SiteDeBucate » Preparate din legume

Retete Preparate din legume

 Rosii pane cu mujdei Rosii pane cu mujdei
Speli rosiile, le tai felii mai groase, le presari cu sare si le lasi deoparte. Bati apoi oul cu putina sare, nucsoara si putin condiment concentrat, iar pe o alta farfurie pui faina. Treci feliile de rosii, mai intai prin faina, apoi prin ou si le ...
 Pilaf cu cascaval Pilaf cu cascaval
Cureti ceapa, o toci, iar rosiile le oparesti, le decojesti si le tai marunt. Speli orezul si il pui sa se rumeneasca in ulei.Separat calesti ceapa si usturoiul pisat si cand s-a aurit adaugi si rosiile, le mai lasi putin pe foc, apoi le mai adaugi ...
 Conopida cu ciuperci la cuptor Conopida cu ciuperci la cuptor
Cureti conopida, o desfaci in buchetele si o pui la fiert in apa cu sare pentru 10 minute,In acest timp cureti ceapa si ciupercile, le tai julien, le calesti intr-o lingura de unt si cand s-au rumenit, le dai deoparte si scoti intr-o strecuratoare si ...
 Legume cu orez la cuptor Legume cu orez la cuptor
Cureti conopida, fasolea verde, morcovii si guliile si le pui la fiert separat in apa cu sare. Speli apoi orezul, il calesti putin in 2-3 linguri de unt topit, stingi cu o cana de apa si-l lasi sa fiarba inabusit 10 minute.Dupa ce au fiert legumele, ...
 Vinete umplute la cuptor Vinete umplute la cuptor
Pui 6 oua la fiert, apoi tai vinetele in doua pe lungime, le scoti miezul si-l stropesti cu zeama de lamaie ca sa ramana alb. Oparesti apoi rosiile, le decojesti si le tai marunt. Toci miezul vinetelor, tai bucatele sunca, dai cascavalul pe ...
 Ciuperci cu felioare de vinete Ciuperci cu felioare de vinete
 Cureti ciupercile de pielite si de picioruse, le speli in mai multe ape si le lasi sa se scurga pe servete curate. Cand s-au uscat, le presari cu sare si le prajesti in ulei incins. In acest timp, cureti vinetele de coaja, le tai ...
 Ceapa umpluta cu orez Ceapa umpluta cu orez
 Pui apa sa fiarba si cand clocoteste o tragi de pe foc si scufunzi cepele. Le lasi 10 minute, dupa care le scoti si le scobesti cu o lingurita sau cu un cutitas. Le lasi groase cam de 2-3 camasi, le presari cu sare si le asezi cu gura ...
 Conopida gratinata Conopida gratinata
Pui la fiert oala cu apa rece si sare si cand apa clocoteste pui buchetele de conopida si le lasi 15 minute sa fiarba.Pui si laptele la fiert si cand da in clocot adaugi grisul si-l lasi sa fiarba si apoi sa se raceasca.In gris le pui ouale,75 g unt, ...
 Chiftelute de legume Chiftelute de legume
 Cureti morcovii, ceapa si cartofii, apoi le dai pe razatoare, iar varza o speli si o tai marunt.  Amesteci apoi legumele razuite cu varza, adaugi ouale, faina si  verdeata taiata marunt.  Amesteci compozitia si potrivesti gustul ...
 Varza calita cu bulion si taietei Varza calita cu bulion si taietei
Cureti varza de primele frunze, o razalesti pe razatoarea mare, presari sare si o lasi circa 30 de minute.Dupa aceea o calesti in ulei, adaugi si ceapa calita separat. Cand e aproape gata, adaugi sucul de rosii si o lasi sa fiarba pana scade apa. ...
 Sufleu de dovleac Sufleu de dovleac
Cureti dovleacul, il treci pe razatoare si apoi il calesti cu 1-2 linguri de zahar si putina scotisoara. Il lasi deoparte.Intr-un vas pui untul si peste el torni laptele si pe amandoua le pui la fiert. Cand e aproape sa dea in clocot torni dintr-o ...
 Dovlecei si vinete umplute cu carne Dovlecei si vinete umplute cu carne
 Speli legumele, iar dovleceilor le cureti coaja si vinetelor le retezi coada. Cu o lingurita scobesti legumele. Treci carnea prin masina de tocat si o amesteci cu ouale, pesmetul, 2 linguri de smantana si potrivesti de sare si piper. Umpli ...
 Musaca de conopida Musaca de conopida
Tai carnea si ceapa marunt, le calesti in putin ulei si le lasi sa se raceasca.Intre timp pui conopida la fiert in apa cu sare si dupa ce a dat in 2-3 clocote, o scurgi si o desfaci buchetele. Separat treci prin masina de tocat carnea si ceapa ...
