SiteDeBucate » Preparate din legume

Retete Preparate din legume cu zahar

Gulii cu smantana
Se curata guliile , se spala, se taie cubulete si se pun la inabusit in unt incins. ...
 Sote de morcovi cu unt si usturoi Sote de morcovi cu unt si usturoi
Morcovii curatati si taiati in 2 sau 3 bucati se presara cu zahar si se aseaza in sita pentru gatit la abur. Sita se pune intr-o cratita cu putina apa  la foc mic,cu capac. Se incearca cu furculita,nu trebuie sa fie prea moi. Se scot din ...
 Israeli Shakshouka Israeli Shakshouka
Rosiile se cojesc,se taie felii si se scurg de excesul de zeama. Ceapa si ardeiul se taie feliute ,usturoiul se toaca marunt. Intr-o tigaie incapatoare se pun la calit uleiul cu usturoiul, frunzele de dafin si 1/2 lingurita boia.Dupa 2-3 ...
 Curry cu cartofi si mazare Curry cu cartofi si mazare
Incinge uleiul intr-o cratita pe foc mediu.Adauga ceapa si caleste-o pana cand incepe sa se inmoaie.Adauga praful de curry si caleste-l cateva secunde amestecand continuu. Adauga in cratita cartofii apoi toarna supa de legume si laptele de cocos. ...
 Ratatouille Ratatouille
Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu si calim ceapa si usturoiul. Dupa ce s-aui calit le scoatem din ulei, le punem seprata pe o farfurie si continuam sa calim pe rand, in acelasi ulei, feliile de vanata si cele de dovlecel. In ...
 Mancare de morcovi Mancare de morcovi
Radeti morcovii cu o perie de sarma, spalati-i bine si taiati-i in rondele. Caliti morcovii in unt, la foc mic. Sarati, adaugati 2 linguri apa si acoperiti vasul, lasandu-l la foc mic. In alta cratita puneti uleiul si grisul. Rumeniti putin grisul, ...
 Cuiburi cu ceapa Cuiburi cu ceapa
Fierbeti taiteii in apa cu sare, conform indicatiilor de pe pachet. Curatati ceapa si taiati-o in rondele, curatati ardeii si taiati-i in bastonase. Caliti ceapa si ardeii in ulei, adaugati ardeiul iute curatat de seminte si taiat in feliute subtiri, ...
 Tocana saseasca de ceapa Tocana saseasca de ceapa
Curatati ceapa si taiati-o in sferturi sau in felii mai groase. Puneti-o la calit in ulei, impreuna cu usturoiul pisat, morcovul ras, dafinul. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugati sucul de rosii sau pasta, zaharul, boiaua, sare si piper, daca mai sunt ...
 Varza calita cu bulion si taietei Varza calita cu bulion si taietei
Cureti varza de primele frunze, o razalesti pe razatoarea mare, presari sare si o lasi circa 30 de minute.Dupa aceea o calesti in ulei, adaugi si ceapa calita separat. Cand e aproape gata, adaugi sucul de rosii si o lasi sa fiarba pana scade apa. ...
 Sufleu de dovleac Sufleu de dovleac
Cureti dovleacul, il treci pe razatoare si apoi il calesti cu 1-2 linguri de zahar si putina scotisoara. Il lasi deoparte.Intr-un vas pui untul si peste el torni laptele si pe amandoua le pui la fiert. Cand e aproape sa dea in clocot torni dintr-o ...
 Pere umplute Pere umplute
Pastaioasele se inmoaie cu o seara inainte in apa rece. A doua zi se fierb separat in apa condimentata cu supa concentrata (cub) si se strecoara. Se inmoaie stafidele. Ceapa taiata marunt se prajeste in ulei, se adauga legumele fierte, zaharul, pasta ...
 Mazare dulce Mazare dulce
Tai ceapa marunt si o calesti in ulei cateva minute.Ii adaugi o ceasca de apa, vegeta si lasi sa fiarba 10 minute.Dupa acest timp, pui si mazarea si lasi sa fiarba impreuna pana cand mazarea este bine patrunsa.Adaugi rosiile taiate cubulete, lasi sa ...
 Sote de mazare si piept de pui Sote de mazare si piept de pui
Cureti ceapa si morcovul, le dai prin razatoarea cu gauri mici si le calesti impreuna cu pieptul de pui taiat fideluta. Dupa 10 minute pui mazarea si adaugi mararul tocat marunt.Poti servi cu smantana sau simpla. ...
 Vinete in lapte Vinete in lapte
Coci vinetele si le cureti de coaja.Fierbi laptele si, cand da in clocot, introduci vinetele tocate si lasi sa fiarba impreuna.Amesteci mereu pana amestecul devine gros ca un piure. Adaugi sare, piper, zahar dupa gust, unt si bati pe foc mic pana ...
 Sufleu de morcovi cu branza de vaci 2 Sufleu de morcovi cu branza de vaci 2
Cureti morcovii de coaja, ii speli, ii tai felii si ii fierbi in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, ii treci prin sita si ii amesteci cu lapte si unt. Treci branza de vaci prin sita si o amesteci cu albusul batut spuma cu zahar. Intr-o forma ...
 Telina cu masline Telina cu masline
Taie partea alba a prazului rondele foarte subtiri. Pune-le la calit in ulei. Curata telina si tai-o betisoare cat mai subtiri, apoi adaug-o peste praz.Amesteca si lasa pe foc mic 2 minute. Stinge cu doua cani cu apa calda. Adauga maslinele si ...
 Mancare de fasole verde cu pui Mancare de fasole verde cu pui
Cureti si speli bine ciocanelele, le dezosezi, tai carnea cubulete si o rumenesti putin in ulei incins. Scurgi fasolea verde, o treci sub un jet de apa rece si o tai bucati, iar usturoiul il cureti si il toci marunt. Cureti ceapa, o toci marunt, o ...
 Ghiveci de toamna Ghiveci de toamna
Se taie vinetele cuburi, se pudreaza cu sare si se lasa 20 de minute sa se scurga de sucul amar. Se clatesc sub jet de apa rece si se scurg intr-o strecuratoare.Se calesc vinetele, intr-o tigaie de teflon cu putin ulei, se adauga gogosarii taiati ...
 Mancare cu mazare Mancare cu mazare
Cureti mazarea, morcovii si guliile si le tai in cuburi de 1/2 cm. Pui in ulei incins, pe rand, morcovii si guliile, le sarezi si le inabusi timp de 5 minute. Adaugi mazarea si inabusi impreuna pana se inmoaie. Daca zeama scade, poti completa cu ...
 Vinete picante cu fasole verde Vinete picante cu fasole verde
Incingi uleiul intr-o cratita, adaugi piperul rosu, sofranul si prajesti timp de 2-3 minute.Adaugi legumele si le sotezi timp de 5 minute, apoi le acoperi si le lasi pe foc timp de 7 minute.Asezonezi totul cu sare si suc de lamaie.Servesti preparatul ...
123
Filtreaza retetele
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Preparate din legume cu zahar
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z