Aripioare la cuptor
Aripioarele se curata, se spala , se sterg, se ung cu ulei, se condimenteaza si se pun intr-un castron ,apoi se toarna laptele peste ele si se dau la frigider pana a doua zi. Se scot din lapte, se sterg si se ung din nou cu ulei si se condimenteaza, ...
Cotlete cu sos de rosii si masline
-cotletele se spala si se bat cu ciocanul de snitele,se sareaza si pipereaza se trec prin faina -se prajesc putin pe ambele parti in putin ulei alaturi de pastrama taiata subtirel -se scot cotletele si fasiile de pastrama iar in uleiul ramas se ...
Ficatei cu bacon in sos de tomate
Se taie baconul bucati nu prea mari si se prajesc pe ambele parti . Ceapa se taie pestisori si se prajeste apoi se pun bucatele de ardei rosu dupa care se pun ficatei spalati si se lasa sa fiarba putin impreuna se condimenteaza cu sare si piper.Dupa ...
Pulpe de pui cu cartofi si 30 dinti usturoi
Se curata cartofii si se taie in 4-6 bucati apoi se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei, se condimenteaza cu sare si putin piper, apoi se pun dintii de usturoi printre cartofi ,dupa care se pun pulpele condimentate si ele. Se pune 1 canita de apa ...
Ceafa de porc cu lutita
Pentru lutita trebuie coapte rosiile pe gratar cu carbuni si apoi decojite si strosite bine impreuna cu sare,usturoi si puti ulei.Unii mai pun si ardei copt in ea. Se curata cartofii de coaja, se spala si s etaia cubulete.Se pun la fiert cu apa si ...
Pui cu curry verde
Curatam si spalam morcovii, ii taiam cat se poate de fin. Incalzim in wok o lingura de ulei de susan si aruncam peste morcovii, amestecam binisor si dupa 4-5 minute adaugam bambusul. Amestecam si dupa 2 minute asezonam cu 1 lingura de sos de peste. ...
Tabla de sah
Cartofii curatati de coaja si spalati se fierb putin in apa cu sare daca sunt prea mari. Se taie cuburi potrivite din cartof si din carne de porc.Se aseaza alternativ cuburile ca o tabla de sah si se invelesc cu folie de aluminiu, se stropesc ...
Rulada de pui Caleidoscop
Se toaca marunt ardeiul gras rosu si verdeata. Se unge cu ulei de masline o folie de aluminiu, se aseaza cate o bucata de file de piept de pui peste care asezam in ordine verdeata tocata, ardeiul rosu calit (doar putin, ca sa nu se duca culoarea) si ...
Pernite de pui crocante
Aceast reteta mi-a fost inspirata de o reclama la pernite crocante pentru pisici.Ma gandeam cum ar fi sa rontai si eu ceva in crusta crocanta dar putin dulce, putin picant , ceva cu arome fine,orientale.Asta m-a dus cu gandul la mancarea indiana care ...
Pulpe de pui panaŠ trase in cascaval
Preparare : curatam pulpele de pui de piele si si condimentam bine cu sare piper si boia si le lasam in lapte rece pret de cateva ore. Dupa aceea pregatim ouale batandu-le bine, le condimentam cu sare si ...
Costite de porc picante
Intr-un vas asezam costitele spalate si sterse bine.Presaram peste rondele de ardei iute,ceapa taiata pestisori,piperul ,cateii de usturoi si foile de dafin. Intr-un bol amestecam berea cu sosul BBq , cele 2 linguri de sos soia si lingura de ...
Ardei umpluti
Ardeii ii spalam bine si le scoatem cotorul curand bine interiorul de seminte. Carnea tocata o amestecam cu ceapa taiata cubulete mici,cele 2 oua,sarea ,piperul ,cimbrul si orezul spalat bine. Cu aceasta compozitie umplem ardeii (nu ii umplem detot ...
Rulada Laura
Carnea batuta se face cu sare , piper si enibahar pe ambele parti. Pe o parte se unge cu mustar, se pun feliile de jambon, morcov, castravete si cabanos , in interior, se ruleaza snitelele si se prind cu scobitori. Se dau prin faina si se prajesc pe ...
Piept de pui cu rosii gratinate
Se spala carnea , se cresteaza in 3-4 locuri, se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratar.Cand este gata fripta ,carnea se aseaza intr-o tava tapetata cu unt,se rade cascaval peste ea si se aseaza cateva rondele de rosie.Se da la cuptor si ...
Pui cu lapte de cocos
Curatam legumele si marul, le spalam si le taiam, spalam carnita si o taiam in cubulete. Incingem uleiul si asezam in tigaita ceapa si usturiul sa se inmoaie, adaugam morcovul sa se patrunda, apoi puiul si in final marul. adaugam condimentele, saram, ...
Budinca de mamaliga cu ficatei si ciuperci
Ficateii se spala si apoi se soteaza intr-o tigaie cu unt si putina apa acoperiti.snt gata cand sunt maoi si patrunsi in interior fara sa mai fie sange. Se curata ciupercile si ceapa si se taie ciupercile lamele si ceapa solzisori.Ardeiul se spala si ...
Vitel in sos cu vin
Se stroseste gruntele de usturoi cu lama lata a unui cutit .Se incinge uleiul de msline si se adauaga usturoiul in el si frunza de dafin, se roteste usor tigaia sa se aromatizeze uleiul, apoi scoatem usturoiul si frunza de dafin si adaugam ...
Ceafa la tigaie cu piure si sos rosu
Se prepara pureul de cartofi: cartofii se curata se fierb in apa cu sare, se scurg de apa si se bat cu batatorul de puree impreuna cu untul si laptele fierbinte. Sosul se prepara in felul urmator: Se toaca ceapa, ardeiul capia marunt si se pun in ...
Guias Ardelenesc
Carnea o taiem in bucatele cam de 3/3cm, zarzavaturile le curatam, le taiem in cuburi, morcovii in rondele si le punem in boluri separate. Intr-o oala de 4L, incingem uleiul, adaugam ceapa si o calim2-3’dupa care punem carnea. Amestecam si ...
Rulouri din piept de curcan cu sunca
Se taie pieptul de curcan in feliute subtiri sau poate il cumparati gata feliat. Se condimenteaza bine cu sare si piper. Se ia o felie de sunca se pune una de piept de curcan (sau invers), se ruleaza bine strans , se dau prin oua, faina, iarasi ou si ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-187