 Vinete cu sos alb la cuptor Vinete cu sos alb la cuptor
Tai vinetele in felii, le oparesti cu apa sarata, le pui la scurs, apoi le prajesti in ulei. Intr-o cratita, topesti untul, adaugi faina si amesteci pe foc potolit 2-3 minute, apoi stingi cu lapte. Sosul legat il amesteci cu smantana. Intr-o forma ...
 Ghiveci dietetic Ghiveci dietetic
Speli si cureti toate legumele si tai morcovii rondele, vanata, dovleceii, cartofii in cubulete, pastaile le rupi, iar rosiile le tai felioare. Le pui pe toate intr-o cratita, torni ulei si apa cat sa le acopere si pui cratita la cuptor. Dureaza o ...
 Dovlecei pane Dovlecei pane
Cureti dovleceii de coaja, ii tai felii groase, de circa 2 cm, pe care le presari cu sare si le lasi asa circa 1/2 de ora. Dupa aceea stergi feliile de dovlecei de apa pe care si-o lasa, le treci prin faina, ou batut (in care ai pus sare, piper, ...
 Ghiveci cu orez Ghiveci cu orez
 Speli ardeii, ii stergi si ii pui sa se coaca in cuptor sau pe aragaz, cum iti place. Pe masura ce se coc, ii pui intr-un prosop umezit si ii lasi asa pentru 5 minute. Ii cureti apoi, le scoti si cotoarele si ii tai felii subtiri. Cureti ceapa ...
 Vinete cu smantana Vinete cu smantana
 Tai vinetele rondele si le fierbi in apa clocotita timp de 15 minute. Apoi le pui intr-o strecuratoare. Asezi feliile (neinghesuite) intr-un vas uns cu putin unt sau margarina si adaugi jumatate din cantitatea de telemea trecuta prin razatoare. ...
 Chiftele de legume Chiftele de legume
 Fierbi cartofii in coaja si, dupa ce s-au racit putin ii cureti de coaja. Fierbi morcovii, pastarnacul, telina. Coci vanata, iar dupa ce o cureti, o lasi sa se scurga bine. Toci toate zarzavaturile prin masina tocat, adaug faina, ouale, ...
 Tarta cu dovlecei Tarta cu dovlecei
Caliti ceapa in ulei, adaugati feliile de dovlecei si rumeniti-le cateva minute, apoi turnati-le intr-un castron in care ati batut dinainte ouale impreuna cu branza taiata grosier si cu patrunjelul. Turnati amestecul intr-o forma termorezistenta si ...
1-1011-2021-3031-4041-43
Filtreaza retetele
Ingredient:
dafin (51) ou (49) ceapa verde (48)
zahar (47) pui (43) conopida (43)
telemea (42) vegeta (41) spanac (39)
telina (39) fasole verde (38) lamaie (38)
suc de rosii (35) vin (32) busuioc (30)
otet (28) verdeata (28) margarina (28)
praz (26) ardei iute (26) sunca (22)
vin alb (21) oregano (20) porc (19)
rozmarin (18) fasole boabe (16) nucsoara (16)
porumb (16) iaurt (16) parmezan (15)
carne tocata (12) curry (12) pastarnac (12)
vita (12) costita afumata (12) untura (11)
chimen (11) malai (10) nuca (10)
piept de pui (10) branza de vaci (9) bacon (9)
carnati (9) maioneza (9) mustar (9)
piper boabe (8) broccoli (8) ketchup (8)
gulii (8) carne de porc (8) mozzarella (8)
branza topita (8) gogosar (7) paste (7)
gris (7) peste (6) castraveti (6)
scortisoara (6) slanina (6) feta (6)
franzela (5) menta (5) ardei kapia (5)
stevie (5) salam (5) pasta tomate (5)
menta (5) mere (5) tarhon (4)
vin rosu (4) ridichi (4) salvie (4)
castraveti murati (4) leustean (4) sos de soia (4)
kaiser (4) maghiran (4) coriandru (4)
ienibahar (3) hrean (3) fenicul (3)
apa minerala (3) amidon (3) carne de vita (3)
ghimbir (3) salata verde (3) cafea (3)
aluat (3) taietei (3) zahar pudra (2)
praf de copt (2) ficat (2) miere (2)
foi de placinta (2) telemea de oaie (2) bicarbonat (2)
struguri (2) sunca presata (2) cuisoare (2)
macris (2) sardele (2) susan (2)
stafide (2) sofran (2) suc de lamaie (1)
andive (1) gaina (1) portocale (1)
loboda (1) migdale (1) mac (1)
sfecla rosie (1) pere (1) aripioare de pui (1)
ton (1) drojdie uscata (1) vanat (1)
zahar vanilat (1) foi lasagna (1) parizer (1)
suc de lamaie (1) pulpe de pui (1) ceapa ciorii (1)
fidea (1) ementaler (1) cotlet de porc (1)
gorgonzola (1) galbenus (1) mozarella (1)
patrunjel radacina (1) sparanghel (1) supa instant (1)
coacaze (1) supa de pui (1)
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Preparate din legume - Pagina 11
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z