Negresa clasica
Se freaca bine galbenusurile cu cele 100 grame unt si 250 grame zahar. Se adauga cacaua cernuta,praful de copt, apoi, rand pe rand,in portii mici, faina si laptele. Intr-o tava mare unsa si tapetata cu faina se coace.In timp ce se coace blatul, se ...
Prajitura Padurea Neagra cu visine
Zaharul se freaca cu untul spuma, dupa care se adauga ouale, vanilia, ciocolata topita, faina , pudra de cacao si praful de coptCompozitia se pune in forme separate de sufle unse cu ulei si tapetate cu zahar tosVisinile se fierb cu zaharul, timp de ...
Biscuiti cu fulgi de ovaz
Margarina se freacă cu zahărul , apoi se încorporează oul.Făina se amestecă cu sarea, praful de copt, bicarbonatul, scorţisoara, nucşoara şi se încorporează în margarina. Apoi se adaugă fulgi de ovăz si stafidele şi se amestecă bine. ...
Prajitura cu capsuni
Laptele se pune pe foc cu zahărul, când ajunge la punctual de fierbere se adaugă amidonul dizolvat in puţin lapte rece, dupa care se mestecă incontinuu până se ingroaşă. După care se lasă să se răcească, când este incă calduţ se ...
Fursecuri diversificate
Ouăle se separă de albuş, albuşul se pune deoparte. Se frământă toate ingredientele (aici vom pune doar găbenuşurile) până se obţine un aluat fraged, nelipicios. Împachetăm aluatul în folie alimentară şi îl punem în frigider pentru ...
Prajitura cu mar cubulete
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, praful de copt, faina, uleiul, merele si scortisoara.Se pune blatul intr-o tava unsa si tapetata si pe de-a supra se pune visinile si nuca/stafidele.Cand e gata se presareaza cu zahar ...
Prajitura turceasca cu iaurt
Amestecam galbenusurile cu zaharul pina se topeste apoi adaugam untul,grisul amestecat cu praful de copt si iaurtul;la sfirsit adaugam coaja de lamiie,zaharul vanilat si albusurile batute spuma.Punem compozitia intr-o tava tapetata cu gris sau cine ...
Placinta cu mere
Punem faina,zaharul,ouale,uleiul,bicarbonatul si lapte cat cuprinde, intr-un vas si le framantam pana ce obtinem un aluat usor de intins. Tapetam tava ,apoi inpartim aluatul in doua ,o parte o intindem si o asezam pe fundul tavii, peste care punem ...
Prajitura marmorata
Freci untul spuma si adaugi pe rind galbenusurile,zaharul, albusurile batute spuma si in final faina.Intr-o tava dreptunghiulara unsa cu unt pui jumatate din compozitie,iar in cealalta jumatate adaugi cacaua,amesteci dupa care o torni in tava.O dai ...
Prajitura cu mac
Blatul: Se bat albusurile spuma ca de bezea cu zaharul si cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat , macul, nuca de cocos si faina amestecand usor cu o lingura. Compozitia se toarna in tava tapetata cu margarina si faina, dupa care se lasa la ...
Gogosi
Amestecam toate ingredientele, drojdia o topim in lapte si framantam bine.Lasam aluatul la dospit cam 60 min,dupa ne apucam de intins foaia si de facut gogosele cu ajutorul unei cani, le punem la prajit in uleiul bine incins.Pentru prima data au ...
Muffins cu frisca
Amestecam ingredientele uscate: faina ,zaharul,praful de copt iar separat cele lichide: uleiul,oul,laptele,frisca,dupa care le amestecam impreuna cu o lingura de lemn,turnam compozitia in forme de muffin unse si tapetate,deasupra decoram cu bucati de ...
Rulada cu ananas si cocos
Se bat galbenusurile cu 4 linguri apa rece pana devin o spuma,se adauga zaharul tos si zaharul vanilat,apoi faina amestecata cu amidon si fulgii de cocos.La urma albusurile batute spuma,amestecand usor cu o spatula de sus in jos.Se pune compozitia in ...
Prajitura cu visine
Batem bine albusurile cu zaharul adaugam galbenusurile pe rand, lamaia, vanilia, bicarbonatul si la sfarsit faina.Amestecam usor.Turnam amestecul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Deasupra repartizam visinele. Coacem aprox. 25-30 minute.Dupa ...
Zebra
se impart ingrediente pt fiecare foaie cate: 6 albusuri, 7 linguri zahar, 6 linguri nuca, 3 linguri fainafiecare foaie in parte se face separat astfel: bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se topeste si se formeaza o spuma densa ce ...
Piersici
Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale din care formam mici bilute.Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, apoi asezam bilutele cu ceva distanta intre ele.La copt o sa creasca si nu vrem ...
Prajitura caramel
separam oule batem albusurile spuma tare ,apoi adaugam treptat 12 linguri de zahar,galbenusurile si praful de copt,dupa omogenizare se adauga apa si faina CREMA :praful de crema caramel il amestecam cu zaharul si laptele pana optinem o crema ...
Prajitura Lary
Blatul:-Se bate spuma cele 6 albusurii cu 6 lg zahar, se freaca cele 6 galbenusurii si se adauga peste spuma batuta bine, se adauga faina treptat cu praful de copt, se amesteca bine,se tapeteaza o tava cu faina si ulei si se adauga compozitia si se ...
Prajitura cu branza, reteta Ioanei
Eu la reteta Ioanei i-am adus niste modificari.Blatul: se amesteca toate componentele dupa care intr-o tava mai mica decat cea de la aragaz (eu am o tava de yena) unsa cu putin unt sau margarina se intinde aproximativ trei sferturi din aluat cu ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-333