Taitei de casa ca la bunica
Stiu ca traim in secolul vitezei si suntem mereu in criza de timp. Stiu ca exista tot felul de paste fainoase subtiri, late, groase, colorate, rasucite, instant … Dar mai stiu ca taiteii facuti in casa si taiati manual au farmecul si gustul lor. ...
Taitei de casa cu masina de taitei
Puneti intr-un castron 400 g de faina alba, faceti la mijloc o adancitura in care puneti ouale, uleiul si sarea. Uleiul se adauga pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de masina de taitei.Se lasa cateva minute pentru ca galbenusurile sa-si intensifice ...
Paine in tigaie
1.Faci o maia din zahar,sare,drojdie,200ml apa calduta si cateva linguri de faina si o lasi sa creasca cca.5 min.2.Restul de faina il pui intr`un vas mare si faci o adancitura in mijloc,unde pui maiaua dupa ce`a crescut.Torni si restul de apa calduta ...
Placinta de dovleac cu nuca
Eu incep reteta cu pregatirea umpluturii: curat dovleacul, il dau prin razatoarea mare, il pun la calit cu zahar, scortisoara, zahar vanilat , coaja de lamaie si untul pana cand scade. Las umplutura sa se raceasca si adaug nuca maruntita. Pregatesc ...
Paine Indiana Poori
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul si margarina; se adauga treptat apa si se framanta bine.Se acopera aluatul cu un servet de bucatarie umed si se lasa sa stea 15 minute.Se imparte aluatul in 10 parti egale si se fac mici sfere de aluat ...
Clatite cu cas si cascaval
Cernem faina intrun vas, facem o adancitura in mijlocul fainei, unde adaugam ouale amestecate cu iaurtul. Omogenizam bine, subtiem aluatul cu apa minerala, adaugam 1 lingura de ulei, un praf de sare, oamogenizam din nou pana obtinem un aluat fin de ...
Chec delicios glazurat
Spumati margarina cu zaharul, adaugati ouale pe rand, amastecati praful de copt cu faina si o adaugati cernuta, puneti aromele. Ungeti vasul in care doriti sa faceti checul cu unt sau margarina si puneti aluatul. Il dati la cuptor pentru 40 min. la ...
Mere in halat
Separati ouale, bateti albusul spuma cu un praf de sare. Mixati galbenusurile, zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si adaugati in continuare apa si uleiul. Faina o adaugati la sfarsit cu lingura, alternand cu albusul spuma. Inlaturati cotorul si ...
Paine neagra cu masline
Intr-un vas se pune jumatate din faina se lasa loc in mijloc pentru a se pune drojdia amestecata cu zaharul, apoi se pune sarea si uleiul peste si se amesteca pana incepe sa se intareasca. Se adauga maslinele si se adauga in continuare restul de ...
Gomboti cu prune
Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii, pregatiti prunele. Se spala si se scot samburii din prune, insa aveti grija sa nu desfaceti prunele de tot. Umpleti fiecare pruna cu cate o ...
Placintele pe lespede ale Menucai
Am dizolvat drojdia cu zahar si am framintat un aluat putin mai moale, am lasat sa creasca la caldura, l-am impartit in 17 mingiute de 100 g, l-am lasat iar sa creasca la cald, pe masa de lucru si apoi am lucrat fiecare mingiuta de aluat in parte : ...
Crescente cu sunca
Se dizolva drojdia in apa calda.Se taie sunca si ardeiul in cubulete. Se cerne faina intr-un castron, iar in mijloc se face o adancitura in care se pune laptele caldut, drojdia, mierea, sarea, uleiul, oregano, sunca si areiul.Se amesteca ...
Placinta cu varza
Se face un aluat din faina, drojdie(muiata cu putin zahar), sare si apa calduta, aluatul sa nu fie prea moale.Se intinde untura moale pe tejghea si deasupra se pune aluatul, care se impatureste si se framinta cu dosul palmei, pina incorporeaza toata ...
Saratele
Se ia aluatul de la frigider, se intinde din el o foaie dreptunghiulara pe masa presarata cu faina si se decupeaza cu diferite forme sau se taie cu ruleta de aluat fasii care se aseaza in tava cu hartie de copt. Se dau la cuptor la foc iute pana se ...
Tarta cu sunca
Aluatul:Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat clasic. Se framanta aluatul bine si se da putin la rece. Apoi se imparte aluatul in 2 parti, cu una se imbraca o forma tapetata cu hartie de copt si se inteapa cu o furculita in cateva ...
Foccacia cu rosii uscate
Intr-un castron se cerne faina, iar in mijloc se face o adancitura in care se pune laptele batut si bicarbonatul de sodiu. Se lasa 10 minute sa se stinga bicarbonatul. Se pune apoi sarea, rosiile uscate scurse de ulei si taiate cubulete, frunzele de ...
Vafele -Waffles
Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt.Se adauga sarea, zaharul,untul moale si ouale.Se adauga treptat laptele pana se obtine un aluat subtire , ca pentru clatite.Se lasa 1 ora la temperatura camerei.Se incalzeste gratarul electric pentru ...
Clatite cu gem si sos de ciocolata
Faina cernuta se amesteca cu apa, zaharul vanilat, coaja de lamaie, putina sare, avem grija sa nu se faca cocoloase. Adaugam ouale batute si omogenizam totul bine cu mixerul. Daca vi se pare aluatul prea gros puteti subtia cu putina apa, dupa care se ...
Langosi cu smantana, usturoi si branza
Se framanta din toate ingredientele un aluat care se pune intr-o punga unsa cu ulei si se lasa la dospit in frigider (se poate tine si o saptamana). Cand a crescut se rupe cate o bucata din el si se intinde pe o planseta unsa cu ulei (eu am facut ...
1-1011-14