SiteDeBucate » Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) cu nuca

Somloy galuska
Galbesnusurile se bat cu zahar, se adauga faina si spuma tare de albus, apoi compozitia se imaprte in 2, intr-una se adauga 30 gr cacao, iar in cealalta, vanilia. Se intind pe 2 tavi tapetate si se coc. ...
 Sarailie Sarailie
Bati ouale si le amesteci cu cana de iaurt, uleiul si faina. Framanti un aluat elastic, potrivit de tare care sa nu se lipeasca de mana, pe care iI lasi acoperit. Lasi aluatul sa se odihneasca circa 20 de minute. Amesteci faina ramasa cu amidonul ...
 Placinta de dovleac cu nuca Placinta de dovleac cu nuca
Eu incep reteta cu pregatirea umpluturii: curat dovleacul, il dau prin razatoarea mare, il pun la calit cu zahar, scortisoara, zahar vanilat , coaja de lamaie si untul pana cand scade. Las umplutura sa se raceasca si adaug nuca maruntita. Pregatesc ...
 Placinta cu  varza Placinta cu varza
Se face un aluat din faina, drojdie(muiata cu putin zahar), sare si apa calduta, aluatul sa nu fie prea moale.Se intinde untura moale pe tejghea si deasupra se pune aluatul, care se impatureste si se framinta cu dosul palmei, pina incorporeaza toata ...
 Fursecuri de casa Fursecuri de casa
Se framanta un aluat din toate ingredientele enumerate si se da la rece pentru o jumatate de ora. Se intinde o foaie de 5-6mm. si se decupeaza forme diferite in functie de ce aveti la dispozitie- (inimioare, flori, ratuste, iepurasi etc.) Tava de ...
 Cozonaci deliciosi Cozonaci deliciosi
Toate ingredientele le-am pregatit de cu seara si le-am adus in bucatarie sa fie la aceiasi temperatura. A doua zi dimineata, am inceput cu faina: am cernut-o de doua ori, apoi am facut putin loc in mijloc si am pus drojdia la dospit in putin lapte ...
 Pasca cu branza dulce si stafide Pasca cu branza dulce si stafide
Din ingredientele pentru aluatul de mai sus se prepara un aluat ca la cozonac care se lasa apoi la crescut.Aluatul se imparte astfel:odata in doua jumatati si o jumatate in trei bucati.Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de marimea formei ...
 Covrigei de casa Covrigei de casa
Se face aluat fara sa se lase la dospit si se taie cu forma de covrigei, iar pe deaspura se dau cu ou si chimen si se pun la cuptor.Pofta buna ! ...
 Turte (ca la mama acasa) Turte (ca la mama acasa)
Se pune faina intr-un lighenus, deasupra drojdia, sarea, zaharul si se adauga apa putin calduta peste ele. Se ia la framantat pana dispar toate cocoloasele. La sfarsit se strange coca cu putin ulei. Lasati sa creasca bine cam 40 min. Faceti turtite ...
 saratele fragede saratele fragede
*Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul.Faina se amesteca bine cu untura si margarina,pina se obtine un aluat sfarimicios.Se adauga galbenusurile frecate cu sare,drojdia inmuiata in lapte,smintina si se framinta un aluat care se intinde pe ...
 Cozonac Rosenkranz Cozonac Rosenkranz
Caramelizam cele 10-12 linguri de zahar si tapetam fundul si marginile unei cratite.Amestecam faina cu ouale si aromele, peste care turnam laptele caldut amestecat cu drojdia si zaharul. Framantam cca. 15 min (eu am pus la masina de paine la ...
 Cozonac Cozonac
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si putin zahar, si se pune faina , cu mana , ca la un aluat de clatite si se pune la crescut. Separi ouale. Galbenusurile se freaca cu sarea. Jumatate din albusuri, deci 4, se bat bine cu zahar, iar cealalta ...
 Mucenici (sfintisori) moldovenesti Mucenici (sfintisori) moldovenesti
Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia frecata cu putin zahar si se lasa la crescut pina isi dubleaza volumul,Intr-un castronas se amesteca galbenusurile, zaharul, aromele, laptele, untul topit ...
 mucenici moldovenesti mucenici moldovenesti
La masina de paine, puneti ingredientele in cuva, in urmatoarea ordine: lapte, apa, unt (pe care il topim in prealabil in cuptorul cu microunde), oul, zaharul tos, pliculetul de drojdie uscata, faina si sare, la programul de framantat si dospit.Daca ...
 Cozonac Cozonac
Pentru inceput trebuie sa stiti ca toate ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei. Pregatite cu o seara inainte.Incalzim cuptorul la 190°C.Se cerne faina intr-un vas, punem sarea, facem intr-o margine a vasului plamada. Din drojdie si 1 ...
 baigli cu nuca baigli cu nuca
Prepararea aluatului :La faina adaugam 1 praf de copt,400 gr untura , cele 3 oua, 20 gr drojdie,200 gr zahar, 500 ml smantana si coaja rasa de la o lamaie.Se framanta bine pana se omogenizeaza si obtinem un aluat. Acest aluat se imparte in 4 bucati ...
 Prajitura Prajitura
Se separa ouale, mai intai se bat albusurile spuma dupa care se adauga zaharul si se mai bat pana se topesc cristalele de zahar, se pun galbenusurile, faina, uleiul, sarea, praful de copt si se amesteca toate cu mixerul.sau cu teul, pana devine ...
 Cornulete sarate Cornulete sarate
Se face o maia din drojdie,putin lapte,un pic de faina si zahar si se lasa sa creasca Se adauga restul ingredientelor,se framinta bine si se imparte in 8 bile care se lasa sa mai creasca Din fiecare bila se face foaie care se taie in triunghiuri,se ...
 baclava baclava
Preparare: Foile se impart in 3 parti egale. Nucile macinate se amesteca cu scortisoara si se impart in 2 parti egale. Se incalzeste margarina la foc pana se topeste . Se unge o tava cu ulei , se aseaza o foaie in tava , se unge cu margarina topita ...
 Mucenici muntenesti Mucenici muntenesti
Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framinta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucatele din aluat si se formeaza suluri ceva mai subtiri decit macaroanele. Din aceste suluri se modeleaza covrigei sau opturi, cit mai mici, ...
1
Filtreaza retetele
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) cu nuca
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z