SiteDeBucate » Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) cu sare

 Taitei de casa ca la Radauti Taitei de casa ca la Radauti
Frecati intr-un vas oul cu faina, laptele si sarea. Faceti un aluat potrivit de tare si cu sucitorul intindeti o foaie subtire. Lasati-o sa se zvinte, sa se usuce. Apoi rulatio, ca pe o clatita, si taiati-o cu un cutit cu lama foarte ascutita. Daca ...
 Aluat pentru taitei de casa Aluat pentru taitei de casa
Am sa va dau reteta de aluat pe care o prepar eu. Din acest aluat fac fideaua foarte fina pentru supele de gaina sau de vacuta, dar si taitei mai lati pentru pastele de casa cu branza, cu carne sau cu nuci. Regula principala este ca nu se foloseste ...
 Gogosi cu iaurt Gogosi cu iaurt
Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul,apoi se adauga iaurtul si se amesteca bine cu telul.Apoi se adauga un praf de sare, bicarbonatul,coaja de lamaie ,esenta de vanilie si faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat cam ca o crema mai groasa.Intr-un ...
 Cornulete sarate Cornulete sarate
Amesteci laptele caldut cu drojdia, uleiul, putina sare si faina, iar aluatul obtinut il lasi  intr-un loc caldut, pana dospeste.Intinzi aluatul si il tai in triunghiuri.Pui cate o bucatica de sunca in capatul triunghiului si rulezi.Asezi ...
 Cornulete dospite Cornulete dospite
Freci osanza cu o lingura curata de lemn pana ce devine o spuma alba. Pregatesti o maia subtire , din drojdie frecata cu zahar, lapte si putina faina. Lasi maiaua sa creasca atat cat sa-si dubleze volumul si apoi o amesteci cu osanza frecata pe care ...
 Covrigei polonezi Covrigei polonezi
Cerni faina impreuna cu praful de copt si cu un praf de sare. Adaugi, treptat oul si galbenusul, frecate cu zaharul, coaja de lamaie, apoi laptele si faina cernuta cu praful de copt. Amesteci bine si din aluatul obtinut faci covrigei mici, cu ...
 Cornulete cu marmelada Cornulete cu marmelada
Zaharul se dizolva in apa minerala, impreuna cu praful de sare si diversele esente. Ulterior se incorporeaza in compozitie faina si, progresiv, margarina. Se framanta bine, apoi se lasa 20 de minute la dospit.Din aluat se intinde o foaie subtire, ...
 Gogosi cu branza Gogosi cu branza
Se lasa putina faina deoparte, restul punandu-se intr-un vas. Zaharul se dizolva in laptele caldut, iar drojdia in putina apa rece. Ambele lichide se toarna peste faina din vas, dupa care se adauga ouale, margarina, coaja de lamaie si un praf de ...
 a Sfihaa sau a Lahm bia ajina -Placinte cu carne "specific tarilor arabe a Sfihaa sau a Lahm bia ajina -Placinte cu carne "specific tarilor arabe
Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta 20 de minute.Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasasa se dospeasca la cald cca 1 ora.In acest timp se pregateste carnea.Ceapa se taie ...
 Pateuri cu telemea de oaie si zaa atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe Pateuri cu telemea de oaie si zaa atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe
Se scoate aluatul pentru pateuri din congelator si se lasa cateva minute sa se dezghete.Umplutura de branzaTelemeaua de oaie se rade pe razatoarea mare , se adauga za’atarul si se amesteca bine.Umplutura de carneSe calesc in ulei intai semintele de ...
 Taitei de casa ca la bunica Taitei de casa ca la bunica
Stiu ca traim in secolul vitezei si suntem mereu in criza de timp. Stiu ca exista tot felul de paste fainoase subtiri, late, groase, colorate, rasucite, instant … Dar mai stiu ca taiteii facuti in casa si taiati manual au farmecul si gustul lor. ...
 Taitei de casa cu masina de taitei Taitei de casa cu masina de taitei
Puneti intr-un castron 400 g de faina alba, faceti la mijloc o adancitura in care puneti ouale, uleiul si sarea. Uleiul se adauga pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de masina de taitei.Se lasa cateva minute pentru ca galbenusurile sa-si intensifice ...
 Paine in tigaie Paine in tigaie
1.Faci o maia din zahar,sare,drojdie,200ml apa calduta si cateva linguri de faina si o lasi sa creasca cca.5 min.2.Restul de faina il pui intr`un vas mare si faci o adancitura in mijloc,unde pui maiaua dupa ce`a crescut.Torni si restul de apa calduta ...
 Placinta de dovleac cu nuca Placinta de dovleac cu nuca
Eu incep reteta cu pregatirea umpluturii: curat dovleacul, il dau prin razatoarea mare, il pun la calit cu zahar, scortisoara, zahar vanilat , coaja de lamaie si untul pana cand scade. Las umplutura sa se raceasca si adaug nuca maruntita. Pregatesc ...
 Paine Indiana  Poori Paine Indiana Poori
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul si margarina; se adauga treptat apa si se framanta bine.Se acopera aluatul cu un servet de bucatarie umed si se lasa sa stea 15 minute.Se imparte aluatul in 10 parti egale si se fac mici sfere de aluat ...
 Clatite cu cas si cascaval Clatite cu cas si cascaval
Cernem faina intrun vas, facem o adancitura in mijlocul fainei, unde adaugam ouale amestecate cu iaurtul. Omogenizam bine, subtiem aluatul cu apa minerala, adaugam 1 lingura de ulei, un praf de sare, oamogenizam din nou pana obtinem un aluat fin de ...
 Chec delicios glazurat Chec delicios glazurat
Spumati margarina cu zaharul, adaugati ouale pe rand, amastecati praful de copt cu faina si o adaugati cernuta, puneti aromele. Ungeti vasul in care doriti sa faceti checul cu unt sau margarina si puneti aluatul. Il dati la cuptor pentru 40 min. la ...
 Mere in halat Mere in halat
Separati ouale, bateti albusul spuma cu un praf de sare. Mixati galbenusurile, zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si adaugati in continuare apa si uleiul. Faina o adaugati la sfarsit cu lingura, alternand cu albusul spuma. Inlaturati cotorul si ...
 Paine neagra cu masline Paine neagra cu masline
Intr-un vas se pune jumatate din faina se lasa loc in mijloc pentru a se pune drojdia amestecata cu zaharul, apoi se pune sarea si uleiul peste si se amesteca pana incepe sa se intareasca. Se adauga maslinele si se adauga in continuare restul de ...
 Gomboti cu prune Gomboti cu prune
Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii, pregatiti prunele. Se spala si se scot samburii din prune, insa aveti grija sa nu desfaceti prunele de tot. Umpleti fiecare pruna cu cate o ...
1-1011-11
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) cu sare
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z