SiteDeBucate » Preparate din legume

Retete Preparate din legume

 Ardei copti cu rosii Ardei copti cu rosii
Ardeii se coc, se curata de samburi si pielita si se rup/taie fasii (ca niste paste late).In uleiul incins se caleste ceapa taiata marunt, se adauga apoi si rosiile taiate cubulete. Dupa vreo 7-8 min se adauga ardeii si condimentele.Se mai lasa pe ...
 Ciulama din bureti de roua Ciulama din bureti de roua
Buretii se spala bine de tot si se lasa la scurs.Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se pune la calit in putin ulei.Adaugam buretii , pasta de ardei, sare , piper si 100 ml apa. Lasam sa fiarba acoperit cu capac.Cind sunt gata se adauga ...
 Cartofi gratinati Cartofi gratinati
Preincalzesti cuptorul la 180 de grade, cureti cartofii si ii tai rondele ca pentru cipsuri. Ungi o tava cu 1/2 din unt, amesteci smantana cu laptele intr-un castron. Asezi 1/2 din cartofi in tava unsa cu unt, ii stropesti cu 1/2 din cantitatea de ...
 Conopida gustoasa Conopida gustoasa
In boluri diferite, se rade telemeaua si cascavalul. Se pregateste un amestec din : ouale batue, cu smantana, faina, sare, piper, lapte si patrunjelul tocat.Ungem tava cu unt si o tapetam cu pesmet si punem si jumatate din telemeaua rasa. Desfacem ...
 Gulas de conopida Gulas de conopida
Conopida se curata de frunze, se spala si se rupe in buchetele ce sa pun intr-un castron cu apa si otet.Se lasa aici 10 minute.Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei. Se poate adauga o rosie si 1/2 ardei gras taiat cubulete.Dupa ce s-au ...
 Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor
Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun). Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa, si se lasa la racit. Se fierb 4 oua si se rad pe razatoarea mare. Se rade si cascavalul.Acum se porneste cuptorul, ...
 VARZA NOUA CALITA CU TAITEI DE CASA VARZA NOUA CALITA CU TAITEI DE CASA
Se toaca varza marunt si se freaca cu sare,apoi se pune la calit in ulei.Cand este gata se aduga piperul dupa gust. Intre timp se fac taiteii,se pune faina intr-un castron,se face o adancitura se pune oul,sarea si apa.Se framanta pana iese un aluat ...
 Spanac cu smantana Spanac cu smantana
Spanacul se curata bine si se clateste in cat mai multe ape. Se pune la fiert o oala cu apa in care, atunci cand a fiert, adaugam spanacul. Scoatem spanacul intr-o strecuratoare de plastic si-l lasam sa se scurga natural(nu-l stoarcem). Il taiem ...
 Spanac Spanac
Se pune apa la fiert in care se va opari spanacul dupa alegere si spalare. Dupa oparire se scurge si se toaca. Se toaca si ceapa si usturoiul si se pun toate la fiert intr-o cratita, adaugand sare, piper, oregano, ulei de masline si apa. Cand este ...
 Urzici cu gris Urzici cu gris
Urzicile curatate fir cu fir se spala in mai multe ape. Separat de pune un vas cu apa la foc. Cand apa a fiert punem urzicile in ea si lasam sa fiarba 5-7 minute. Scurgem usor urzicile intr-o strecuratoare de plastic.Intr-o cratita punem uleiul in ...
 Praz cu masline Praz cu masline
Prazul curatat si spalat se taie rondele potrivite. Intr-o tigaie se adauga uleiul si apoi prazul. Dupa ce "stingem" prazul in ulei 5-10 minute, adaugam apa, acoperim cu capac si lasam sa fiarba 10-15 minute (in functie de praz). Dupa aceea adaugam ...
 Ciulama de ciuperci Ciulama de ciuperci
Se curata ceapa si se taie marunt apoi se caleste in putin ulei. Se adauga o lingura buna de pasta de ardei apoi ciupercile taiate. Se completeaza cu apa pina trece peste ciuperci.Se potriveste gustul de sare si piper si se lasa sa fiarba.Cind sunt ...
 Spanac cu suc de rosii Spanac cu suc de rosii
Curatati spanacul si spalati-l in mai multe ape. Puneti-l la fiert in apa cu putina sare Dupa ce s-a fiert si s-a racit maruntiti-l cu tocatorul de lemn. Prajiti ceapele tocate marunt in ulei, vegeta si o canita din apa scursa de la spanac. Adaugati ...
 Parmigiana de vinete Parmigiana de vinete
Se taie pe lung toate vinetele, apoi se dau cu sare si piper se calsc in ulei incins, se pun pe o hartie absorbanta .Sosul rosiile se taie marunt , si usturoiul,se pun pe aragaz la foc potrivit se adauga uleiul de masline , sarea piperul si o ...
