SiteDeBucate » Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

 Mucenici (sfintisori) moldovenesti Mucenici (sfintisori) moldovenesti
Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia frecata cu putin zahar si se lasa la crescut pina isi dubleaza volumul,Intr-un castronas se amesteca galbenusurile, zaharul, aromele, laptele, untul topit ...
 mucenici moldovenesti mucenici moldovenesti
La masina de paine, puneti ingredientele in cuva, in urmatoarea ordine: lapte, apa, unt (pe care il topim in prealabil in cuptorul cu microunde), oul, zaharul tos, pliculetul de drojdie uscata, faina si sare, la programul de framantat si dospit.Daca ...
 Cornulete in 2 culori Cornulete in 2 culori
Se pune drojdia impreuna cu putina apa calduta si faina sa creasca , apoi se amesteca cu ouale, zaharul, untul si laptele adaugand treptat faina . Se framanta bine bine pana aluatul se desprinde de pe vas. Se imparte in doua si jumatate se amesteca ...
 Cozonac Cozonac
Pentru inceput trebuie sa stiti ca toate ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei. Pregatite cu o seara inainte.Incalzim cuptorul la 190°C.Se cerne faina intr-un vas, punem sarea, facem intr-o margine a vasului plamada. Din drojdie si 1 ...
 Paine cu morcov si ardei (masina de facut paine) Paine cu morcov si ardei (masina de facut paine)
Punem apa in forma de la masina de facut paine,adaugam uleiul,faina,sarea,drojdia,morcovul dat prin razatoarea mica si ardeiul rosu taiat mic,potrivim masina la 1 kg,dam culoarea paini cat de rumenita o dorim,apoi ai dam drumu.Painea o putem minca cu ...
 Pateuri cu branza(cu aluat facut in casa) Pateuri cu branza(cu aluat facut in casa)
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat foarte bine(se poate folosi robotul) si se tine la frigider minim 1 ora. Se poate tine si de pe o zi pe alta daca nu va e urgent sa faceti reteta. Se intinde apoi o foaie subtire, se ruleaza si se intinde ...
 PAINE DE CASA (MASINA) PAINE DE CASA (MASINA)
Reteta este ptr masina de paine. Se pun ingredientele in ordinea urmatoare: apa, uleiul, zaharul, sarea, laptele praf, faina, samanta de in si la urma drojdiuta. La masina mea pun pe programul 4.Pofta buna! ...
 Prajitura cu fructe Prajitura cu fructe
Se freaca galbenusurile cu 100g zahar, cu sarea, coaja de lamaie si vanilia , se adauga uleiul in suvoi subtire , apoi laptele , faina , praful de copt stins si se amesteca pana se desfac , cocoloasele .Aluatul va fi moale .Albusurile se bat spuma cu ...
 Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata
Se face un aluat din toate ingredientele,se framanta bine apoi se lasa la dospit o ora.Aluatul se imparte in 12 bucati ,se intinde fiecare bucata si se ruleaza pe forme.Se ung cu ou batut si putin lapte.Se coc la 200 grade C-10 minute,apoi cu 180 ...
 Paine de casa Paine de casa
Se cantareste faina si pe urma se cerne ca sa fie fina, se pune apa la incalzit cu sarea si zaharul (apa nu trebuie sa fie fierbinte ci doar caldutza), se ia de pe foc si se adauga drojdia. Se lasa cca. 15-20 minute sa se desfaca (drojdia) si pe urma ...
 Prajitura cu mere Prajitura cu mere
Se framanta tot la un loc si se imparte in 2 parti egale, dupa care se intinde o foaie, se pune in tava unsa si tapetata cu faina, se presara o lingura de gris, dupa cre se pun merele rase in prealalbil si lasate cu zaharul si scortisoara, dupa care ...
 baigli cu nuca baigli cu nuca
Prepararea aluatului :La faina adaugam 1 praf de copt,400 gr untura , cele 3 oua, 20 gr drojdie,200 gr zahar, 500 ml smantana si coaja rasa de la o lamaie.Se framanta bine pana se omogenizeaza si obtinem un aluat. Acest aluat se imparte in 4 bucati ...
 paine de casa paine de casa
Se pune faina pe planseta. In mijlocul gramezii se face o gaura, unde se pune la dizolvat drojdia cu putina apa, se adauga si restul de apa si se incorporeaza toata faina, cerealele, malaiul, sarea, uleiul.Se bate de planseta pina devine elastic.Se ...
 taitei de casa taitei de casa
faina se framinta cu oul ,sare,2 linguri de apa se face o coca tarese face o foaie subtire,sa se vada prin ease lasa la uscat 30 minse ruleaza si se taie cu un cutit ascutit taiteiacestia se rasfira,se lasa la uscatse folosesc la supe,taitei cu ...
 Piroske cu cartofi Piroske cu cartofi
Smintina se pune in vas se adauga bicarbonatul stins cu otet,sarea,zaharul si jumatate din cantitatea de ulei.Se adauga faina si se amesteca cu o lingura de lemn.Cind aluatul seamana cu un aluat putin mai gros decit la clatite se adauga si cealalta ...
 Placinta alsaciana Placinta alsaciana
Din faina, ulei, apa, sare si drojdie se face un aluat care se lasa 30 de minute la dospit, iar apoi se intinde. Smantana (daca e prea groasa se poate amesteca cu frisca - cam 200 si 100ml) se intinde peste blat. Ceapa se taie pestisori, costita se ...
 Cornulete cu sunca si cascaval Cornulete cu sunca si cascaval
Intr-un vas se amesteca 100g smantana cu 200g faina si sare pana se face un aluat bine facut (daca smantana e foarte groasa se mai adauga putina apa). Se lasa aluatul 10-15 minute la frigider. 100g de sunca de Praga (se poate pune jumate sunca, ...
 Banita (strudel cu branza) Banita (strudel cu branza)
Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea si piperul. O tava mare se unge cu unt sau margarina. Pe fiecare foaie de strudel se intind 1-2 polonice din compozitie, se ruleaza si se pune in tava ...
 Paine neagra cu chimen (pentru masina de facut paine) Paine neagra cu chimen (pentru masina de facut paine)
Se introduc in cuva masinii de facut paine, pe rand: apa, uleiul de masline, zaharul, sarea, chimenul. Se amesteca faina alba cu cea neagra si se introduc peste celelalte ingrediente. Se scobeste o gaura in faina, se adauga drojdia fara a o pune in ...
 Placinta cu varza si carnati de vita Placinta cu varza si carnati de vita
Se curata ceapa se taie si se caleste,apoi morcovul curatat,ardelul,gogosarul curatat si taiat cubulete,apoi carnatul de vita si varza.Se adauga putina apa si se lasa sa scada; se adauga sare,piper,maraul si cimbru dupa gust.Se lasa sa se ...
1-1011-14
Filtreaza retetele
Ingredient:
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) - Pagina 10
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z