SiteDeBucate » Preparate din legume

Retete Preparate din legume

 MANCARE DE CARTOFI MANCARE DE CARTOFI
Se taie ceapa maruntel si se caleste in putin ulei.Cand observam ca a prins o culoare de brun-auriu, se adauga sarea,piperul,cartofii taiati in felii mai groase, o cana cu apa si lasam sa se fiarba cartofi.Cand aproape ca s-au fiert cartofii,adaugam ...
 Mancare de varza Mancare de varza
Varza se toaca marunt, se adauga aproximativ 2 lingurite de sare si se freaca bine pana se inmoaie.Se pune la foc impreuna cu ceapa tocata si cei doi morcovi, uleiul si apa 1/3 din compozitie sa fie in apa.Se fierbe la foc domol.Cand toate ...
 Mancarica de mazare cu friganele Mancarica de mazare cu friganele
Pentru mancarica de mazare procedam astfel: carnita o spalam, o portionam si o punem la fiert . se fierbe pana e patrunsa bine.Ceapa se taie solzisori si se caleste in cateva linguri ulei apoi se adauga ardeiul taiat cubulete, dupa ce s-a patruns si ...
 Orez cu pui si legume Orez cu pui si legume
Ceapa si ardeiul se curata si se taie cubulete. Se pun la calit in tigaie cu putin ulei.Se adauga pieptul de pui taiat cubulete mici.Cand s-au inmuiat putin legumele, se adauga orezul curatat si spalat si se mai lasa 2 minute la calit.Se stinge cu 3 ...
 Ciulama de ciuperci cu inimioare si pipote de pui si garnitura de mamaliguta Ciulama de ciuperci cu inimioare si pipote de pui si garnitura de mamaliguta
Intr-o oala se pun la fiert pipotele si inimioarele de pui,se dau in fiert pana se aduna spuma,apoi se adauga morcovul taiat bucati maricele si cepele taiate in 4.Se mai adauga si cubul Maggi si se fierb bine cam 30-45 de minute.Cand sunt gata,se ...
 Cartofi noi cu lamaie la cuptor Cartofi noi cu lamaie la cuptor
Spalam cartofii curatati de coaja si ii taiemin bucati mai maricele sau ii lasam intregi.Ungem cu unt un vas termorezistent ,asezam cartofii, turnam peste ei apasi uleiul apoi ii condimentam cu sare,piper, vegeta si busuioc.Asezam capacul vasului si ...
 Pilaf colorat. Pilaf colorat.
Se alege orezul si se lasa la inmuiat cu apa calduta.Intre timp se toaca marunt zarzavatul.Se caleste morcovul,se adauga ceapa,ardeiul,rosiile si la sfarsit ciupercile.Orezul spalat bine se adauga peste legume.Se adauga apa cat sa le acopere.Se lasa ...
 Cartofi noi, prajiti Cartofi noi, prajiti
Curatam cartofii, pe cei mai marisori ii taiem in doua si cand uleiul este bine incins, punem cartofii la prajit, pentru 15’. Ii scoatem cu o paleta, ii asezonam cu sare si mult patrunjel verde. Se pot servi simpli, cu iaurt sau langa o bucata de ...
 Mancare de stevie Mancare de stevie
Stevia se spala foarte bine in mai multeape.Se rup apoi cozile si nervurile mai groase.Punem apa cu un praf de sare la fiert ,iar cand aceasta fierbe se adauga steviasi se da un clocot doua.Se scurge bine de apa intr-o sita,apoi se pune pe un fund si ...
 Spanac Spanac
Se pun 300-400 l apa cu putina sare la fiert.Cand apa da in clocot se introduce spanacul si doar se opareste.(Se tine pana se inmoaie putin)Se scurge bine de apa intr-o sita.Ceapa se taie marunt si se pune la inabusit in 3 linguri ulei si 3 linguri ...
 Mancarica de ardei cu rosii Mancarica de ardei cu rosii
Se coc ardeii si se rezerva.Rosiile se pun un pic la fiert si se scot.Curatam restul legumelor si le spalam.Intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei punem ceapa la calit taiata marunt.Adaugam morcovul si usturoiul taiate tot marunt si le lasam la ...
 telina pane telina pane
Tzelina o leguma extrem de gustoasa gatita in anumite feluri.Unul dintre ele este si pane-ul pe care vreau sa vi-l aduc in atentie.Se poate manca ca aperitiv sau ca si garnitura.Tzelina se curata,se aie felii groase cam de 1 cm,se fierbe in abur,dar ...
 Praz cu masline Praz cu masline
Se curata mai intai prazul de prima foaie si se taie in 4-5 bucati,dar numai partea alba.Intr-o cratita se pune uleiul si se aseaza pe foc,cand s- incins se pune prazul si se lasa sa se rumeneasca putin,dar atentie sa nu se arda.Cand s-a rumenit se ...