 Dovleac fiert Dovleac fiert
Dovleacul se spala, se curata de samburi, se pune la fiert in apa rece, se fierbe cam 25-30 minute, la foc domol. Se stie ca dovleacul are o sumedenie de calitati, el fiind o bogata sursa de antioxidanti si beta-caroten. Pulpa de dovleac este bogata ...
 Cartofi noi la cuptor cu cas de oaie Cartofi noi la cuptor cu cas de oaie
Cartofii curatati, spalati, se taie felii, se sareaza se aseaza intrun vas rezistent pt cuptor, tapetat cu hartie de copt, adaugam uleiul, miscam usor cartofii sa se unga cu ulei, acoperim tava cu staniol si se da la cuptorul deja incins vreme de 30 ...
 Ciuperci la cuptor Ciuperci la cuptor
Ciupercile se curata si se spala.Palarioarele ciupercilor se aseaza in tava.Coditele si cascavalul se toaca marunt, se amesteca cu condimentele si uleiul.Se umple fiecare ciuperca cu amestecul de mai sus. Se adauga printre ciuperci usturoiul taiat ...
 Varza calita Varza calita
Cepele se toaca marunt si se calesc in ulei pana devin aurii, apoi se adauga condimentele si sucul de rosii. Varza tocata se pune treptat in cratita si se amesteca. Dupa ce se pune toata varza se mai tine pe foc 10 minute dupa care se pune in ...
 Piure de legume Piure de legume
-Punem intr-o oala apa la fiert.-Legumele le spalam,si taiem in rondele(sau dupa plac)-Cind apa a inceput sa fiarba,adaugam toate legumele.-Potrivim de sare si adaugam ulei de masline.-Lasam sa fiarba la foc mare timp de 30-35 de minute.-Apoi ,lasam ...
 Dovlecei gratinati Dovlecei gratinati
Dovleceii ii spalam si ii punem la fiert sau mai bine zis la oparit in apa fiarta cu sare;Rosiile le taiem feliute sau pe jumatate depinde de marime,mozzarella o taiuem felii;dovleceii ii oparim cam 5 minute,ii racim sub jetul de apa,dupa care ii ...
1-1011-2021-3031-4041-43
Filtreaza retetele
Ingredient:
dafin (51) ou (49) ceapa verde (48)
zahar (47) conopida (43) pui (43)
telemea (42) vegeta (41) telina (39)
spanac (39) fasole verde (38) lamaie (38)
suc de rosii (35) vin (32) busuioc (30)
margarina (28) otet (28) verdeata (28)
ardei iute (26) praz (26) sunca (22)
vin alb (21) oregano (20) porc (19)
rozmarin (18) nucsoara (16) porumb (16)
iaurt (16) fasole boabe (16) parmezan (15)
pastarnac (12) vita (12) costita afumata (12)
carne tocata (12) curry (12) chimen (11)
untura (11) piept de pui (10) malai (10)
nuca (10) maioneza (9) mustar (9)
branza de vaci (9) bacon (9) carnati (9)
branza topita (8) piper boabe (8) broccoli (8)
ketchup (8) gulii (8) carne de porc (8)
mozzarella (8) gris (7) gogosar (7)
paste (7) slanina (6) feta (6)
peste (6) castraveti (6) scortisoara (6)
salam (5) pasta tomate (5) menta (5)
mere (5) franzela (5) menta (5)
ardei kapia (5) stevie (5) castraveti murati (4)
leustean (4) sos de soia (4) kaiser (4)
maghiran (4) coriandru (4) tarhon (4)
vin rosu (4) ridichi (4) salvie (4)
amidon (3) carne de vita (3) ghimbir (3)
salata verde (3) cafea (3) aluat (3)
taietei (3) ienibahar (3) hrean (3)
fenicul (3) apa minerala (3) macris (2)
sardele (2) susan (2) stafide (2)
sofran (2) zahar pudra (2) praf de copt (2)
ficat (2) miere (2) foi de placinta (2)
telemea de oaie (2) bicarbonat (2) struguri (2)
sunca presata (2) cuisoare (2) pulpe de pui (1)
ceapa ciorii (1) fidea (1) ementaler (1)
cotlet de porc (1) gorgonzola (1) mozarella (1)
galbenus (1) patrunjel radacina (1) sparanghel (1)
supa instant (1) coacaze (1) supa de pui (1)
suc de lamaie (1) andive (1) gaina (1)
portocale (1) loboda (1) mac (1)
migdale (1) sfecla rosie (1) pere (1)
aripioare de pui (1) ton (1) drojdie uscata (1)
vanat (1) zahar vanilat (1) foi lasagna (1)
parizer (1) suc de lamaie (1)
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Preparate din legume - Pagina 27
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z