SiteDeBucate » Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

 Toast (paine) Toast (paine)
Se amesteca drojdia cu 2 lingurite de zahar(din cele 6),cca 100 g faina(din cantitatea de 1 kg)si cca 200 ml apa calduta(din cantitatea amintita la ingrediente);aceasta e maiaua.Maiaua se pune intr-un loc caldut,acoperita;se lasacca 15 minute;in ...
 Ravioli  cu umplutura de  peste Ravioli cu umplutura de peste
Pregatim pasta,amestecam toate ingredientele si framantam totul pana la incorporarea ingredientelor,cam 10-15 minute;Lasam pasta la 'odihnit'si pregatim umplutura;Pestele il fierbem sau il coacem in vaporiera,la fel procedam si cu crevetii;Cartoful ...
 Tarta cu doua umpluturi Tarta cu doua umpluturi
Se zdrobeste cubul de drojdie si se amesteca cu 1/2 lingurita zahar, 1 lingura faina si 40 ml apa. Se lasa sa creasca la cald cca. 15 minute. Intr-un castron se amesteca faina cu sarea, se adauga drojdia, se amesteca, apoi treptat se adauga 5 linguri ...
 Pizza  a la Camelia(de 2 feluri) Pizza a la Camelia(de 2 feluri)
Se face un aluat din ingredientele amintite;se lasa la dospit cca 1 ora.Se face pizza asa:se socoteste cam 600-700 g de aluat dospit(nu faina),pt o tava cu diametrul de cca 38-40 cm.O tava se unge cu unt.Se intinde,uniform,aluatul;se preseaza cu ...
 Placinta taranesca cu branza de oaie Placinta taranesca cu branza de oaie
(Aceasta este reteta traditionala dupa care imi facea bunica mea placinta- le spuneam "placinte crete", deoarece bunica le facea foarte, foarte subtiri si ieseau dantelate pe margini!)Se face o maia din drojdie, zahar, lapte cald si faina. Se lasa la ...
 Chifle impletite a la Elisa Chifle impletite a la Elisa
Se introduc ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata si se planifica masina la programul de framantat si dospit.Cand este gata programul, scoatem aluatul pe o suprafata facuta cu faina. Impartim coca in 6 parti egale apoi modelam aluatul ...
 Cozonac impletit cu mac Cozonac impletit cu mac
Drodia se dizolva in putin lapte caldut si se lasa sa se umfle vreo 10 minute.Din toate ingredientele se framanta apoi un aluat. Framantati cu mana cam 30 minute daca nu aveti masina de paine. Se acopera apoi aluatul cu o folie sau un prosop si se ...
 Tort aperitiv Tort aperitiv
Faina cernuta se amesteca cu drojdia uscata, apoi se adauga uleiul, zaharul, sarea si apa calduta. Se framanta bine, pana cand aluatul nu se mai lipeste de castron. Se lasa la dospit cca o ora, apoi se pune intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie ...
 Paine surpriza Paine surpriza
Faina se amesteca cu drojdia, apoi se pun zaharul, sarea , uleiul si 500 ml apa calduta. Aluatul se framanta bine, pana cand nu se mai lipeste de castron si se lasa la dospit pana cand se umfla. Se imparte in doua parti, care se intind si pe care se ...
 Saratele cu branza Saratele cu branza
Cu cat branza este mai sarata cu ata ies mai bune saratelele, dar sa nu fie nici prea exagerat de sarata caci nu stiu cat de bune or mai fi,Drojdia se dizolva in apa cadluta, Drojdia si restul ingrendientelor se pun la gramada intr-un castron peste ...
 Prajitura cu mere Prajitura cu mere
Se face un aluat din ingredientele de mai sus, cand e gata se intinde in tava unsa in prealabil cu ulei,cand ie intins aluatul se ridica marginile aluatului in sus un pic dupa care se incepe asezarea merelor care inainte s-au curatat de coaja si s-au ...
 Buctale Omama Buctale Omama
Se face un aluat ca acela de cozonac(vezi reţeta mea de cozonac uşor de făcut).Se întinde aluatul subţire, se taie fâşii, apoi pătrăţele. Se pune umplutura în mijloc, se acopera cu aluatul si se pun una lângă alta în tava unsă cu ...
 Pasteis de urda (traditional portughez) Pasteis de urda (traditional portughez)
1)Se intind foile.Cu ajutorul unui pahar sau formã, se decupeazã cerculete.2)Creme de Pateleiro:Se fierbe 250 ml. de lapte.Separat, amestecã 50 gr. de zahãr cu 35 gr. de fãinã,1 ou intreg, 2 gãlbenuse, 1 vârf cutit de vanilie pudrã si altul ...
 Queijadas de Sintra cu cocos (traditional portughez) Queijadas de Sintra cu cocos (traditional portughez)
1)Pt. aluat:Amestecã apa, untul, fãina si sarea.Frãmântã bine.Lasã sã odihneascã 10 min.Intre timp, unge formele cu unt.2)Pt. cremã:Fierbe laptele.Separat amestecã cocosul, zahãrul si ouãle.Amestecã bine cu telul, apoi toarnã incet ...
 Placinta cu cartofi sau branza ,de la mama Placinta cu cartofi sau branza ,de la mama
Se amesteca faina impreuna cu sarea si cu apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale . Se framinta foarte bine si in timp ce framinti , adaugi uleiul putin cate putin.Se fierb cartofii si se rade branza care poate fi amestecata cu marar si ceapa ...
 Pasca sarata Pasca sarata
Se face aluatul din toate ingredientele pentru blat , se framanta bine si se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul.Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura.Dupa ce aluatul a dospit,se rupe din el o bucata si se lasa deoparte.O tava de ...
 Placinta cu varza acra Placinta cu varza acra
Framantam un aluat din ingredientele de mai sus, si-l lasam la dospit pana i se dubleaza volumul. Aluatul il impartim in gramajoare pe care le umplem cu cate una lingura varza calita. Cu ajutorul sucitorului, le intindem si le dam forma de placinta. ...
 Taitei Taitei
Intr-un castron,ouale se bat(electric sau manual),pina cind fac spuma;daca se bat manual,e bine sa se foloseasca furculita.Pe urma e pune faina si dupa ce se mesteca bine(cu furculita),se pune pe suprafata de lucru si se framinta cu mina.Se ...
 Piine cu masline Piine cu masline
In oala mixeruluise pune faina cu drojdia si praful de copt si se adauga treptat apa se framinta pina devine aluat si se lasa deoparte acoperit cu un prosop 20 de minute sa creasca.In alt bol se amesteca maslinele cu oregano si ulei si paharul de ...
 Croissant cu prosciutto si wurstel Croissant cu prosciutto si wurstel
Foile rotunde le-am impartit in 4 cu o rotita zimtata,dupa care fiecare sfert de pasta am impartit-o in 2-3 depinde de masura;Am uns foaia cu galbenus de ou batut cu sare dupa care am asezat deasupra bucati de crenvusti,si alaturi felii de prosciutto ...
1-1011-14
Filtreaza retetele
Ingredient:
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) - Pagina 4
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z