SiteDeBucate » Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

 Pateuri cu branza (aluat facut in casa) Pateuri cu branza (aluat facut in casa)
Faina o amestecam cu sarea, otetul si apa. Framantam pana cand avem un aluat bine legat (nu trebuie sa fie tare). Intindem aluatul cu facaletul si intindem deasupra 1/3 din margarina. Impaturim aluatul de la stanga la dreapta si il batem cu facaletul ...
 Placinta cu cirese Placinta cu cirese
Ciresele, fara samburi, se pun cateva minute la scurs, apoi se amesteca cu amidonul, zaharul si esenta de migdale. Se lasa cateva minute ca sa se patrunda. Se pregateste aluatul, se aseaza fructele (fara zeama) si se impatureste dupa preferinte. ...
 Pasca cu ciocolata Pasca cu ciocolata
Se separa cele 8 oua. Albusurile se bat bine cu un praf de sare, adaugandu-se treptat si zaharul; se mixeaza pana e gata bezeaua. Se adauga pe rand galbenusurile, mixand dupa fiecare, pentru incorporare. Se adauga si finetti, si esenta de vanilie, la ...
 BLAT PENTRU TORT BLAT PENTRU TORT
Se bat albusurile spuma cu zaharul pana devine ca o frisca. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei,se adauga praful de copt,razatura de lamaie si faina.Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor incins cca 30 ...
 Paine gargarita Paine gargarita
Pentru framantare la masina de paine se pun ingredientele in urmatoarea ordine: intai cele lichide(lapte, ulei, oua), apoi zahar, sare, faina si drojdia deasupra. Pentru framantare manuala se procedeaza astfel: se dizolva drojdia in putin lapte cald. ...
 Mini tarte cu crema de urda si scortisoara Mini tarte cu crema de urda si scortisoara
1)Se lasã aluatul la decongelat.Se intinde, se decupeazã rondele de mãrimea formelor...am folosit forme de metal, pe care le-am uns cu unt si fãinã, si forme de aluminiu pe care nu le-am uns :)2)Pt. cremã:Piseazã urda cu ajutorul unei ...
 Focaccia cu rozmarin Focaccia cu rozmarin
Daca aveti timp si rabdare e bine sa faceti maiaua pt ca focaccia iese mult mai buna si folositi si mai putina drojdie.Drojdia dizolvata cu zaharul in 150 ml de apa se incorporeaza cu faina atat cat sa devina un aluat moale si lasati sa creasca.Dupa ...
 Clatite cu  urda si marar Clatite cu urda si marar
Din oua, lapte, bere, sare, ulei si faina se face un aluat consistent ca smintina si se lasa la odihna 1/2 ora .Se coc clatitele in tigaia speciala .Urda, maruntita bine, se amesteca cu sarea si mararul taiat marunt si cu aceasta se vor umple ...
 Paine semi Paine semi
Painea am facut-o la masina de paine si am pus ingredientele in urmatoarea ordine:- apa- sarea- laptele praf- uleiul- faina- drojdia- zaharulAm programat masina pe programul de paine frantuzeasca FRENCH si...am asteptat sa miroase a paine copata, in ...
 Saleuri cu chimen Saleuri cu chimen
Aluatul se desface pe masa de lucru, se taie cu rozeta la dimensiunile dorite (vezi poza), se bate un ou si se unge cu pensula pe toata suprafata aluatului portionat, apoi se presara un ptaf de sare si samanta de chimen. Este cea mai usoara reteta de ...
 torta pasqualina torta pasqualina
spanacul se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa clocotita si sarata timp de 10-15 minute.se lasa bine la scurs si se toaca marunt.ceapa se taie,se caleste in ulei,se adauga spanacul tocat si se mai lasa 10 minute pe foc,adaugand la ...
 Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde
PreparareSe amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta bine.Se intinde o foaie de aluat de 1cm si se taie pogacelele.Se aseaza in tava si se mai lasa cca 15 minute pentru a creste ...
 Placinta cu branza Placinta cu branza
Branza se amesteca cu ouale, grisul, coaja de lamaie si zaharul se amesteca bine si se intinde intre foi. Se baga la cuptor 30 de min. ...
 Paine de casa impletita Paine de casa impletita
Dizolvam drijdia in putina apa calda indulcita cu un varf de lingurita de zahar,adaugam doua linguri de faina si formam maiaua, apoi framantam un aluat din toata faina, maia, sare si apa calduta. Lasam aluatul sa creasca o jumatate de ora si il ...
 Placinte cu gem de visine Placinte cu gem de visine
Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga faina si drojdia si se framanta cam 20’, dupa care se lasa coca la dospit aprox. 30’.Din coca dospita rupem bucatele (cat o mingiuta) si cu ...
 Chifle cu susan Chifle cu susan
1.Amesteca 100 ml apa calduta cu drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de apa calduta.Framata bine, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul ...
 Placinta fara zahar Placinta fara zahar
Merele se trec prin razatoare cu tot cu coaja, se calesc, se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit.Se amesteca ingredientele enumerate pentru aluat.Faina se pune la final si se amesteca pana cand aluatul obtinut nu se mai prinde de mana. Se ...
 Paine alba  de casa(hala) Paine alba de casa(hala)
Din drojdie cu 1/4 pahar de apa si 2linguri de zahar se face o maia si se lasa 5 minute sa creasca.Intr-un castron adinc sau la robot de bucatarie se pune faina ,restul de zahar sarea ouale si galbenusele si se amesteca impreuna dupa care se adauga ...
 Paine rapida Paine rapida
Preparare:Se amesteca intr-un vas: branza, zaharul, uleiul, sarea si oul. Cel mai bine cu o lingura de lemn sau cu telul. Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt. Faina se incorporeaza treptat in amestecul de branza. Se amesteca la ...
 Tarta cu fructe de padure Tarta cu fructe de padure
Blatul;Se amesteca toate ingredientele pana optinem un aluat ce se poate lucra cu el.Intindem o foaie la dimensiunea formei pe care o avem incercand sa acoperim intregal si marginile,se da la cuptor 15-20min la 180grade(depinde de cuptorul ...
1-1011-14
Filtreaza retetele
Ingredient:
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) - Pagina 5
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z