Zargan in sos marinat
Asezam pestele intr-un vas termorezistent, il stropim cu ulei de masline, il condimentam, apoi turnam peste peste sucul de rosii. Deasupra punem cateva felii de lamaie, fara coaja, pentru a nu da un gust amar sosului. Usturoiul se zdrobeste si se ...
Tarta cu ton
Pui foietajul in tava,apoi din oua ,lapte,faina si ulei faci un aluat in care pui maslinele,ardeiul,tonul,rosiile tocate marunt,potrivesti de sare si piper si rastorni peste foietaj;bagi la cuptor pana se coace si e numai buna de servit.Eu am pus in ...
Peste pane
se dezgheata pestele,se scurge f bine de apa,se sareaza,pipereaza,iar din oua si faina se face un aluat mai grosut decat cel de clatite;se trece pestele prin aluat f bine si se pune in ulei incins la prajit. ...
Sepioline umplute cu alune si dovlecei picanti
Incalziti cuptorul la 180 grade.Faceti umplutura pentru sepii in acest fel: taiati grosolan cu cutitul alunele(sau semintele mixte ),taiati fin usturoiul,patrunjelul,fileti di ansoa,caperi,masline si stafide.Puneti totul intr-un bol incapator.Eu nu ...
Tarta cu ton
Foietajul se scoate din frigider si se la sa la temperatura camerei. Cuptorul se preincalzeste la 220 grade. Ardeiul si rosiile se taie marunt si se calesc cateva minute. Maslinele se taie rondele. Ouale, faina, laptele se omogenizeaza bine si se ...
Tarta cu ton ,ceapa,ardei si branza.
Preincalziti cuptorul la 180 grade. In timp ce cuptorul se incalzeste pregatiti foietajul.eu l-am taiat cu foarfeca de bucatarie un pic mai mare decat forma de tarta si l-am asezat in forma cu hartie cu tot si l-am intepat din loc in loc cu ...
Spaghetti cu scoici
Preparare, intr-o tigaie mai adanca gen wok punem uleiul la incins si adaugam apoi ardeiul telina si usturoiul maruntite toate. Adaugam apoi scoicile spalate bine in prealabil in mai multe ape. Este preferabil sa le tineti timp de minim 30 de ...
Amur alb pane
Pestele se spala cu apa rece apoi se sterge cu un servetel de apa si se sareaza. Ouale se amesteca cu un vf cutit piper si 1 lingurita delicat. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, apoi se ia fiecare bucata de peste se da prin malai, ou,malai si se ...
Ton la grill cu pasta de unt
Tonul se decongeleaza,se curata, se spala bine, se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se pune pe gratar. Pasta de unt presupune: doua linguri de unt, sare, piper, ceapa verde si zeama de lamaie, care dupa ce se amesteca bine se arunca peste ...
Scrumbie la gratar cu cartofi si sos verde
Scrumbia se curata se spala apoi se indulceste cu sare. Se impacheteaza intr-o folie de aluminiu (fiecare bucata) si se face pe gratar 15 -20 min pe o parte si 15 min pe cealalta. Cartofii se taie felii se pun intr-o tigaie cu un pic de apa si ...
File de somn pe pat de legume si sos de smantana
Intr-o tigaie tip wok se pune uleiul si untul si se pune pe foc mic,cand untul s-a topit se adauga legumele taiate si se calesc 5 minute.Se adauga apoi vinul si apa impreuna cu restul condimentelor,usturoiul,hreanul,mustarul,coaja rasa de lamaie ...
Rondele de crap pe pat de orez
Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie.Intr-o tigaie in care am pus putin ulei se caleste ceapa si ardeiul.Adaugam orezul ales, spalat si apoi scurs.Condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam vinul.Lasam pe foc pana cand acesta se ...
Macrou prajit cu mamaliguta
Pestele: il cureti,il tai in 2-3 bucati ,pui putina sare si il dai prin malai. Il prajesti cam 5-6 minute pe ambele parti. ...
Creveti cu legume
Se clateste mai intai crevetele cu putina apa si se tamponeaza cu hartie prosop . In tigaia speciala chinezeasca wok se pune uleiul si se adauga usturoiul curatat si taiat felii, cand usturoiul si-a lasat gustul se pun crevetii si se amesteca ...
Scrumbie la cuptor cu sos de iaurt
Scrumbia este extrem de sarata, eu am lasat-o asa pt ca sotul mananca sarat... daca nu mancati foarte sarat, e bine s-o lasati la desarat putin... Se curata bine scrumbia si se aseaza pe o folie de aluminiu. Bagam piper, rozmarin si busuioc in peste ...
File de pangasius pane la cuptor cu piure si sos de rosii
condimentam fileul de pangasius pe ambele parti si il dam mai intai prin faina apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet tapetam o tava cu hartie de copt si dupa ce am facut toate bucatile de pangasius le asezam in tava si le dam la cuptor cam 30 min ...
Marinata de peste cu legume sote
Pestele curatat si spalat se da cu sare si se lasa la rece 1/2 -1 ora apoi se zvanta cu un prosop de hartie ,se da prin faina amestecata cu boia si se prajeste in ulei pe ambele parti. Intr-o cratita punem ulei, vin, frunzele de dafin, boabele de ...
Caras cu sos de rosii si masline la cuptor
Pestele se curata bine, le taiem capetele si cozile. Ungem tava, cea in care vom pune pestele, cu uleiul de masline. Asezam pestele in tava si presaram sare, piper si busuioc... presaram si in peste... Legumele le pregatim astfel: ceapa taiata ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-51