paine.Curatam cartofii, ii spalam si apoi ii taiem cubulete.Ii punem la fiert in apa cu putina sare si putin ulei.Cand sunt gata fierti ii scurgem de apa.Separat, intr-o cratita se inabuse in putin ulei ceapa si ...
 Dovlecei la cuptor Dovlecei la cuptor
Se pune o oala cu apa si sare la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga dovleceii taiati cubulete, pentru cca. 10 minute. Apoi se scot si se scurg bine de apa. Ceapa si usturoiul se calessc usor in putin ulei de masline, peste care se va adauga ...
 Cartofi cu sfecla la cuptor. Cartofi cu sfecla la cuptor.
1)Cartofii _ ii lasam cu coaja ,ii spalam si uscam.Sfecla _ o spalam , ii taiem codita si cotorul. Punem cuptorul la 210 grade si introducem cartofii intregi si sfecla pusa in folie de aluminiu(asa nu se murdareste nimic) timp de 1 hora.2)An acest ...
 Spanac cu soia Spanac cu soia
Se pune soia la fiert in apa cu condimentele pentru cca. 20 de minute.Se incinge uleiul intr-o craticioara, se pune prazul sau ceapa tocat marunt se caleste usor , apoi se adauga putina apa calda, se acopera si se lasa sa se inabuseasca bine. Cand ...
 Ciuperci pleurotus cu smantana Ciuperci pleurotus cu smantana
Spalati ciupercile cu apa rece si lasati-le sa stea in apa inca 4-5 minute. Curatati cepele, tocati-le solzisori si puneti-le la calit in ulei, la foc mic, intr-o tigaie antiaderenta. Clatiti si scurgeti ciupercile, tocati-le marunt, apoi adaugati-le ...
 Vinete umplute (la cuptor) Vinete umplute (la cuptor)
Vinetele se spala, se curata gen zebra, se taie in jumatati, pe lungime. Indepartam miezul vinetelor, pastrand peretii grosi de aprox. 1 cm. Le presaram cu sare, pe interior si exterior, le lasam cam 10minute, le trecem sub un jet de apa dupa care le ...
 Ghiveci de toamna Ghiveci de toamna
Curatim toate legumele.Punem la foc o cana de apa + o lg de ulei.Tocam ceapa si morcovul si punem la foc,apoi adaugam si fasolea tocat marunt.Adaugam o cana cu apa,apoi punem ardei taiati fasiute si vinetele taiate cubulete.Adaugam apa ce o mai ramas ...
 Broccoli cu rosii Broccoli cu rosii
Se rupe broccoli in buchetele si se pun in apa rece. Intr-o craticioara puneti la fiert buchetelele de broccoli in 1 litru de apa cu concentratul de ciuperci.Intr-o tigaie antiaderenta caliti 5 minute rosiile taiate felii in uleiul de masline, apoi ...
 PILAF CU DOVLECEI PILAF CU DOVLECEI
Orezul se alege,se spala in mai multe ape,se pune la fiert in apa imbogatita cu 2 cubulete supa;Dovleceii se spala,se curata de coaja,ardeii de cotoare si seminte;Ceapa se curata,se taie marunt si se pune la inabusit in ulei;Cand ceapa s-a calit, se ...
 ARDEI UMPLUTI CU OREZ ARDEI UMPLUTI CU OREZ
Ardeii se spala se scot cotoarele cu miezul si semintele lor si se lasa la scurs.Ciupercile se scurg de saramura,se spala,se scurg bine si se toaca marunt daca este cazul.Orezul se alege,se spala foarte bine de impuritati,se lasa sa se scurga bine ...
 Varza dulce la cuptor Varza dulce la cuptor
Varza se taie fideluta si se pune la oparit in apa cu sare pentru citeva minute, apoi se scurge si se lasa la racit.Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea mica.Se face un sos alb dintr-un cub de unt, o lingura faina si un cub Knorr ...
 CARTOFI CU BRANZA LA CUPTOR CARTOFI CU BRANZA LA CUPTOR
Cartofi fierti se curata si se taie felii si se pun intr-un vas Jena peste un pic de ulei de masline. Se pun pe randuri cartofi, branza, tot asa dar ultimul rand sa fie cartofi. Peste se pun condimentele si oula batute si amestecate cu branza rasa ...
