SiteDeBucate » Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) cu unt

Somloy galuska
Galbesnusurile se bat cu zahar, se adauga faina si spuma tare de albus, apoi compozitia se imaprte in 2, intr-una se adauga 30 gr cacao, iar in cealalta, vanilia. Se intind pe 2 tavi tapetate si se coc. ...
 Turta dulce cu miere Turta dulce cu miere
Amesteci mierea calduta cu untul foarte moale. Adaugi bicarbonatul dizolvat intr-o lingura de apa calda, scortisoara, cuisoarele, ienibaharul, apoi faina. Framanti aluatul pana se dezlipeste de mana si iI lasi sa se odihneasca 15 min. Intinzi o foaie ...
 Covrigei polonezi Covrigei polonezi
Cerni faina impreuna cu praful de copt si cu un praf de sare. Adaugi, treptat oul si galbenusul, frecate cu zaharul, coaja de lamaie, apoi laptele si faina cernuta cu praful de copt. Amesteci bine si din aluatul obtinut faci covrigei mici, cu ...
 Placinta de dovleac cu nuca Placinta de dovleac cu nuca
Eu incep reteta cu pregatirea umpluturii: curat dovleacul, il dau prin razatoarea mare, il pun la calit cu zahar, scortisoara, zahar vanilat , coaja de lamaie si untul pana cand scade. Las umplutura sa se raceasca si adaug nuca maruntita. Pregatesc ...
 Chec delicios glazurat Chec delicios glazurat
Spumati margarina cu zaharul, adaugati ouale pe rand, amastecati praful de copt cu faina si o adaugati cernuta, puneti aromele. Ungeti vasul in care doriti sa faceti checul cu unt sau margarina si puneti aluatul. Il dati la cuptor pentru 40 min. la ...
 Gomboti cu prune Gomboti cu prune
Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii, pregatiti prunele. Se spala si se scot samburii din prune, insa aveti grija sa nu desfaceti prunele de tot. Umpleti fiecare pruna cu cate o ...
 Saratele Saratele
Se ia aluatul de la frigider, se intinde din el o foaie dreptunghiulara pe masa presarata cu faina si se decupeaza cu diferite forme sau se taie cu ruleta de aluat fasii care se aseaza in tava cu hartie de copt. Se dau la cuptor la foc iute pana se ...
 Tarta cu sunca Tarta cu sunca
Aluatul:Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat clasic. Se framanta aluatul bine si se da putin la rece. Apoi se imparte aluatul in 2 parti, cu una se imbraca o forma tapetata cu hartie de copt si se inteapa cu o furculita in cateva ...
 Clatite de branza dulce si stafide imbatate la cuptor(reteta portugheza) Clatite de branza dulce si stafide imbatate la cuptor(reteta portugheza)
Va dau 2 variante de aluat.Pt.1)Pune faina in vas,fa o gaura in mijloc,pune ouale,laptele,zaharul,sare si untul topit.Bate bine cu mixerul,acopera si da la rece 1 ora.Pt2)Am facut clatitele astazi asa:Sarea se pune cu faina.Separat se amesteca ...
 Vafele -Waffles Vafele -Waffles
Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt.Se adauga sarea, zaharul,untul moale si ouale.Se adauga treptat laptele pana se obtine un aluat subtire , ca pentru clatite.Se lasa 1 ora la temperatura camerei.Se incalzeste gratarul electric pentru ...
 Cosulete cu cascaval by Laura Laurentiu Cosulete cu cascaval by Laura Laurentiu
Se dizolva drojdia in putin lapte cald la care s-a adaugat 1 lingura de zahar, se pun si 2-3 linguri de faina si se lasa maiaua la crescut. Untul se topeste si se lasa se se racoreasca in timp ce maiaua creste. Se framanta apoi un aluat din faina, ...
 Paine facuta in casa. Paine facuta in casa.
Se amesteca toate ingredientele cu mixerul si apoi lasam coca astfel rezultata sa se odihneasca 15 minute.Punem coca in forme sau intr-o tava(eu am pus-o in forme de teflon unse cu unt,pentru a se desprinde usor din forma).Pe deasupra ungem coca cu ...
 Coronita cu mac - o idee pentru Paste Coronita cu mac - o idee pentru Paste
Preparare:Despre prepararea aluatului nu prea am multe de spus, am aruncat ingredientele in masina in acesta ordine:-laptele incalzit la 40 de grade C-galbenusurile si oul intreg batute putin cu sarea si zaharul-untul topit - nu mai cald de 40 de ...
 Prajitura de sarbatoare din Franta Prajitura de sarbatoare din Franta
Faceţi aluatul(e ca de cozonac) si lasati-l să se odihneasca o noapte la rece(eu l-am pus în frigider).A doua zi, frământaţi iar aluatul şi îl aşezaţi în 2 forme rotunde cu diametrul de 28 cm. Faceţi-l să fie bine acoperite ...
 Tarta de cirese (Tarte de Cerejas) Tarta de cirese (Tarte de Cerejas)
Aluatul cel mai foosit in Portugalia pt. tarte, este cel tip sfãrâmicios (massa quebrada).1)Preparã un aluat, amestecând bine untul cu zahãrul.Adaugã oul si fãina.Tapeteazã o formã pt. tarte cu fãinã, si cu degetele intinde bine ...
 Toast (paine) Toast (paine)
Se amesteca drojdia cu 2 lingurite de zahar(din cele 6),cca 100 g faina(din cantitatea de 1 kg)si cca 200 ml apa calduta(din cantitatea amintita la ingrediente);aceasta e maiaua.Maiaua se pune intr-un loc caldut,acoperita;se lasacca 15 minute;in ...
 Tarta cu doua umpluturi Tarta cu doua umpluturi
Se zdrobeste cubul de drojdie si se amesteca cu 1/2 lingurita zahar, 1 lingura faina si 40 ml apa. Se lasa sa creasca la cald cca. 15 minute. Intr-un castron se amesteca faina cu sarea, se adauga drojdia, se amesteca, apoi treptat se adauga 5 linguri ...
 Cozonac impletit cu mac Cozonac impletit cu mac
Drodia se dizolva in putin lapte caldut si se lasa sa se umfle vreo 10 minute.Din toate ingredientele se framanta apoi un aluat. Framantati cu mana cam 30 minute daca nu aveti masina de paine. Se acopera apoi aluatul cu o folie sau un prosop si se ...
 Tort aperitiv Tort aperitiv
Faina cernuta se amesteca cu drojdia uscata, apoi se adauga uleiul, zaharul, sarea si apa calduta. Se framanta bine, pana cand aluatul nu se mai lipeste de castron. Se lasa la dospit cca o ora, apoi se pune intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie ...
 Queijadas de Sintra cu cocos (traditional portughez) Queijadas de Sintra cu cocos (traditional portughez)
1)Pt. aluat:Amestecã apa, untul, fãina si sarea.Frãmântã bine.Lasã sã odihneascã 10 min.Intre timp, unge formele cu unt.2)Pt. cremã:Fierbe laptele.Separat amestecã cocosul, zahãrul si ouãle.Amestecã bine cu telul, apoi toarnã incet ...
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) cu unt
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z