Ghiveci frantuzesc
Se taie ceapa pestisori ,morcovul betisoare subtiri ,bacon-ul felii . Se pun intr-o tigaie cu putin ulei si se calesc 5-6 minute. Se adauga o cana cu apa si se acopera tigaia cu un capac. Dupa alte 5-10 minute, cand apa a scazut ,se adauga sare, ...
Boccelute cu ciuperci
In putin ulei calesti legumele: ceapa taiata marunt, impreuna cu costita sau kaizerul taiat bucatele mici, ardeiul feliat, ciupercile maruntite. La sfarsit condimentezi, piperezi si amesteci totul cu verdeata tocata fin. Dezgheti foile de placinta ...
Mancare de Vinete
Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se scot vinetele si se lasa la scurs pentru 5-10 minute dupa care se taie cuburi. Intr-o cratita se pun 2-3 linguri ulei de masline la care se adauga ceapa ...
rosii umplute cu vinete
Umplutura: se curata ceapa si se taie marunt,se caleste in ulei pina incepe sa luceasca,peste care se pune vinata taiata cubulete.Se amesteca bine, se pun condimentele, fara busuioc, apa si se lasa la foc mic pina scade apa.Rosiile se scobesc cu ...
1