 MANCARE DE VINETE FARA CARNE MANCARE DE VINETE FARA CARNE
Vinetetele se spala,se taie in felii rotunde,se oparesc 5 minute in apa cu sare si se lasa sa se scurga bine ,presate intre doua capace de lemn,cu o greutate deasupra.Dupa ce s-au scurs,se prajesc in ulei.Ceapa se taie pestisori si se caleste ...
 MANCARE DE MAZARE cu aripioare de pui MANCARE DE MAZARE cu aripioare de pui
Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei.Cand aproape ca s-a rumenit se stinge cu un pahar cu apa si mai lasam un pic sa fiarba. Se adauga mazarea,aripioarele de pui prajite in prealabil, bulion si inca un pahar cu apa. Mai lasam cca 15 ...
 VARZA DE BRUXELLES LA CUPTOR VARZA DE BRUXELLES LA CUPTOR
Varza de Bruzelles se curata si se fierbe cu grija in apa cu sare si seminte de chimen.Se strecoara si se aranjeaza intr-un vas de yena us cu ulei de masline si tapetat cu pesmet in straturi alternative varza,sos,pesmet prajit,varza,sos,pesmet ...
 Cartofi frantuzesti Cartofi frantuzesti
Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Intr-o alta cratita se pun ouale la fiert tot in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ouale se pun in apa rece. Cartofii dupa ce s-au racit putin se curata de coaja. Se curata de coaja si ouale.Intr-un vas rezistent ...
 Mancarica de legume Mancarica de legume
Cand ne-am saturat de carne, putem gati o bunatate doar din legume.Curatati dovlecelul si taiati-l cubulete sau bastonase, apoi puneti-l la calit in ulei intr-o craticioara. Intre timp curatati si taiati cubulete ardeiul si rosiile (ceapa). Dupa ...
1-1011-2021-3031-4041-43
Filtreaza retetele
Ingredient:
dafin (51) ou (49) ceapa verde (48)
zahar (47) pui (43) conopida (43)
telemea (42) vegeta (41) telina (39)
spanac (39) fasole verde (38) lamaie (38)
suc de rosii (35) vin (32) busuioc (30)
margarina (28) otet (28) verdeata (28)
praz (26) ardei iute (26) sunca (22)
vin alb (21) oregano (20) porc (19)
rozmarin (18) fasole boabe (16) nucsoara (16)
porumb (16) iaurt (16) parmezan (15)
vita (12) costita afumata (12) carne tocata (12)
curry (12) pastarnac (12) chimen (11)
untura (11) malai (10) nuca (10)
piept de pui (10) maioneza (9) mustar (9)
branza de vaci (9) bacon (9) carnati (9)
branza topita (8) piper boabe (8) ketchup (8)
broccoli (8) gulii (8) carne de porc (8)
mozzarella (8) gris (7) gogosar (7)
paste (7) feta (6) peste (6)
castraveti (6) scortisoara (6) slanina (6)
pasta tomate (5) menta (5) mere (5)
franzela (5) menta (5) ardei kapia (5)
stevie (5) salam (5) kaiser (4)
maghiran (4) coriandru (4) tarhon (4)
ridichi (4) vin rosu (4) salvie (4)
castraveti murati (4) leustean (4) sos de soia (4)
ghimbir (3) salata verde (3) cafea (3)
aluat (3) taietei (3) ienibahar (3)
hrean (3) fenicul (3) apa minerala (3)
amidon (3) carne de vita (3) susan (2)
stafide (2) sofran (2) zahar pudra (2)
praf de copt (2) ficat (2) miere (2)
foi de placinta (2) telemea de oaie (2) struguri (2)
bicarbonat (2) cuisoare (2) sunca presata (2)
macris (2) sardele (2) galbenus (1)
mozarella (1) patrunjel radacina (1) sparanghel (1)
supa de pui (1) supa instant (1) coacaze (1)
suc de lamaie (1) andive (1) gaina (1)
portocale (1) loboda (1) mac (1)
migdale (1) sfecla rosie (1) aripioare de pui (1)
pere (1) drojdie uscata (1) ton (1)
vanat (1) zahar vanilat (1) parizer (1)
foi lasagna (1) suc de lamaie (1) pulpe de pui (1)
ceapa ciorii (1) fidea (1) ementaler (1)
cotlet de porc (1) gorgonzola (1)
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Preparate din legume - Pagina 22
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z