Gogosi cu iaurt
Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul,apoi se adauga iaurtul si se amesteca bine cu telul.Apoi se adauga un praf de sare, bicarbonatul,coaja de lamaie ,esenta de vanilie si faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat cam ca o crema mai groasa.Intr-un ...
Sarailie
Bati ouale si le amesteci cu cana de iaurt, uleiul si faina. Framanti un aluat elastic, potrivit de tare care sa nu se lipeasca de mana, pe care iI lasi acoperit. Lasi aluatul sa se odihneasca circa 20 de minute. Amesteci faina ramasa cu amidonul ...
Pasca cu ciocolata
Se separa cele 8 oua. Albusurile se bat bine cu un praf de sare, adaugandu-se treptat si zaharul; se mixeaza pana e gata bezeaua. Se adauga pe rand galbenusurile, mixand dupa fiecare, pentru incorporare. Se adauga si finetti, si esenta de vanilie, la ...
COZONAC USOR DE FACUT
Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele cald cu crema obtinuta. Se pune restul ingredientelor. Se framanta bine si se lasa la dospit.Obs.:Drojdia se freaca de la inceput cu putin zahar, ...
COZONACI
In primul rand, se da drumul la cuptor si toate ingredientele se acomodeaza la temperatura bucatariei, cateva ore.Drojdia se inmoaie cu putin lapte caldut (ATENTIE: nu fierbinte!) si 1 lingurita zahar (care ajuta drojdia sa creasca).Separat se ...
baclava
Preparare: Foile se impart in 3 parti egale. Nucile macinate se amesteca cu scortisoara si se impart in 2 parti egale. Se incalzeste margarina la foc pana se topeste . Se unge o tava cu ulei , se aseaza o foaie in tava , se unge cu margarina topita ...
1