SiteDeBucate » Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) cu stafide

 Clatite de branza dulce si stafide imbatate la cuptor(reteta portugheza) Clatite de branza dulce si stafide imbatate la cuptor(reteta portugheza)
Va dau 2 variante de aluat.Pt.1)Pune faina in vas,fa o gaura in mijloc,pune ouale,laptele,zaharul,sare si untul topit.Bate bine cu mixerul,acopera si da la rece 1 ora.Pt2)Am facut clatitele astazi asa:Sarea se pune cu faina.Separat se amesteca ...
 Cozonaci deliciosi Cozonaci deliciosi
Toate ingredientele le-am pregatit de cu seara si le-am adus in bucatarie sa fie la aceiasi temperatura. A doua zi dimineata, am inceput cu faina: am cernut-o de doua ori, apoi am facut putin loc in mijloc si am pus drojdia la dospit in putin lapte ...
 Pasca cu branza dulce si stafide Pasca cu branza dulce si stafide
Din ingredientele pentru aluatul de mai sus se prepara un aluat ca la cozonac care se lasa apoi la crescut.Aluatul se imparte astfel:odata in doua jumatati si o jumatate in trei bucati.Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de marimea formei ...
 Cozonacul mamei Cozonacul mamei
Cu 2-3 ore innainte de a incepe prepararea aluatului, musai sa aveti pregatite toate ingredientele pe masa, lasate sa prinda temperatura camerei si cu 1 ora innainte incingeti cuptorul, sa fie cat mai cald atunci cand incepeti framantatul.Toate ...
 Pateuri cu branza Pateuri cu branza
Se amesteca branza data pe razatoare cu ouale, se adauga zaharul vanilat, grisul si stafidele. Cu aceasta compozitie se umplu pateurile (taiate in prealabil din aluatul foietaj). Se impacheteaza, pe pun in tava si se dau la cuptorul bine incins. ...
 Gogosi cu brinza Gogosi cu brinza
Toate componentele se amestica(inafara de fructele uscate).In farfurie de toarna faina, se pune masa de brinza formata cu lingurita, in mijloc punem caisele uscate(sau stafidele).Facem o bila,o aruncam in uleiul incins.Apoi le intoarcem atent(sunt ...
 Placinta cu mere Placinta cu mere
Se amesteca oul,uleiul,smintina,sarea,apoi se pune faina cit cere aluatul ca sa rezulte o coca ce se poate intinde usor cu merdeneaua,se imparte in 21 parte se pune in tava unsa si tapetata cu faina,se inteapa cu furculita in mai multe locuriSe ...
 placinta cu branza dulce-sarata placinta cu branza dulce-sarata
foile de placinta se lasa la temperatura camerei.branza dulce se amesteca cu branza telemea rasa, ouale, zaharul , zaharul vanilat, esenta de rom si stafidele dupa preferinta.se trece la asamblare astfel: se topeste untul/margarina si se unge tava ...
 Cozonac Cozonac
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si putin zahar, si se pune faina , cu mana , ca la un aluat de clatite si se pune la crescut. Separi ouale. Galbenusurile se freaca cu sarea. Jumatate din albusuri, deci 4, se bat bine cu zahar, iar cealalta ...
 Cozonac Cozonac
Pentru inceput trebuie sa stiti ca toate ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei. Pregatite cu o seara inainte.Incalzim cuptorul la 190°C.Se cerne faina intr-un vas, punem sarea, facem intr-o margine a vasului plamada. Din drojdie si 1 ...
 baigli cu nuca baigli cu nuca
Prepararea aluatului :La faina adaugam 1 praf de copt,400 gr untura , cele 3 oua, 20 gr drojdie,200 gr zahar, 500 ml smantana si coaja rasa de la o lamaie.Se framanta bine pana se omogenizeaza si obtinem un aluat. Acest aluat se imparte in 4 bucati ...
 Cozonac Cozonac
Intr-un bol mai mare se pun 100 g faina si se oparesc cu 50ml lapte clocotit.Se amesteca cu lingura pana se raceste , iar cand compozitia este putin calduta se adauga drojdia ,ce a fost frecata inainte cu o lingura de zahar.Se lasa , maiaua, la ...
 Prajitura Prajitura
Se separa ouale, mai intai se bat albusurile spuma dupa care se adauga zaharul si se mai bat pana se topesc cristalele de zahar, se pun galbenusurile, faina, uleiul, sarea, praful de copt si se amesteca toate cu mixerul.sau cu teul, pana devine ...
 COZONAC CU COCA OPARITA COZONAC CU COCA OPARITA
Se da in clocot laptele cu 200 g zahar si se toarna fierbinte peste faina din vasul de aluat(se amesteca in mijloc)si se amesteca pana se racoresteS-a pregatit si maiaua din drojdie+1 lingura de zahar si 1lingura de faina +1 cescuta de lapte ...
 COZONACI COZONACI
In primul rand, se da drumul la cuptor si toate ingredientele se acomodeaza la temperatura bucatariei, cateva ore.Drojdia se inmoaie cu putin lapte caldut (ATENTIE: nu fierbinte!) si 1 lingurita zahar (care ajuta drojdia sa creasca).Separat se ...
 COZONAC CU NUCA COZONAC CU NUCA
Aluatul : Inainte de a prepara aluatul de cozonac, se cerne faina intr-un lighean si se lasa descoperita timp de 1-2 ore intr-o camera incalzita impreuna cu celelalte ingrediente.Se prepara maiaua: drojdia se dizolva in putin lapte caldut si se ...
1
Filtreaza retetele
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) cu stafide
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z