Marmelada de trandafiri
Cureti petalele de trandafiri de partea alba, apoi le treci prin masina de tocat.Fierbi zaharul si apa 10 minute, cat sa se topeasca zaharul, apoi adaugi petalele de trandafir tocate.Lasi marmelada sa fiarba pe foc iute , dar amesteci mereu cu ...
Serbet de capsune
Speli bine capsunele, le cureti, le tai, apoi le zdrobesti, dupa aceea torni compozitia printr-un tifon.Lasi zeama obtinuta sa se limpezeasca, apoi o scurgi in alt vas, cu grija sa nu se tulbure.Separat, fierbi un sirop din zahar si un pahar cu apa, ...
Serbet de cirese amare
Pasezi ciresele amare, pisezi si samburii si le pui pe toata sa fiarba cu apa, dar numai pentru 15 minute.Iei de pe foc, lasi sa se raceasca si strecori zeama printr-un tifon.Pui apoi 1 si 1/2 pahar de zeama impreuna cu zaharul in cratita ...
Prajitura cu caise si bezea
Freci bine untul cu zaharul, galbenusurile si smantana. Adaugi zeama de lamaie, faina si amesteci bine. Framanti, intinzi o foaie, o asezi in tava si o dai la cuptor. Cand este pe jumatate coapta, scoti tava, pui repede caisele desfacute in jumatati, ...
Rulada cu cacao
Cerni faina, pui laptele la incalzit si, dupa ce s-a incalzit pui in el margarina si zaharul. Adaugi apoi si praful de copt dupa ce l-ai dizolvat cu putina zeama de lamaie. Torni compozitia de lapte peste faina, adaugi sare, coaja de lamaie sau de ...
Chec surpriza
Toci ceapa marunt, iar branza si rosiile le tai cubulete. Amesteci ceapa, carnea, painea, oul, rosiile si branza. Adaugi 2 lingurite de frunze de patrunjel tocate, sare si piper. Amesteci si dai forma unei franzele. Apoi pui aluatul intr-o tava unsa ...
Glazura de ciocolata
Intr-un vas teflonat se pun ciocolatele rupte in bucatele, frisca lichida si untul.Se pune vasul la foc mic si se amesteca continuu cu o lingurita de lemn pana la completa dizolvare si omogenizare a ingredientelor. Va rezulta o crema lucioasa si ...
Prajitura cu visine
Speli bine visinele, le cureti de codite si samburi si le lasi sa se scurga intr-o strecuratoare. In acest timp, freci margarina cu zaharul pana se topeste, apoi adaugi galbenusurile unul cate unul si torni treptat laptele. Separat amesteci faina cu ...
Prajitura cu mere si prafuri
Se curata merele de coaja si se dau prin razatoare; NU se scurg merele de sucul care-l lasa, dupa ce sunt rase.Se pune praful de scortisoara, dupa gustul fiecaruia, ( sugestiv 3-5 lingurite). Se impart merele in 2 parti egale. Cana de faina sa ...
Mochete de migdale
Rumenesti usor migdalele in cuptor, razi ciocolata si o topesti in lapte caldut pentru a obtine o pasta putin moale. Adaugi cafeaua, zaharul, migdalele pisate si romul. Amesteci totul foarte bine si framanti usor pana ce obtii o pasta omogena. lei 2 ...
Prajitura cu morcov
Amesteci zaharul cu sucul de portocala si morcovul dat pe razatoarea mica. Adaugi ouale, scortisoara, uleiul si omogenizezi. Amesteci faina cu praful de copt si cacaoa, apoi torni amestecul peste compozitie. Ungi o tava rotunda cu ulei, o tapetezi cu ...
Rulada cu miere
Freci mierea cu uleiul, pus picatura cu picatura, sare si un varf de cutit de bicarbonat dizolvat in rom. Adaugi apa minerala si faina cat cuprinde pentru a obtine o coca potrivit de moale. Intinzi 4 foi. Fiecare foaie intinsa o ungi cu gem, presari ...
Creme brulee
Intr-un castron se bat foarte bine ouale cu zaharul si esenta de vanilie cu ajutorul mixerului. Se adauga apoi frisca lichida si se omogenizeaza foarte bine compozitia. Se pune in forme mici ( de o portie) termorezistente si formele intr-o tava cu ...
Negresa de post
Intr-un vas pentru mixer se pun toate ingredientele si se mixeaza la viteza mica pana se omogenizeaza bine totul. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina ( sau in 2 forme mici de chec ) si se pune la copt pentru 40 ...
Ciocolata de casa
Topeste untul fara a-l da in clocot si lasa-l sa se raceasca.Curata nucile, stropeste-le cu putina apa si da-le la cuptor, intr-o tava, pentru 15 minute.Amesteca-le din cand in cand.Apoi zdrobeste-le cu un facalet ori cu o sticla.Cerne laptele si ...
Cozonac cu fructe
Freaca margarina cu zaharul pudra si cele 2 oua (daca o faci cu mixerul, atunci sa fie la viteza mica). Adauga crema de branza (de foarte buna calitate, fara niciun pic de zer) si amesteca pana vei obtine o compozitie omogena.Pune mirodeniile, romul, ...
Chec cu fructe de padure
Marunteste ghimbirul confiat (se gaseste in supermarketuri).Pune la bain-marie ciocolata impreuna cu margarina. Amesteca mereu pana se topeste ciocolata. Freaca ouale cu zaharul si bate cu mixerul pana cand compozitia isi dubleaza (sau tripleaza) ...
Prajitura cu blat de biscuiti
Intr-o tava dreptunghiulara asezi un strat de biscuiti pe care ii stropesti cu un sirop facut din apa si zahar. Mai asezi un strat de biscuiti pe care ii imbibi cu sirop si ii lasi deoparte. ...
Placinta sah
Separi galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le bati impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugi esenta de vanilie, apa si uleiul de floarea soarelui. Amesteci bine. Adaugi faina si praful de copt, apoi albusurile batute spuma si amesteci ...
Prajitura fina
Bati zaharul cu ouale, pana obtii o crema pufoasa, spumoasa. Adaugi treptat iaurtul, apoi pui uleiul putin cate putin. Adaugi 1/2 din faina, praful de copt, vanilia, sarea, stafidele, putina coaja de lamaie si restul de faina. Tapetezi o tava de ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-333