SiteDeBucate » Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) cu vanilie

 Gogosi cu iaurt Gogosi cu iaurt
Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul,apoi se adauga iaurtul si se amesteca bine cu telul.Apoi se adauga un praf de sare, bicarbonatul,coaja de lamaie ,esenta de vanilie si faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat cam ca o crema mai groasa.Intr-un ...
 Sarailie Sarailie
Bati ouale si le amesteci cu cana de iaurt, uleiul si faina. Framanti un aluat elastic, potrivit de tare care sa nu se lipeasca de mana, pe care iI lasi acoperit. Lasi aluatul sa se odihneasca circa 20 de minute. Amesteci faina ramasa cu amidonul ...
 Chec delicios glazurat Chec delicios glazurat
Spumati margarina cu zaharul, adaugati ouale pe rand, amastecati praful de copt cu faina si o adaugati cernuta, puneti aromele. Ungeti vasul in care doriti sa faceti checul cu unt sau margarina si puneti aluatul. Il dati la cuptor pentru 40 min. la ...
 Clatite cu gem si sos de ciocolata Clatite cu gem si sos de ciocolata
Faina cernuta se amesteca cu apa, zaharul vanilat, coaja de lamaie, putina sare, avem grija sa nu se faca cocoloase. Adaugam ouale batute si omogenizam totul bine cu mixerul. Daca vi se pare aluatul prea gros puteti subtia cu putina apa, dupa care se ...
 Fursecuri de casa Fursecuri de casa
Se framanta un aluat din toate ingredientele enumerate si se da la rece pentru o jumatate de ora. Se intinde o foaie de 5-6mm. si se decupeaza forme diferite in functie de ce aveti la dispozitie- (inimioare, flori, ratuste, iepurasi etc.) Tava de ...
 Coronita cu mac - o idee pentru Paste Coronita cu mac - o idee pentru Paste
Preparare:Despre prepararea aluatului nu prea am multe de spus, am aruncat ingredientele in masina in acesta ordine:-laptele incalzit la 40 de grade C-galbenusurile si oul intreg batute putin cu sarea si zaharul-untul topit - nu mai cald de 40 de ...
 Prajitura de sarbatoare din Franta Prajitura de sarbatoare din Franta
Faceţi aluatul(e ca de cozonac) si lasati-l să se odihneasca o noapte la rece(eu l-am pus în frigider).A doua zi, frământaţi iar aluatul şi îl aşezaţi în 2 forme rotunde cu diametrul de 28 cm. Faceţi-l să fie bine acoperite ...
 Cozonac impletit cu mac Cozonac impletit cu mac
Drodia se dizolva in putin lapte caldut si se lasa sa se umfle vreo 10 minute.Din toate ingredientele se framanta apoi un aluat. Framantati cu mana cam 30 minute daca nu aveti masina de paine. Se acopera apoi aluatul cu o folie sau un prosop si se ...
 Buctale Omama Buctale Omama
Se face un aluat ca acela de cozonac(vezi reţeta mea de cozonac uşor de făcut).Se întinde aluatul subţire, se taie fâşii, apoi pătrăţele. Se pune umplutura în mijloc, se acopera cu aluatul si se pun una lângă alta în tava unsă cu ...
 Pasca cu ciocolata Pasca cu ciocolata
Se separa cele 8 oua. Albusurile se bat bine cu un praf de sare, adaugandu-se treptat si zaharul; se mixeaza pana e gata bezeaua. Se adauga pe rand galbenusurile, mixand dupa fiecare, pentru incorporare. Se adauga si finetti, si esenta de vanilie, la ...
 Tarta cu fructe de padure Tarta cu fructe de padure
Blatul;Se amesteca toate ingredientele pana optinem un aluat ce se poate lucra cu el.Intindem o foaie la dimensiunea formei pe care o avem incercand sa acoperim intregal si marginile,se da la cuptor 15-20min la 180grade(depinde de cuptorul ...
 Pasca cu branza dulce si stafide Pasca cu branza dulce si stafide
Din ingredientele pentru aluatul de mai sus se prepara un aluat ca la cozonac care se lasa apoi la crescut.Aluatul se imparte astfel:odata in doua jumatati si o jumatate in trei bucati.Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de marimea formei ...
 Aluat de drojdie ptr prajituri Aluat de drojdie ptr prajituri
Intr-un vas se cerne faina se adauga drojdia faramitata bine, ouale si zahar ,coaja de lamaie si vanilia deasemeni laptele si se framinta un aluat.Dupa ce lam framintat putin adaugam untul taiat in cuburi, si framintam in continuare dupa care adaugam ...
 Cozonacul mamei Cozonacul mamei
Cu 2-3 ore innainte de a incepe prepararea aluatului, musai sa aveti pregatite toate ingredientele pe masa, lasate sa prinda temperatura camerei si cu 1 ora innainte incingeti cuptorul, sa fie cat mai cald atunci cand incepeti framantatul.Toate ...
 Gogosi cu ciocolata Gogosi cu ciocolata
Faci maiaua din 50 ml apa calda, drojdie, 1 lingurita zahar si putina faina. Bati ouale cu zaharul si sarea. Intr-un castron, cerni faina si incorporezi treptat maiaua, iaurtul, laptele, ouale. Continui sa incorporezi faina pana obtii un aluat ...
 savarine savarine
laptele caldut +zaharul + ouale + drojdia de bere se bat la robot,se adauga faina ,uleiulse lasa la crescut pina se dubleaza ca volum10 forme de savarine se ung cu ulei,se pune aluatul in forme in mod egal,se lasa la crescutse face un sirop di apa si ...
 Cornuri cu branza Cornuri cu branza
Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.Punem maiaua peste celelalte ingrediente amestecate. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem ...
 Cozonac Cozonac
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si putin zahar, si se pune faina , cu mana , ca la un aluat de clatite si se pune la crescut. Separi ouale. Galbenusurile se freaca cu sarea. Jumatate din albusuri, deci 4, se bat bine cu zahar, iar cealalta ...
 Mucenici (sfintisori) moldovenesti Mucenici (sfintisori) moldovenesti
Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia frecata cu putin zahar si se lasa la crescut pina isi dubleaza volumul,Intr-un castronas se amesteca galbenusurile, zaharul, aromele, laptele, untul topit ...
 coronita umpluta cu branza coronita umpluta cu branza
Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita de zahar,un pic de lapte cald si faina, am facut maiaua am lasat-o la crescut la loc caldut.Am pus laptele la incalzit cu zaharul pana s-a topit am dat ...
12
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) cu vanilie
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z