SiteDeBucate » Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

 Foietaj de casa Foietaj de casa
Intr-un bol se bate oul spuma, dupa care se adauga otetul, uleiul, sarea, si apa calduta si se amesteca.Se adauga faina si se framanta pana se abtine un aluat moale si nelipicios.Intr-un castron se amesteca margarina cu faina pana se obtine o crema ...
 paine pufoasa pufoasa paine pufoasa pufoasa
intr.un lighean se amesteca toate ingredientele uscate. drojdia se dizolva in putin lapte caldutz.se face o gropitza in ingredientele uscate in care se toarna laptele caldutz, untul topit si ouale.se framanta la inceput in lighean , se adauga si ...
 Merdenele Merdenele
Din faina, sare, otet si apa se framanta un aluat elastic si nelipicios. Apoi se pune pe masa de lucru unsa bine cu ulei si se framanta cu podul palmei cam 15 min.Se imparte coca in bilute de aproximativ 65-70 de grame si se intinde cu facaletul ...
 Chifle cu lapte praf Chifle cu lapte praf
Intr-un castron se cerne faina,se adauga laptele praf,sare,o lingurita de zahar si drojdia inmuiata in lapte.Se face un aluat care se lasa la crescut cam o ora. Se fac bile rotunde(cam 11-12 buc.)si se aseaza in tava unsa cu unt.Se coc cam 50-60 ...
 Saratele super delicioase Saratele super delicioase
Se face un aluat din faina,margarina ,lapte caldut cat cuprinde,pentru o coca potrivita si 1 lingurita de sare.Dupa ce s-au omogenizat ingredientele,coca se da la rece intr-un recipient de plastic, se acopera cu o folie de plastic si se de la ...
 Paine integrala cu slanina Paine integrala cu slanina
Amesteca 100 ml apa calduta cu drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de apa calduta.Framata bine, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si ...
 Cozonacul mamei Cozonacul mamei
Cu 2-3 ore innainte de a incepe prepararea aluatului, musai sa aveti pregatite toate ingredientele pe masa, lasate sa prinda temperatura camerei si cu 1 ora innainte incingeti cuptorul, sa fie cat mai cald atunci cand incepeti framantatul.Toate ...
 Meniu Grecesc Meniu Grecesc
Se face o portie de clatite din : apa mineral, 1ou intreg+un albus, sare si faina.Dintr-un galbenus de ou, mustar si 100ml ulei, se face maioneza.Cartofii se curate, se taie betisoare, se prajesc, ii saram si-I piperam dupa care ii punem intrun ...
 Clatite cu branza de vaci, smantana si marar Clatite cu branza de vaci, smantana si marar
Se bat ouale bine, se amesteca cu laptele si sarea si se adauga treptat faina amestecand continuu pana se formeaza un aluat subtire. Se adauga apoi in aluat o lingura de ulei.Intr-o tigaie intinsa, unsa cu putin ulei se toarna cu ajutorul unui ...
 Tarta sarata cu foietaj Tarta sarata cu foietaj
Taiem ciupercile in felii si le sotam intr-o tigaie cu ulei si catelul de usturoi. Sotam pana cand au lasat toata apa. Ungem o tava, intindem aluatul si asezam feliile de cascaval, feliile de sunca presata, ciupercile si deasupra branza topita. ...
 Placinte  taranesti cu cartofi Placinte taranesti cu cartofi
Se framanta un aluat ca de paine din faina, maiaua-facuta din drojdia dizolvata in apa calduta impreuna cu 1 lingura de zahar si cu 3-4 linguri de faina, sare si apa calduta. Se lasa la dospit cam 1 ora. Intre timp se fierb cartofii in apa cu sare si ...
 Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal
Se framanta un aluat din faina ,drojdie,sare,zahar si apa cat cuprinde,se lasa un pic mai moale,cand este aproape terminat se pune uleiu si se mai framanta pana la incorporarea lui.Se lasa sa dospeasca.Placinta se poate umple cu varza calita,se taie ...
 PANCAKES CU AFINE PANCAKES CU AFINE
Se amesteca toate ingredientele bine alualtul trebuie sa fie moale. Se prajesc in tigaie fara ulei. Se servesc cu afin sau capsuni, zmeura,mure si sirop de artar.Enjoy! ...
 Paine de secara la o gustare de seara Paine de secara la o gustare de seara
1. Se cantaresc toate ingredientele - eu folosesc o cana gradata. Aceasta masuratoare nefiind foarte precisa, nici cantitatea de apa nu e aceeasi, deci trebuie adaugata in mai multe etape. Se pune apa la incalzit (nu fierbere!). 2. Pregatim drojdia ...
 LIPIE  PENTRU KEBAB LIPIE PENTRU KEBAB
Intr-un castron se dizolva drojdia in apa calduta,se adauga sarea,zaharul si faina treptat. Se poate amesteca cu telul pana la 300g faina,apoi se amesteca cu mana.se framanta bine si se lasa la dospit cca 1h.Se imparte aluatul in 3-4 depinde cat de ...
 MAMALIGA MAMALIGA
1.Punem apa la fiert in care adaugam sare, o lingurita de ulei sau de untura si o dam in clocot2.Cand clocoteste adaugam malaiul treptat si amestecam cu telul din abundenta pentru a nu se prinde aproximativ 45 de minute ...
 Pateuri cu branza Pateuri cu branza
Se amesteca branza data pe razatoare cu ouale, se adauga zaharul vanilat, grisul si stafidele. Cu aceasta compozitie se umplu pateurile (taiate in prealabil din aluatul foietaj). Se impacheteaza, pe pun in tava si se dau la cuptorul bine incins. ...
 Gogosi cu brinza Gogosi cu brinza
Toate componentele se amestica(inafara de fructele uscate).In farfurie de toarna faina, se pune masa de brinza formata cu lingurita, in mijloc punem caisele uscate(sau stafidele).Facem o bila,o aruncam in uleiul incins.Apoi le intoarcem atent(sunt ...
 saratele fragede saratele fragede
*Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul.Faina se amesteca bine cu untura si margarina,pina se obtine un aluat sfarimicios.Se adauga galbenusurile frecate cu sare,drojdia inmuiata in lapte,smintina si se framinta un aluat care se intinde pe ...
 Paine de casa - la aparat de facut paine Paine de casa - la aparat de facut paine
Se adauga ingredientele, in ordinea urmatoare:- apa (laptele) si ouale- untul- faina - sarea- semintele si susanul- drojdiaRecomand sa amestecati putin ingredientele, unele masini nu reusesc sa le amestece bine de la inceput. Masina isi face apoi ...
1-1011-14
Filtreaza retetele
Ingredient:
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) - Pagina 7
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z