SiteDeBucate » Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

 Painici cu cascaval Painici cu cascaval
Se incalzeste cuptorul la 190 de grade si se ung formele (eu le-am facut in formele de briose)Se amesteca faina, praful de copt, sarea si cascavalul.Ouale se bat, apoi se amesteca cu iaurtul, uleiul de masline, mustarul. Dupa ce se omogenizeaza, se ...
 coronita umpluta cu branza coronita umpluta cu branza
Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita de zahar,un pic de lapte cald si faina, am facut maiaua am lasat-o la crescut la loc caldut.Am pus laptele la incalzit cu zaharul pana s-a topit am dat ...
 Paine usor de facut Paine usor de facut
˛Se cerne făina.Se dizolvadrojdia cu zahăr si lapte. se amestecă si niste faină în drojdie.Sarea se dizolvă în apa caldă si se amestecă in făină. se pune uleiul si laptele rămas. Când drojdia începe să se umfle,se amestecă şi ea în ...
 Painici aducatoare de noroc. Painici aducatoare de noroc.
In primul rand trebuie sa-i multumesc pentru reteta lui Pocahontas.Se pune faina intru-n castron si se face o gaura la mijloc.Drojdia,laptele caldut si zaharul se pun in mijloc si se amesteca putin.Se lasa apoi la dospit.Cand drojdia s-a dospit se ...
 Paine casa Paine casa
Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea.In mijlocul castronului se face o adancitura in care se pune drojdia (care s-a frecat intr-o ceasca impreuna cu zaharul) si uleiul.Se pune apa treptat si se amesteca. Se framanta cam 10 minute si ...
 painisoare (chifle) painisoare (chifle)
Se cerne faina si sarea intr-un vas mare, apoi se adauga drojdia si zaharul. De regula, nu este bine ca drojdia sa intre in contact cu sarea, deoarece aceasta opreste cresterea. Drojdia este bine sa fie amestecata cu zaharul care mareste puterea de ...
 Taietei de casa Taietei de casa
Se bate oul cu un praf de sare si apoi se adauga usor faina. Se framanta bine aluatul , se intinde o foaie foarte subtire , se ruleaza si se taie fasii subtiri , cu un cutit bine ascutit , in functie de cat de lati vrem sa fie taieteii. Trebuie de ...
 Mini placinte cu varza murata Mini placinte cu varza murata
AluatulSe pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.Aluatul obtinut se tine cel putin 40 ...
 Paine (la masina de facut paine) Paine (la masina de facut paine)
Se introduc in masina de facut paine in ordinea de mai sus, se inchide capacul masinii se programeaza masina la programul BASIC si se asteapta. Se foloseste masura din dotare a masinii ( lingurita si lingura). ...
 Gogosele umplute Gogosele umplute
Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se cu telul bine, bine pana se duc toate cocoloasele. Se lasa la racit si se incorporeaza pe rand cele 4 oua. Se pune compozitia intr-un cornet ...
 Panini integrale Panini integrale
Se amesteca cele 2 tipuri de faina;se dizolva drojdia in putina apa calda cu lingurita de zahar;se amesteca cu faina si untul apoi se adauga restul de apa calduta,pana rezulta un aluat cu consistenta molcuta;se bate de cca 50 de ori de masa,apoi se ...
 strudel cu mere strudel cu mere
Curatam merele si le dam pe razatoare.Le amestecam cu zahar si arome si le calim in unt.Intindem pasta sfolia,taiem marginile astfel incat sa realizam mici fasii,presaram putin gris,punem in mijloc compozitia de mar(fara zeama) si impletim dupa ...
 Paine impletita Paine impletita
Incalzim putin laptele cu apa,punem untul topit,zaharul si drojdia.Lasam 15 minute si turnam peste faina amestecata cu ou si sare.Lasam o ora la crescut,impartim aluatul in 2 si fiecare bucata in 3 fasii pe care le impletim(eu am facut una impletita ...
 placinta cu branza si ciuperci placinta cu branza si ciuperci
se face o coca pt placinta din faina,drojdie,sare,ulei, se lasa la dospit cam 1 ora,si se ia si se intinde, se pune intr-o tava unsa cu ulei,se pune compozitiea din: branza amestecata cu ciuperci si ou si marar si sare,se pune in tava unde aluatul e ...
 Cozonac Cozonac
Intr-un bol mai mare se pun 100 g faina si se oparesc cu 50ml lapte clocotit.Se amesteca cu lingura pana se raceste , iar cand compozitia este putin calduta se adauga drojdia ,ce a fost frecata inainte cu o lingura de zahar.Se lasa , maiaua, la ...
 Clatite din cartofi Clatite din cartofi
Se curata cartofii de coaja, se spala si se rad prin razatoarea mica.Ouale se bat cu putina faina si se adauga la cartofi.Compozitia trebuie sa fie groasa, deaceea se adauga faina cit e nevoie. Se adauga marar tocat marunt, sare, piper si se amesteca ...
 Prajitura Prajitura
Se separa ouale, mai intai se bat albusurile spuma dupa care se adauga zaharul si se mai bat pana se topesc cristalele de zahar, se pun galbenusurile, faina, uleiul, sarea, praful de copt si se amesteca toate cu mixerul.sau cu teul, pana devine ...
 Turte Turte
Amestecam faina cu drojdia,sarea si uleiul daugand din cand in cand cate putina apa calduta. Framantam bine aluatul rezultat dupa care il lasam sa dospeasca intr-un loc calduros cca o ora. Cand aluatul este crescut impartim coca in mai multe bile pe ...
 Aluat de tarta Aluat de tarta
Intr-un bol amestecam faina cu untul ca faramituri se adauga oul ,zaharul si la urma apa ca aluatul sa se impreuneze.Se pune la frigider ptr 2ore dupa care se poate folosi.Este bun ptr diferite tarte cu fructe.(se poate pregati si la robotul de ...
 ALUAT PTR PIZZA ALUAT PTR PIZZA
Intr-un bol se pune drojdia faramitata si zaharul si se adauga 1/2 pahar de apa si lasa sa creasca 10 minute.In alt bol se cerne faina se adauga sarea si se amesteca putin ca sarea sanu vina in contact direct cu drojdia din maia.Se adauga maiaua si ...
1-1011-14
Filtreaza retetele
Ingredient:
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) - Pagina 11
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z