SiteDeBucate » Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

Somloy galuska
Galbesnusurile se bat cu zahar, se adauga faina si spuma tare de albus, apoi compozitia se imaprte in 2, intr-una se adauga 30 gr cacao, iar in cealalta, vanilia. Se intind pe 2 tavi tapetate si se coc. ...
 Taitei de casa ca la Radauti Taitei de casa ca la Radauti
Frecati intr-un vas oul cu faina, laptele si sarea. Faceti un aluat potrivit de tare si cu sucitorul intindeti o foaie subtire. Lasati-o sa se zvinte, sa se usuce. Apoi rulatio, ca pe o clatita, si taiati-o cu un cutit cu lama foarte ascutita. Daca ...
 Aluat pentru taitei de casa Aluat pentru taitei de casa
Am sa va dau reteta de aluat pe care o prepar eu. Din acest aluat fac fideaua foarte fina pentru supele de gaina sau de vacuta, dar si taitei mai lati pentru pastele de casa cu branza, cu carne sau cu nuci. Regula principala este ca nu se foloseste ...
 Cornulete cu rahat Cornulete cu rahat
Dizolva drojdia in lapte. Adauga zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce s-a topit, toarna treptat uleiul.Presara faina in ploaie si din toate aceste ingrediente framanta un aluat numai bun de intins. Imparte aluatul in doua parti egale. O parte mai ...
 Gogosi cu iaurt Gogosi cu iaurt
Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul,apoi se adauga iaurtul si se amesteca bine cu telul.Apoi se adauga un praf de sare, bicarbonatul,coaja de lamaie ,esenta de vanilie si faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat cam ca o crema mai groasa.Intr-un ...
 Turta dulce cu miere Turta dulce cu miere
Amesteci mierea calduta cu untul foarte moale. Adaugi bicarbonatul dizolvat intr-o lingura de apa calda, scortisoara, cuisoarele, ienibaharul, apoi faina. Framanti aluatul pana se dezlipeste de mana si iI lasi sa se odihneasca 15 min. Intinzi o foaie ...
 Sarailie Sarailie
Bati ouale si le amesteci cu cana de iaurt, uleiul si faina. Framanti un aluat elastic, potrivit de tare care sa nu se lipeasca de mana, pe care iI lasi acoperit. Lasi aluatul sa se odihneasca circa 20 de minute. Amesteci faina ramasa cu amidonul ...
 Cornulete sarate Cornulete sarate
Amesteci laptele caldut cu drojdia, uleiul, putina sare si faina, iar aluatul obtinut il lasi  intr-un loc caldut, pana dospeste.Intinzi aluatul si il tai in triunghiuri.Pui cate o bucatica de sunca in capatul triunghiului si rulezi.Asezi ...
 Cornulete dospite Cornulete dospite
Freci osanza cu o lingura curata de lemn pana ce devine o spuma alba. Pregatesti o maia subtire , din drojdie frecata cu zahar, lapte si putina faina. Lasi maiaua sa creasca atat cat sa-si dubleze volumul si apoi o amesteci cu osanza frecata pe care ...
 Covrigei de iarna Covrigei de iarna
Amesteci toate ingredientele pana obtii o coca potrivit de tare si o dai la rece pentru cateva ore. lei apoi cate putin din coca rece, modelezi betisoare lungi de 6-7 cm pe care le unesti si le dai forma de covrigei. Ii asezi in tava unsa foarte ...
 Covrigei polonezi Covrigei polonezi
Cerni faina impreuna cu praful de copt si cu un praf de sare. Adaugi, treptat oul si galbenusul, frecate cu zaharul, coaja de lamaie, apoi laptele si faina cernuta cu praful de copt. Amesteci bine si din aluatul obtinut faci covrigei mici, cu ...
 Turtite cu branza dulce Turtite cu branza dulce
Se prepara un aluat omogen, amestecand laptele, zaharul, faina, ouale si 5 g sare. Aluatul se prajeste in tigaie in forme mici adaugate cu lingura. Dupa prajire se scot pe hartie absorbanta.Se prepara amestecul de branza de vaci proaspata si ...
 Cornulete cu marmelada Cornulete cu marmelada
Zaharul se dizolva in apa minerala, impreuna cu praful de sare si diversele esente. Ulterior se incorporeaza in compozitie faina si, progresiv, margarina. Se framanta bine, apoi se lasa 20 de minute la dospit.Din aluat se intinde o foaie subtire, ...
 Litie Litie
Drojdia se dizolva in apa, apoi se adauga un praf de sare, coaja de fructe rasa si zaharul. Se incorporeaza apoi faina si se framanta un aluat, care se lasa deoparte circa 20 de minute. Coca se imparte in doua parti egale, care se modeleaza ca niste ...
 Gogosi din cartofi Gogosi din cartofi
Cartofii se fierb in coaja sau curatati (dupa preferinta), apoi se zdrobesc ca pentru piure. Se framanta bine, adaugandu-se aluatul dospit de paine.Din aceasta coca se intinde o foaie groasa de circa un deget, care se taie cu un pahar intors. ...
 Gogosi cu branza Gogosi cu branza
Se lasa putina faina deoparte, restul punandu-se intr-un vas. Zaharul se dizolva in laptele caldut, iar drojdia in putina apa rece. Ambele lichide se toarna peste faina din vas, dupa care se adauga ouale, margarina, coaja de lamaie si un praf de ...
 Cornulete cu sunca,branza si carnati Cornulete cu sunca,branza si carnati
1.Dupa ce aluatul s`a dezghetat complet,il intinzi un pic,apoi il tai fasii late de 2-3cm.Eu le`am impartit si cu o parte din ele am imbracat cate o bucatica de branza invelita`n sunca,iar cu restul bucatile de carnati.2.Ungi cornuletele cu ...
 a Sfihaa sau a Lahm bia ajina -Placinte cu carne "specific tarilor arabe a Sfihaa sau a Lahm bia ajina -Placinte cu carne "specific tarilor arabe
Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta 20 de minute.Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasasa se dospeasca la cald cca 1 ora.In acest timp se pregateste carnea.Ceapa se taie ...
 Pateuri cu telemea de oaie si zaa atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe Pateuri cu telemea de oaie si zaa atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe
Se scoate aluatul pentru pateuri din congelator si se lasa cateva minute sa se dezghete.Umplutura de branzaTelemeaua de oaie se rade pe razatoarea mare , se adauga za’atarul si se amesteca bine.Umplutura de carneSe calesc in ulei intai semintele de ...
 Triunghiuri cu branza sau cu sunca Triunghiuri cu branza sau cu sunca
Se desface foia de foietaj dupa dezghetare, se taie patratele, apoi se umple cu umplutura de branza, preparata din ingredientele pt aceasta umplutura bine amestecate. Pe fiecare patrat, se adauga 1 lingurita de umplutura, pliem aluatul in jumatate sa ...
1-1011-14
Filtreaza retetele
Ingredient:
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z