Rasol de peste
se pun legumele la fier in apa cu putin ulei si sare .dupa ce fierb se scop pe un platou si se pune la fier pestele (dat cu sare) ciupercile le-am facut la cuptor cu sare si usturoi .hreanul se da pe razatoare mica se ameste ca putin otet ...
Risotto alla marinara
Am pregatit stockul: am pus la fiert fructele de mare, codite de patrunjel, o radacina pastarnac maruntita cam 20 min. Apoi am strecurat totul si am pus stockul la temperatura mica sa se mentina cald. Se caleste ceapa in ulei de masline si orezul cam ...
Medalion de rechin cu legume
Asez pestele intr-un vas de yena uns cu ulei. Peste pestele stropit cu zeama de lamaie, presar ceapa taiata pestisori, usturoiul feliat,radacinoasele taiate sub forma de batoane.Condimentez, adaug o cescuta de vin alb, stropesc cu suc de rosii, ...
Cod file la cuptor
Pestele spalat, uscat in prosop, se portioneaza si se asaza in vas de yena uns cu ulei. Storc zeama de lamaie peste pestele pregatit, apoi asez ceapa taiata pestisori, morcovul, pastarnacul si usturoiul felii, condimentez, stropesc cu suc de rosii. ...
Garnitura de hrisca cu sos de peste
Fierb hrisca in apa cu sare pana scade. Capetele de peste si legumele se fierb separat. Strecor supa de peste, pasez morcovul si pastarnacul, adaug hrisca fiarta. Condimentez, las sa scada, servim ca garnitura la peste prajit sau piftele din peste. ...
Peste cu diferite piure-uri
Pestele se curata de solzi, se taie pe burta, se curata in interior, se spala si se portioneaza pestele, punandu-se pe hartie absorbanta in asteptare. Separat se curata, spala si taie in feliute subtiri pastarnacul si morcovii punandu-se la fiert in ...
RONDELE CALAMAR IN SOS LEMON-BUTTER
Calamarul se fierbe numai in lapte cu legumele mentionate 20 min. taiate cum vi se par mai gustoase... mie imi place rondele. Sosul se scade din lapte, unt putin si vin. Dupa ingroasere se asezoneaza cu zeama de lamaie si cu coriandru, piper, coaja ...
1