 Cartofi Cu Smantana La Cuptor Cartofi Cu Smantana La Cuptor
Se curata si se feliaza cartofii. Intr-un bol se amesteca uleiul cu sare si piper. Se toarna intr-un vas mai inalt in care se vor pune cartofii. Se aseaza cartofii feliati in straturi. Se toarna apa cat sa acopere putin cartofii. Se pun la fiert la ...
 Sufleu de dovlecei a la Mihaela Sufleu de dovlecei a la Mihaela
Se dau pe razatoare dovleceii si apoi se scurg foarte bine. Se face sosul alb din unt, faina si lapte, sare si piper. Se amesteca continuu la foc mic. Cand are consistenta unei smantani groase se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Dovleceii se ...
 Cartofi frantuzesti Cartofi frantuzesti
Este o mancare delicioasa si usor de preparat. Aceasta este reteta care o fac cel mai des si este f consistenta, ii mancam mereu doar cu salata.Preparare : fierbem cartofii in coaja si ii curatam apoi si fierbem ouale timp de 10 minute .Pregatim ...
 CARTOFI NOI CU DOVLECEI CARTOFI NOI CU DOVLECEI
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare;Dovleceii se spala,se curata de coaja si se taie felii subtiri;Cartofii se curata de coaja,se taie felii;Se pregateste o compozitie din cascavalul ras,100 grame unt topit,smantana in ...
 Varza cu cartofi Varza cu cartofi
Puneti cartofii la fiert fara sa-i cojitiIncingeti uleiul si prajiti slanina afumata, taiata in cubulete miciAdaugati morcovul taiat in rondele si ardeiul gras taiat fideluteAdaugati varza taiata si ea fidelute ,boiaua ,rosiile,mararul tocat ...
 Orez chinezesc Orez chinezesc
Ceapa se caleste in ulei de masline intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand carnea, morcovul, ardeiul si la sfarsit broccoli iar dupa fiecare leguma adaugata se caleste un pic atat cat sa ramana legumele al dente. Se adauga ghimbir, curry, sos ...
 Ciupercute ingrasate Ciupercute ingrasate
Se curata ciupercile de pielite si e cotoare.Cotoarele se toaca marunt.Tot marunt tocam usturoiul, ardeiul, dovlecelul, vanata, cubul de branza si verdeata.Amestecam totul si apoi 'ingrasam ' ciupercile.Ugem tava, incingem cuptorul si bagam ...
1-1011-2021-3031-4041-43
Filtreaza retetele
Ingredient:
dafin (51) ou (49) ceapa verde (48)
zahar (47) conopida (43) pui (43)
telemea (42) vegeta (41) telina (39)
spanac (39) fasole verde (38) lamaie (38)
suc de rosii (35) vin (32) busuioc (30)
otet (28) verdeata (28) margarina (28)
ardei iute (26) praz (26) sunca (22)
vin alb (21) oregano (20) porc (19)
rozmarin (18) nucsoara (16) porumb (16)
iaurt (16) fasole boabe (16) parmezan (15)
curry (12) pastarnac (12) vita (12)
costita afumata (12) carne tocata (12) chimen (11)
untura (11) malai (10) nuca (10)
piept de pui (10) maioneza (9) mustar (9)
branza de vaci (9) bacon (9) carnati (9)
mozzarella (8) branza topita (8) piper boabe (8)
ketchup (8) broccoli (8) gulii (8)
carne de porc (8) paste (7) gris (7)
gogosar (7) scortisoara (6) slanina (6)
feta (6) peste (6) castraveti (6)
menta (5) ardei kapia (5) stevie (5)
salam (5) pasta tomate (5) menta (5)
mere (5) franzela (5) ridichi (4)
vin rosu (4) salvie (4) castraveti murati (4)
leustean (4) sos de soia (4) kaiser (4)
maghiran (4) coriandru (4) tarhon (4)
apa minerala (3) amidon (3) carne de vita (3)
ghimbir (3) salata verde (3) cafea (3)
aluat (3) taietei (3) ienibahar (3)
hrean (3) fenicul (3) cuisoare (2)
sunca presata (2) macris (2) sardele (2)
susan (2) stafide (2) sofran (2)
zahar pudra (2) praf de copt (2) ficat (2)
miere (2) foi de placinta (2) telemea de oaie (2)
struguri (2) bicarbonat (2) sfecla rosie (1)
aripioare de pui (1) pere (1) drojdie uscata (1)
ton (1) vanat (1) zahar vanilat (1)
parizer (1) foi lasagna (1) suc de lamaie (1)
pulpe de pui (1) ceapa ciorii (1) fidea (1)
ementaler (1) cotlet de porc (1) gorgonzola (1)
galbenus (1) mozarella (1) patrunjel radacina (1)
sparanghel (1) supa de pui (1) supa instant (1)
coacaze (1) suc de lamaie (1) andive (1)
gaina (1) portocale (1) loboda (1)
mac (1) migdale (1)
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Preparate din legume - Pagina 29
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z