SiteDeBucate » Preparate din legume

Retete Preparate din legume cu dovlecei

Rulouri de vinete si dovlecei
Poate nu stiati dar vinetele sunt printre putinele legume care isi pastreaza calitatile chiar daca sunt gatite termic.Vinetele au o valoare calorica redusa de aceea se pot consuma ori de cate ori dorim. Este de preferat sa folosim vinete proaspete cumparate direct de la producator. Va propun o reteta care imbina gustul de vinete cu cel de dovlecel. ...
Ghiveci de legume
Toate legumele contopite intr-o singura mancare, ce poate fi mai bun si mai sanatos ? Aceasta reteta pot sa zic ca este de sezon dar daca sunteti o buna gospodina si ati pus conserve pe iarna , atunci o puteti face in orice sezon. ...
Ciorba de legume
Se taie rondele partea alba a prazului si se caleste in ulei Se adauga si restul legumelor taiate bucatele si se continua calirea pana cand se inmoaie ...
 Flori de dovlecel umplute Flori de dovlecel umplute
Se culeg florile de dovlecei cu grija sa nu strivim petalele, se spala florile si apoi se indeparteaza cu grija pistilul.Se face un amestec de brazna rasa cu dovlecel ras si cu usturoi si patrunjel tocat.Se umplu florile cu acest amestec si se ...
 Ghiveci de legume Ghiveci de legume
Am spalat, curatat si tocat toate legumele. Intr-o cratita am pus prima data ardeiul si ceapa sa se caleasca usor in ulei si condimentate cu sare si piper. Cand s-au muiat am adaugat vinetele tocate apoi am pus dovleceii taiati cubulete. Cand ...
 Legume la cuptor Legume la cuptor
Legumele se curata si se taie nu prea marunt Se amesteca uleiul, usturoiul pisat, ierburile aromate, putina sare si otetul balsamic Se pun legumele la marinat 2 ore. Se amesteca din cand in cand. Dupa 2 ore se unge o tava cu foarte putin ulei de ...
 Dovlecei pane Dovlecei pane
Taiem dovleceii.  Eu i-am taiat de-a lungul ca nu am rabdare ca sant mai subtiri si merge mai repede de-a lungu numai sa taie cutitul bine. Dupa ce i-am taiat i-am pus pe farfurie pe rand am presarat sare deasupra pe fiecare apoi i-am lasat ...
 Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval
Se spala bine dovleceii si se taie un capac, dupa care se scobesc cu varful unui cutit si apoi cu ajutorul unei lingurite. Se condimenteaza cu sare si piper. Miezul scobit se toaca bine si se caleste in putin ulei cu sare si usturoi pisat 6-7 minute. ...
 Vinete cu dovlecei Vinete cu dovlecei
Spalati legumele si curatati vinetele de coaja.  Dovleceii si vinetele le taiati rondele,iar rosiile felii.Branza o dati pe razatoarea mare. Prajiti putin rondelele de vinete si dovlecei, pana capata o culoare aurie. Asezati intr-un ...
 CHIFTELE DE DOVLECEI CHIFTELE DE DOVLECEI
Se fierb dovleceii si se scurg bine (se tin la scurs cel putin o jumatate de ora, ca sa lase apa din ei). Se toaca, se amesteca cu un ou, faina, piper, sare, verdeata. Se toarna cu lingura intr-o tigaie cu untura (sau ulei) fiterbinte. Se prajesc pe ...
 Tarta de dovlecei Tarta de dovlecei
Amestecati graul cu patrunjelul, untul, faina, sare si 2 linguri apa. Ungeti o tava rotunda cu diametrul de 23cm cu ulei. Tapetati tava (acoperiti si marginile)cu pasta obtinuta. Coaceti foaia de tarta 25 minute, la foc potrivit. Lasati apoi tava la ...
 BUDINCA DE CIUPERCI BUDINCA DE CIUPERCI
Se incinge ulei in tr-o cratita si se rastoarna morcovii taiati cubulete, ceapa taiata, dovleceii rasi, ciupercile si putina apa.Legumele se soteaza si apoi se iau de pe foc si se adauga galbenusurile batute, apoi albusurile batute spuma cu putina ...
 Chiftele de dovlecei Chiftele de dovlecei
Cureti, razi mare si presari cu sare dovleceii. Ii lasi la scurs intr-o strecuratoare, pentru 10 minute.Speli, cureti si tai marunt usturoiul,  patrunjelul  si mararul.Amesteci dovleceii cu ouale batute, condimentul, faina, verdeata si ...
 Dovlecei cu tarhon si cimbru Dovlecei cu tarhon si cimbru
Alegi dovlecei proaspeti si tineri, care au putine seminte, ii speli si le razi sau le cureti coaja cu un cutit, apoi ii tai in jumatate, pe lungime.Intr-o tigaie mare, in care incap toti dovleceii, torni uleiul si putina apa si inabusi dovleceii ...
 Dovlecei pane Dovlecei pane
Alegi dovlecei proaspeti si tineri, care sa nu aiba seminte. ii cureti de coaja, ii tai in rondele groase de 5 mm si ii presari cu sare.Bati ouale cu putina sare si 2 linguri faina. Lasi aluatul sa se odihneasca, intr-o farfurie intinsa, presari ...
 Dovlecei si vinete umplute cu carne Dovlecei si vinete umplute cu carne
 Speli legumele, iar dovleceilor le cureti coaja si vinetelor le retezi coada. Cu o lingurita scobesti legumele. Treci carnea prin masina de tocat si o amesteci cu ouale, pesmetul, 2 linguri de smantana si potrivesti de sare si piper. Umpli ...
 Ghiveci dietetic Ghiveci dietetic
Speli si cureti toate legumele si tai morcovii rondele, vanata, dovleceii, cartofii in cubulete, pastaile le rupi, iar rosiile le tai felioare. Le pui pe toate intr-o cratita, torni ulei si apa cat sa le acopere si pui cratita la cuptor. Dureaza o ...
 Dovlecei pane Dovlecei pane
Cureti dovleceii de coaja, ii tai felii groase, de circa 2 cm, pe care le presari cu sare si le lasi asa circa 1/2 de ora. Dupa aceea stergi feliile de dovlecei de apa pe care si-o lasa, le treci prin faina, ou batut (in care ai pus sare, piper, ...
 Tarta cu dovlecei Tarta cu dovlecei
Caliti ceapa in ulei, adaugati feliile de dovlecei si rumeniti-le cateva minute, apoi turnati-le intr-un castron in care ati batut dinainte ouale impreuna cu branza taiata grosier si cu patrunjelul. Turnati amestecul intr-o forma termorezistenta si ...
 Dovlecei umpluti cu ciuperci Dovlecei umpluti cu ciuperci
Cureti dovleceii de coaja, ii tai in jumatate pe lung si le scoti miezul. Presari cu putina sare jumatatile de dovlecei si le lasi deoparte pentru 15 minute. Speli apoi orezul si-l pui la fiert| cu 3 cesti de apa si o lingurita condiment. Cureti ...
1234
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Preparate din legume cu dovlecei
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z