Triunghiuri cu branza sau cu sunca
Se desface foia de foietaj dupa dezghetare, se taie patratele, apoi se umple cu umplutura de branza, preparata din ingredientele pt aceasta umplutura bine amestecate. Pe fiecare patrat, se adauga 1 lingurita de umplutura, pliem aluatul in jumatate sa ...
Crescente cu sunca
Se dizolva drojdia in apa calda.Se taie sunca si ardeiul in cubulete. Se cerne faina intr-un castron, iar in mijloc se face o adancitura in care se pune laptele caldut, drojdia, mierea, sarea, uleiul, oregano, sunca si areiul.Se amesteca ...
Placinta cu telemea si zaa atar(specific arab)
Din ingredientele pt. aluat,se face un aluat dospit,asa:drojdia se amesteca cu 2 lingurite de zahar;se pune peste ele 150-200 ml apa calduta si se lasa sa creasca.In timpul asta,cernem faina si o frecam cu uleiul(se freaca cu 2 miini),pina ce faina ...
Spirale crocante
Dupa ce a dospit aluatul cam 1/2h se intinde in forma dreptunghiulara cat mai subtire posibil. Pe jumatate din aluat se pun feliile de salam( sau taiat cubulete)se presara apoi mult cascaval deasupra salamului,se aduce partea de aluat neacoperita ...
Pizza a la Camelia(de 2 feluri)
Se face un aluat din ingredientele amintite;se lasa la dospit cca 1 ora.Se face pizza asa:se socoteste cam 600-700 g de aluat dospit(nu faina),pt o tava cu diametrul de cca 38-40 cm.O tava se unge cu unt.Se intinde,uniform,aluatul;se preseaza cu ...
Piine cu masline
In oala mixeruluise pune faina cu drojdia si praful de copt si se adauga treptat apa se framinta pina devine aluat si se lasa deoparte acoperit cu un prosop 20 de minute sa creasca.In alt bol se amesteca maslinele cu oregano si ulei si paharul de ...
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde
PreparareSe amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta bine.Se intinde o foaie de aluat de 1cm si se taie pogacelele.Se aseaza in tava si se mai lasa cca 15 minute pentru a creste ...
Rulouri din aluat foitaj, umplute, pentru vin sau bere
Pana se decongeleaza aluatul, putem prepara umplutura. Salamul se razuie pe razatoarea cu gauri mari, se condimenteaza cu piper, sare, oregano, enibahar, adaugam oul, amestecam totul bine, lasam deoparte.Se lasa aluatul la decongelat, se desface, se ...
Focacia
Se amesteca faina cu drojdia si sarea dupa care se adauga apa si se framanta.La sfarsit se incorporeaza uleiul de masline. Aluatul se lasa sa creasca o ora si 40 de minute dupa care se intinde(2 cm) in tava si se mai lasa la crescut 20 de minute. ...
Paine impletita
Intr-un castron amestecati 1 cana jumate de faina, drojdia, zaharul, sarea, mirodeniile.Separat incalziti laptele cu apa si untul, pina se topeste untul.Se pune peste faina cu mirodenii.Se amesteca doar pina se combine. Se adauga oul batut si se ...
1